Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Udruga Dupinov san oživljava zaboravljeni brod Braceru!
Željka Mandić   
Utorak, 31 Oľujak 2009

zgradit će se replika broda bracere i to prema nacrtima iz osamnaestoga stoljeća U projekt Bijelo uključena je lokalna zajednica, gospodarski subjekti, državne institucije, znanstvene ustanove, poznavatelji starih, odumirućih zanata, državne tvrtke poput Hrvatskih šuma - pokriveni su svi sektori. Ova je priča uistinu pravi primjer što to je i kakve rezultate može polučiti međusektorska suradnja

Kada je osnovana udruga Dupinov san, a to je bilo 2001. godine, njezini članovi nisu niti sanjali da će ih snovi odvesti uistinu daleko – pa čak i u prošlost. Priča koja slijedi priča je o Bijelom, trećem modulu velikog, dugogodišnjega projekta udruge Dupinov san koja je fokusirana na očuvanje naše prirodne i kulturne baštine u najširem smislu tih pojmova.

Počet ćemo od Projekta Bijelo, a njegov je cilj očuvanje prirodnog i kulturnog nasljeđa, osobito očuvanje hrvatske pomorske baštine i njezine tradicionalne brodogradnje.

Opširnije...
 
Cause-related marketing: spajanje marketinga i društvenih ciljeva
Narcisa Bošnjak   
Nedjelja, 22 Oľujak 2009

Zajedno do ostvarenja ciljeva svih dionikaSuradnja tvrtke (čiji je glavni cilj profit) i neprofitne organizacije, s namjerom promoviranja proizvoda ili usluga kompanije i prikupljanje novca za neprofitnu organizaciju naziva se marketing za društvene ciljeve (cause-related marketing – CRM). Ovaj oblik jačanja branda pokušava doprijeti do korisnika na način koji pomalo izlazi iz okvira tradicionalne kupovine, pri tom stvarajući dugoročnu i gotovo emocionalnu vezu s korisnicima.

Termin „marketing za društvene ciljeve“ prvi je put upotrijebio American Express 1983. godine, u kampanji kojom su prikupljali novac za obnovu Kipa slobode. American Express donirao je za Kip slobode svaki put kad bi netko plaćao njihovom karticom. Broj novih korisnika American Express kartice vrlo je brzo porastao za 45%, a uporaba kartice za 28%.

Opširnije...