Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekti
Projekti
Crowdfunding kampanja za uspješniju integraciju izbjeglica kroz kulinarski projekt Okus doma
Tea Plenar   
Četvrtak, 15 Listopad 2015
Image
Izvor: Okus doma

Kampanja Okus doma ide dalje. Na platformi Indiegogo pokrenuta je crowdfunding kampanja za prikupljanje financijskih sredstava za opremanje kuhinje i pokretanje zadruge za pomoć izbjeglicama u Hrvatskoj. 

Okus doma okuplja 30-ak izbjeglica i volontera iz Sirije, Senegala, Nigerije, Etiopije, Afganistana i Hrvatske koji su 14. listopada 2015. godine pokrenuli crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje kuhinje, ali i pokretanja zadruge kako bi se izbjeglice osamostalile na tržištu rada. Kampanjom se radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća. 
 
Kako bi se pokrenuo catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko istočne okuse, potrebna je i pomoć građana. Za opremanje kuhinje i kupnju osnovnih kuhinjskih aparata (frižider, zdjele, mikseri, kuhače, ambalaža za dostavu…) Okusu doma je potrebno 100.000 kuna (15.000 eura).
 
Ako ste u mogućnosti podržite kampanju minimalnim iznosom od 30 kuna (4 eura), a maksimalnim od šest tisuća kuna (790 eura). OVDJE možete donirati i podržati sjajnu ideju Okusa doma.
 
Simbolična zahvala za sve one koji doniraju bit će promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova. Uz to, kampanju prate i javni kulinarski festivali od kojih se prvi održava u Splitu 16. listopada 2015. godine u suradnji s udrugama MOST i Info-zona..
 
Ukoliko se prikupi iznos veći do početno zadanog, bit će iskorišten za kupovinu rabljenog automobila za dostavu hrane. Osim toga, dodatna sredstva omogućila bi i opremanje omanjeg restorana u prostoru kuhinje. 
Kampanja je započela 14. listopada i trajati će do 5. studenog 2015. godine. Najave svih aktivnosti nalaze se na web stranici i Facebook profilu Okusa doma.
 
O kampanji Okus doma smo i ranije pisali OVDJE, na Pomaku.
 
Imate komad zemlje, a ne znate što biste posadili? GoGreen ima rješenje!
Tea Plenar   
Utorak, 13 Listopad 2015
Image
Izvor: GoGreen

Hrvatska poljoprivreda pati od nedostatka proizvodnje, naši poljoprivrednici znaju posijati i prodati pšenicu, ali nemaju znanja o modernom poslovanju, smatraju u GoGreen-u, te nude inovativno rješenje koje će im pomoći da uspješnije uzgoje i plasiraju svoje proizvode na domaće i svjetsko tržište.

Tim hrvatskih software inženjera razvio je 12 različitih aplikacija koje su od ove jeseni dostupne poljoprivrednicima i svima koji se žele baviti poljoprivredom s ciljem postizanja što boljih rezultata u proizvodnji ekološke hrane.

Aplikacije prate poljoprivrenika od sjetve ili sadnje i pružaju programsku potporu od prvog koraka pa sve do plasmana proizvoda, naplate potraživanja u Hrvatskoj i inozemstvu, te po potrebi stavljaju proizvode na burzu tragajući za najboljim kupcem. 

 
Najbrojnija europska mreža CIVINET je ona Slovenije i Hrvatske
Tea Plenar   
Utorak, 22 Rujan 2015
Image
Ilustracija

Povodom Europskog tjedna mobilnosti u Zagrebu je u ponedjeljak, 21. rujna 2015. godine predstavljena mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska koja je prešla brojku od 60 članova i tako postala najbrojnija europska mreža CIVINET. Osim toga, spomenuta mreža je i najbrže rastuća i najaktivnija s ukupno 27 članova u Sloveniji, 24 u Hrvatskoj i 12 u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji. 

CiVINET je skupina mreža gradova koja na lokalnoj razini promiče inicijativu CIVITAS, odgovor Europske Unije na rastuće probleme koje promet uzrokuje u europskim gradskim centrima. Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska osnovana je u Ljubljani 25. travnja 2013. godine, njezin koordinator je Grad Ljubljana, dok je ulogu hrvatskog tajništva preuzeo ODRAZ, a slovenskog REC Slovenija. 
 
Mreža je to gradova i drugih dionika koji se u dvije susjedne države bave održivim planiranjem i upravljanjem prometom. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti prometne održivosti.
 
Zakon u Hrvatskoj zakida i diskriminira domaće uzgajivače industrijske konoplje
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 07 Rujan 2015
Image
Proizvodi branda Eco-Cannabis

Za uzgoj industrijske konoplje vam je potrebna sreća, iskreno progovara Dinko Hržica iz OPG-a Hržica Marina (ime njegove supruge, op. a.), te dodaje kako su dosad svi uzgajivači u Hrvatskoj imali samo loša iskustva.

Prošle godine su naši prijatelji zasijali 40-ak hektara i nisu mogli kombajnom u polje zbog obilne kiše pa im je propalo 90 posto uroda, dok su pak drugi poznanici ove godine imali 50-ak hektara u konoplji različitih vrsta i štetu od suše na više od 90 posto uroda, a od takvih udaraca zaista teško vratiti na noge.

Svima koji planiraju uzgajati industrijsku konoplju savjetuje da ne kreću sa sadnjom na više od pet posto površine, odnosno minimalno na jednom hektaru koliko je propisano zakonom. Tek kada se usavršite na manjoj površini krenite sa širenjem na veću površinu, poručuje Hržica.

 
OPG iz Laduča traži suradnike za organiziranu proizvodnju i otkup haskapa
Tea Plenar   
Utorak, 01 Rujan 2015
Image
Predavanje o sibirskoj bobici

Zasićenost gradskim životom, radom u firmama za druge, borbom za egzistenciju, radnim vremenom koje ne postoji i slične okolnosti presudile su odluci mladog bračnog para, Zorani-Ani i Matiji Cetinić-Frankos da pokrenu nešto svoje, da se unatoč obrazovanju koje nema veze s poljoprivredom okrenu životu na zemlji, radu vlastitim rukama i stvaranju plodova koji su opipljivi rezultat uloženog truda. Matija, diplomirani kineziolog, je odlučio prekvalificirati se pa trenutno pohađa Poljoprivrednu školu kako bi stekao titulu Poljoprivrednog tehničara općeg smjera.

Ideja da krenemo s poljoprivredom se rodila još prije šest godina kada je Matija odlučio pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju rajčice i paprike. No, unatoč pozitivnoj reakciji na projekt od strane EU fondova, nismo uspjeli dobiti financiranje putem HBOR-a pa je ta ideja obustavljena, objašnjava Zorana-Ana koja, baš kao i njezin suprug, ne voli gledati u prošlost već se radije okreće budućnosti. Matijina pokojna baka nam je ostavila kuću, voćnjak i povrtnjak te nešto zemlje u Laduču, a s obzirom da nam je ideja o selidbi na selo već dulje vrijeme bila privlačna sve se nekako nametnulo samo od sebe pa smo prodali nekretnine u Zagrebu i preselili na selo, otkriva Zorana-Ana koja, kako sama kaže, živi tako blizu, a tako daleko od gradske vreve.

 
PIIP Forum - podrška razvoju projekata koji će poboljšati zapošljavanje u Zagrebu
Tea Plenar   
Utorak, 30 Lipanj 2015
Image
Logo PIIP Foruma

S ciljem jačanja kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje i povezivanja članova LPZ-a Grada Zagreba i drugih dionika u sustavni proces razvoja projektnih koncepata i partnerstva za provdbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba pokrenut je projekt PIIP Forum.

U utorak, 30. lipnja 2015. godine organiziran je prvi takav Forum na kojem su prikupljene i predstavljene projektne ideje za razvoj zagrebačkog tržišta rada. Forum predstavlja inovativni model za podršku razvoja kvalitetnih razvojnih projekata financiranih iz EU fondova.

Tijekom PIIP Foruma predstavnici organizacija civilnog društva, državnih i gradskih institucija te drugi pojedinci su razvijali ranije predložene projektne ideje, te su formirana potencijalna projektna partnerstva. U planu je izrada Kataloga projektnih ideja koji će biti dostupan na budućoj web stranici PIIP Foruma koja će služiti kao platforma za komunikaciju između LPZ-a i promociju samog Foruma.
 
Sada treba pričekati objavu natječaja iz Europskog socijalnog fonda nakon čega će biti organiziran drugi PIIP Forum Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba. Na drugom Forumu će se raditi na konkretnim projektnim prijedlozima za pojedine natječaje, uspostavljati će se partnerstva te će inicijatora konkretnog prijedloga biti pružena tzv. projektna klinika za jedan projekt.
 
Želja partnera koji su uključeni u projekt PIIP Forum je da on postane ustaljen i da uvijek bude dostupan Lokalnim partnerima za zapošljavanje.

O projektu
 
Partneri na projektu PIIP Forum, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (Ulaganje u budućnost, Europska unija), su Institut za razvoj tržišta rada (nositelj), Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Zagreb, Razvojna agencija Zagreb i ODRAZ - Održivi razvoj zajednice.
 
Ukupna vrijednost projekta koji će trajati 20 mjeseci, odnosno do kolovoza 2016. godine, je 31.544,20 eura, dok tražena darovnica iznosi 94,93 posto ukupne vrijednosti, odnosno 29.944,14 eura.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 13 - 18 od 100
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union