Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Bespovratna sredstva za organizacije civilnog društva
Saša Bajamić   
Srijeda, 22 Srpanj 2009

Image
Osigurano 1.111.111,00 milijuna eura
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU objavila je natječaj pod nazivom "Osnaživanje uloga i kapaciteta organizacija civilnog društva za praćenje provedbe pravne stečevine EU u području antidiskriminacijskih strategija", koji će se financirati EU sredstvima iz pretpristupnog programa IPA 2008.

Bespovratna pomoć namijenjena je za projekte koji unaprjeđuju učinkovitost hrvatskih organizacija civilnog društva i njihovih partnerskih organizacija pri neovisnom praćenju i javnom zagovaranju usmjerenom na sveobuhvatnu politiku antidiskriminacije (uzimajući u obzir diskriminaciju po osnovi zdravstvenog statusa, dobi, etničkog podrijetla, spola/spolne orijentacije, roda, socijalnog ili ekonomskog statusa itd.).

Za ovaj poziv osigurano je ukupno 1.111.111,00 milijuna eura od čega EU sredstva iznose 1 milijun eura, dok ostatak sredstava osigurava Ured za udruge Vlade RH.

Pojedinačni potpisani ugovor iznosit će od najmanje 50 tisuća eura do najviše 250 tisuća eura, s tim da se minimum 50 posto sredstava projekta osigurava iz sheme bespovratnih sredstava ili maksimalno 95 posto.

Projektne prijedloge mogu prijaviti sve neprofitne organizacije registrirane kao udruge građana, profesionalna i poslovna udruženja, sindikalne organizacije, fondacije i akademske i istraživačke organizacije.

Rok za primanje projektnih prijedloga ističe 2. studenog 2009. do 16 sati, a upute za prijavitelje dostupne su na stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU www.safu.hr.