Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekti
Projekti
Predstavljen projekt koji će omogućiti bolju iskorištenost Europskog socijalnog fonda
Tea Plenar   
Utorak, 16 Rujan 2014
Image
Svečano predstavljanje projekta

Kako bi se poboljšao kapacitet Hrvatske za djelotvorno, učinkovito i uspješno korištenje dostupnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pokrenut je projekt ''Priprema projekata i podrška ESF korisnicima'' koji je svečano predstavljen u utorak, 16. rujna 2014. godine u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Projekt, ukupne vrijednosti 1.260,250 Eura, financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda a pokrenulo ga je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Projekt je pokrenut s ciljem povećanja opće informiranost o ESF-u, unaprijeđenja znanja, razumijevanja i vještina koje su potrebne za uspješno pisanje projekata, te s ciljem stvaranja baze projekata spremnih za prijavu nadležnim tijelima.

 
Bellbook COOK projekt i ove godine radi na pobojšanju života mladih s poteškoćama
Tea Plenar   
Petak, 25 Srpanj 2014
Image
Prošlogodišnji sudionici projekta

Projekt Bellbook COOK je nastavak prošlogodišnjeg projekta Neformalne skupine mladih Bellbook pod nazivom Bellbook Inkubator koji je financiran od strane Europske komisije iz programa Mladi na djelu - Aktivnost Nacionalna inicijativa mladih.

Bellbook je neformalna grupa formirana od korisnika, djelatnika i volontera udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono iz Belišća. Grupa je tijekom tri prošle godine radila na razvijanju i realizaciji projekata koji su djelovali na kvalitetu života mladih s poteškoćama i na njihovom povezivanju sa vršnjacima.

Ove godine NSM Bellbook je aplicirao nastavak projekta na natječaj ERASMUS plus -  Razmjena mladih ali je projekt, nažalost, završio na rezervnoj listi, pa će se provesti uz smanjeno financiranje iz sredstava Udruge Zvono.


 
OCD-ima u Hrvatskoj osigurano 1,3 milijuna eura iz norveškog fonda
Tea Plenar   
Srijeda, 02 Srpanj 2014
Image
Cvjetana Plavša-Matić

Od 1994. godine Kraljevina Norveška, Kneževina Lihtenštajn i Island financiraju projekte u zemljama članicama Europskog gospodarskog prostora, kako bi se smanjile socijalne i ekonomske razlike unutar Zajednice, te ojačala bilateralna suradnju između zemalja članica. Hrvatska je sa spomenutim zemljama 12. travnja 2014. godine potpisala ugovor i dogovorila korištenje sredstava iz fonda Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške koji je predstavljen u utorak, 2. srpnja 2014. godine u zagrebačkom hotelu Dubrovnik. 

Hrvatska je postala 16. zemlja članica Europske Unije kojoj je omogućen pristup Fondu za civilno društvo u sklopu fondova Europskog gospodarskog prostora, te nam je osiguran iznos od 1,3 milijuna eura za financiranje projekata organizacija civilnoga društva. 
 
Novi financijski instrumenti EU-a spremno čekaju poduzetničku aktivnosti
Tea Plenar   
Utorak, 01 Srpanj 2014
Image
Konferencija u Westinu

Povodom prve godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji u zagrebačkom hotelu Westin je održana konferencija pod nazivom ''Pristup EU programima za financiranje'' (EU Access to Finance Day – Croatia) u organizaciji Europske komisije i Ministarstva poduzetništva i obrta. Tom prigodom su predstavljeni novi financijski instrumenti Europske Unije za potporu malim i srednjim poduzetnicama koji kao najveći problem ističu upravo teškoće u financiranju poslovanja i novih poduzeća. 

 
Iako su u pripremi mnogi projekti, ova će godina, nažalost, biti potrošena na programiranje
Tea Plenar   
Četvrtak, 29 Svibanj 2014
Image
Ministar Branko Grčić

Na predstavljanju prijedloga Partnerskog sporazuma i javne konzultacije za Operativni program iz područja konkurentnosti i kohezije za financijsko razdoblje 2014. – 2020 održanog u četvrtak 29. svibnja 2014. godine u prostoru Kongresnog centra Forum u Zagrebu govorili su ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, njegov zamjenik Jakša Puljiz, pomoćnik Matija Derk, te voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević

U razdoblju 2014. - 2020. Hrvatskoj je iz europskih strukturnih i financijskih fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura od čega je 8,397 milijardi eura namijenjeno ulaganju u rast i radna mjesta. 
 
Društveno poduzetništvo će se razviti kroz strukturne fondove
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014
Image
Pavić-Rogošić, Petričević i Miličević

U prostoru Tribine Grada Zagreba se u ponedjeljak 26. svibnja 2014. godine govorilo o društvenom poduzetništvu, odnosno o mogućnostima zapošljavanja u tom, sve zanimljivijem, poduzetničkom sektoru. ODRAZ (Održivi razvoj zajednice) je kao član Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba u sklopu projekta ''Kapacitet za razvoj'' organizirao okrugli stol na temu društvenog poduzetništva o kojem se kod nas još uvijek malo zna i govori. U sklopu ciklusa ''Zagrebački razgovori o zapošljavanju'' o novim mogućnostima zapošljavanja u području društvenog poduzetništva govorili su Filip Miličević iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Teo Petričević iz ACT Grupe, uz moderatoricu Lidiju Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 30 od 100
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union