Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekti
Projekti
Romima nedostaju kapaciteti za povlačenje sredstava iz fondova EU
Tea Plenar   
Subota, 05 Listopad 2013
Image
Romkinje

''Korištenje fondova EU za uključivanje Roma u Republici Hrvatskoj: Naučene lekcije i perspektive za razdoblje 2014. – 2020.'' bila je tema skupa koji se u organizaciji Centra za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar održao 4. listopada 2013. godine u Zagrebu. Svoje su dosadašnje rezultate, ciljeve i planove iznijeli Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Branko Baričević, šef Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Aleksandar Tolnauer, Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, Kiril Kiryakov iz Opće uprave za zapošljavanje, socijalnu politiku i uključenost pri Europskoj komisiji, te Veljko Kajatazi, zastupnik u Hrvatskom saboru.

 
Bespovratne donacije za najbolje društveno poduzetničke ideje
Tea Plenar   
Četvrtak, 06 Lipanj 2013
Image
Budite poput RODA

Ako imate dobru društvenopoduzetničku ideju još se uvijek stignete prijaviti na natječaj ''Moja zajednica'' i dobiti bespovratnu donaciju u iznosu od 7.500 eura. Natječaj je otvoren 24. svibnja i traje do 26. lipnja 2013. godine. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, bez obzira dolaze li iz neprofitnih ili profitnih organizacija, važno je samo da su društveni poduzetnici ili to žele postati.

Inovativne ideje koje donose konkretna rješenja za zajednicu moraju ispuniti barem jedan od ukupno tri kriterija za odabir kandidata koji će ući u uži krug. Ako imate plan zaposliti marginalizirane skupine ljudi, ako ćete ostvarivati održivi prihod ili nudite tehnološku inovaciju prijavite se na ovaj natječaj. U prvom krugu će do 15. srpnja 2013. godine biti odabrano 12 kandidata nakon čega će stručna komisija ocijeniti vaš tim, motivaciju i poduzetnički pothvat. Nakon toga, najkasnije do 31. srpnja, najboljih deset kandidata će biti obaviješteno da su odabrani i da se kreće s radionicama, konzaltingom, edukacijom i izradom kompletne studije. Pripreme će trajati 34 dana i obvezne su kako bi kandidati prešli u sljedeću fazu procesa.

 
''Tko energiju štedi - bogatiji je i više vrijedi''
Tea Plenar   
Srijeda, 15 Svibanj 2013
Image
Učenici OŠ Stjepana Radića

Projekt ''Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj'' koji je upravo završen nakon dvije godine imao je za cilj povećati svjesnost i doprinos građana kada je u pitanju ušteda energije i energetska učinkovitost, s posebnim naglaskom na lokalnu samoupravu, odnosno zgrade u njihovom vlasništvu poput škola, vrtića, bolnica i drugog. Na završnom seminaru su predstavljene zanimljive studije od kojih su neke i nagrađene.

Tako su, primjerice, u Koprivnici napravili studiju potrošnje energije i izračuna energetskog razreda za kućanstva koja su željela sudjelovati u istraživanju te su preko teta u vrtiću promicali načine uštede energije među djecom koja su s veseljem o tome pričala svojim roditeljima. Voditeljica odsjeka za prostorno uređenje Grada Koprivnice Sandra Petak Samardžić naglasila je kako im je bilo važno pokazati ljudima rezultate izračuna energetskog razreda njihovih kućanstava i usporediti ih sa drugima kako bi oni sami vidjeli da li su rastrošni ili štedljivi potrošači energije. 

 
HUB ZAGREB - mjesto za dobre poduzetničke ideje
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 22 Travanj 2013
Image
Radionice u Hub-u

Prostori Huba Zagreb na Zrinjevcu otvoreni su svima. Jedini ''kriterij'' koji trebate zadovoljiti je da ste poduzetnik s iskustvom ili želite postati poduzetnikom, da želite čuti ili podijeliti korisne informacije s istomišljenicima ili jednostavno nemate ured i treba vam prostor za rad. Danas postoje prostori, inkubatori i poduzetnički centri, gdje ljudi mogu iznajmiti prostor za rad. Kako nam je rekla Miljenka Plazonić Bogdan, jedna od šest ''dobrih duhova'' Huba, oni su specifičan poduzetnički centar jer svakome pružaju priliku da uđe i da ima ured, da koristi prostor za razne edukacije, seminare, radionice ili predavanja kao član Huba.

Članovima je sve na raspolaganju

Hub se u budućnosti želi razviti u poduzetnički inkubator koji će odabirati projekte, mentorirati i pomagati ih te naposlijetku neke od njih i financirati. Za sad nude edukaciju i prostor kroz četiri različita paketa usluga: Hub Connect s uključenih deset radnih sati mjesečno, Hub 40 i Hub 80 s 40, odnosno 80 sati, te Hub Unlimited s kojim u prostorima na Zrinjevcu možete boraviti neograničeno. Članovima je na raspolaganju domaćin Huba, uredski materijal i infrastruktura te besplatan čaj i kava. U ovom inspirativnom prostoru osjećat će se kao da ste u svom uredu a nećete morati razmišljati o plaćanju računa za struju, najam, internet i drugog. Zanimljivo je za spomenuti kako su cijene usluga zagrebačkog Huba mnogo jeftinije nego u inozemnim uredima te da se plaća točno onoliko koliko se koristi. 

 
Pidžame kao zaštitini znak Udruge Kamensko
Tea Plenar   
Nedjelja, 24 Oľujak 2013
Image
Đurđa Grozaj, Udruga Kamensko

U hladno i vjetrovito proljetno prijepodne u novim nas je prostorima Udruge Kamensko dočekala topla i vesela  atmosfera, domaći kolači, prekrasan glas sopranistice Tajane Seder u pratnji klaviristice Dragane Petravić i pričljive dame. Okupile su se u velikom broju kako bi se zajedno radovale i podijelile dojmove o novouređenom i grijanom prostoru u ulici Rudolfa Bićanića broj 4 u Zagrebu gdje ubrzo startaju Kreativne radionice.

 
Artomat "izbacuje" dizajn s društvenom porukom žena Udruge Kamensko
Željka Mandić   
Četvrtak, 20 Prosinac 2012

Image
Đurđa Grozaj i žene Kamenskog ne posustaju
Sve je u energiji. Ni ozlijeđena noga Đurđu Grozaj ne odvraća od aktivnosti. "Sve mi sada ide sporije, ali ne stajem" - kaže nam Đurđa Grozaj dok se sprema u dan prepun aktivnosti. Ozlijedu je "zaradila" u poplavljenim prostorijama Udruge Kamensko. "Uh, nije mi to trebalo...Imali smo poplavu u prostorijama Udruge, okliznula sam se, i - evo. Sada sam samo - sporija" - priča Đurđa.  No, "bolovanje" ne uzima...ima, kaže,previše aktivnosti. Jedna od njih je za članice Udruge "Kamensko" bilo i sudjelovanje na Artomatu. 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 36 od 100
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union