Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Kako napisati projekt i dobiti novac iz gradskog proračuna
Saša Bajamić   
Ponedjeljak, 22 Rujan 2008

Suradnjom Foruma i Grada do boljih projekataJoš i danas mnoge su udruge bez ideje kako doći do novca za financiranje svojih projekata. Mnoge od njih čule su za 'neke tamo projekte', ali ne znaju o čemu je riječ, čemu ti projekti služe i kako će im pisanje takvih projekata (i kako se oni uopće pišu?), omogućit financiranje aktivnosti i ostvarivanje vlastite misije. Kako bi smanjio takve i slične nedoumice, Grad Osijek u suradnji s Regionalnim forumom udruga Slavonije već treću godinu za redom za sve zainteresirane udruge organizirao je kratke radionice iz pripremanja, pisanja i odrađivanja projekata - ukratko: upravljanja projektnim ciklusom.

Opširnije...
 
Sakupljanjem otpadnog ulja do očuvanja prirode i prihvatljivog biodizela
Saša Bajamić   
Nedjelja, 14 Rujan 2008
Otpadno ulje kao izvor biodizelaTijekom protekla četiri mjeseca po ugostiteljskim i turističkim objektima na području Primorsko-goranske županije prikupljalo se iskorišteno jestivo ulje i to u sklopu provedbe pilot-projekta prikupljanja otpadnog jestivog ulja za proizvodnju biodizela. Zemlje članice Europske unije trebaju, naime, do kraja 2010. plasirati na tržište 5,75 posto biodizela u odnosu na ukupne količine mineralnih goriva, pa sirovinu - otpadno jestivo ulje - nije pametno izlijevati u kanalizaciju ili bacati u smeće. Tijekom četiri mjeseca prikupljeno je 1710 litara otpadnog jestivog ulja iz 41 turističkog i ugostiteljskog objekta. Ulje je sakupljala tvrtka Ind-Eko iz Rijeke. Riječ je o ulju koje preostaje nakon pečenja, prženja te općenito upotrebe u kućanstvu. Projekt je u trajanju od listopada 2007. do kraja kolovoza 2008. financirala Europska unija iz programa Interreg III A sa 140.000 eura.
Opširnije...
 
Sakupljanjem otpadnog ulja do očuvanja prirode i prihvatljivog biodizela
Saša Bajamić   
Nedjelja, 14 Rujan 2008
Tijekom protekla četiri mjeseca po ugostiteljskim i turističkim objektima na području Primorsko-goranske županije prikupljalo se iskorišteno jestivo ulje i to u sklopu provedbe pilot-projekta prikupljanja otpadnog jestivog ulja za proizvodnju biodizela. Zemlje članice Europske unije trebaju, naime, do kraja 2010. plasirati na tržište 5,75 posto biodizela u odnosu na ukupne količine mineralnih goriva, pa sirovinu - otpadno jestivo ulje - nije pametno izlijevati u kanalizaciju ili bacati u smeće. Tijekom četiri mjeseca prikupljeno je 1710 litara otpadnog jestivog ulja iz 41 turističkog i ugostiteljskog objekta. Ulje je sakupljala tvrtka Ind-Eko iz Rijeke. Riječ je o ulju koje preostaje nakon pečenja, prženja te općenito upotrebe u kućanstvu. Projekt je u trajanju od listopada 2007. do kraja kolovoza 2008. financirala Europska unija iz programa Interreg III A sa 140.000 eura.
Opširnije...