Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Saturday
Jan 20th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekti
Projekti
Hrvatska mreža za ruralni razvoj koordinira Platformu za ruralni razvoj JI Europe
Tea Plenar   
Petak, 18 Oľujak 2016
Image
Ilustracija

U ''Platformi za ruralni razvoj Jugoistočne Europe'' djeluje deset članova s područja Jugoistočne Europe koje koordinira Hrvatska mreža za ruralni razvoj.

Ciljevi Platforme su povezivanje i suradnja organizacija koje se bave ruralnim razvojem u Jugoistočnoj Europi radi razmjene ideja, informacija i iskustava te zagovaranja interesa te jačanje kapaciteta ruralnih aktera za poboljšanje uslova razvoja ruralnih područja te poboljšanje kvalitete života kroz povezivanje različitih sektora. 

Ciljevi platforme:
 
1.  Povezivanje i suradnja organizacija koje se bave ruralnim razvojem u Jugoistočnoj Europi radi razmjene ideja, informacija i iskustava te zagovaranja interesa ruralnih dionika;
 
2.  Jačanje kapaciteta ruralnih dionika za poboljšanje uvjeta razvoja ruralnih područja te poboljšanje kvalitete života kroz povezivanje različitih sektora.
 
Metode:
 
- Zagovaranje interesa ruralnih dionika;
 
- Promocija pristupa LEADER/CLLD;
 
- Jačanje kapaciteta ruralnih dionika;
 
- Sudjelovanje građana;
 
- Analize i preporuke za javne politike ruralnog razvoja;
 
- Promocija primjera dobre prakse.
 
Platformu financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Trajanje podrške: od 1. studenog 2015. do 31. listopada 2016. godine.
 
 
Za potporu i jačanje društvenog poduzetništva biti će dostupno 26 milijuna kuna
Tea Plenar   
Petak, 11 Oľujak 2016
Image
Tjedan EU fondova u Forumu Zagreb

Od ponedjeljka, 7. do petka 11. ožujka 2016. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u Zagrebu informativno događanje Tjedan EU fondova tijekom kojeg su predstavljene sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova. 

Tijekom pet dana predstavljena su tematska područja: poslovna konkurentnost, mogućnosti za poduzetnike; kulturna baština i socijalna uključenost, održivost resursa i energetska učinkovitost, znanost, tehnologija i mobilnost; Europski socijalni fond - stvaranje mogućnosti; program ruralnog razvoja te operativni program pomorstvo i ribarstvo.
 
 
Tko je odgovoran za poništeni natječaj i propale projekte vrijedne 30 milijuna kuna?
Tea Plenar   
Petak, 11 Oľujak 2016
Image
Ilustracija

Možete li zamisliti situaciju u kojoj vam je u lipnju 2015. godine odobren projekt i financijska podrška u iznosu od milijun i četiristo tisuća kuna, krenuli ste s prvim koracima koji će omogućiti uspješnost realizacije tog istog projekta, te ste već potrošili znatan dio vlastitih sredstava i onda iznenada, prije samo nekoliko dana, u ožujku 2016. godine, saznajete da je natječaj poništen? 

Upravo se to dogodilo prijaviteljima na natječaj ''Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju" HR.2.1.10., u sklopu Europskog socijalnog fonda Operativnog programa ''Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.'' koji je objavljen 27. studenog 2014. godine. Nakon što je natječajna dokumentacija triput bila izmijenjena, odlučeno je da će zadnji dan prijave na spomenuti natječaj biti 6. ožujak 2015. godine.

 
Platforma Zelenica uvodi zagrebačke kvartove u građanski aktivizam
Tea Plenar   
Utorak, 16 Veljača 2016
Image
Eko plac udruge Vestigium

O zanimljivoj udruzi Vestigium iz zagrebačkog kvarta Vrbani, koja svojim aktivnostima u jednakoj mjeri privlači djecu, mlade i starije sugrađane, ste već imali prilike čitati kod nas na Pomaku. Ovoga puta ponovno pišemo o njima jer su cure iz udruge odlučile proširiti svoju zelenu priču na sve kvartovske udruge Grada Zagreba koje žele ponuditi nešto novo i zeleno.

Ideja je da se, primjerice, Eko plac, koji se u Vestigiumu održava srijedom i subotom, pokrene i u drugim kvartovima, te da se na taj način ljudima omogući kupnja eko proizvoda u vlastitom susjedstvu. 

 
Promicanje cikloturizma kao važne grane turizma uskoro i na 2. nacionalnoj radionici
Tea Plenar   
Srijeda, 11 Studeni 2015
Image
Okrugli stol o cikloturizmu

Druga nacionalna radionica o Cikloturizmu održati će se u utorak, 24. studenog 2015. godine od 12 do 16 sati u prostorima Ministarstva turizma u Zagrebu. Na radionici će biti prisutni važni dionici, a cilj je povezati udruge, organizacije i gradove u zajedničku platformu za razvoj cikloturizma, najavljeno je na okruglom stolu o cikloturizmu koji je održan u utorak, 27. listopada 2015. godine u prostorima Imapact HUB-a u Zagrebu.

Cikloturizam je važna odrednica Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020., a trenutno stanje biciklističke infrastrukture u Hrvatskoj označeno je kao jedno od slabijih u Europskoj uniji.
 
Na okruglom stolu je još jednom naglašena važnost razvoja ove grane turizma, kao i potreba razvoja infrastrukture na nacionalnoj razini. Stol su organizirale Mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija - Hrvatska, Sindikat biciklista i projekt Danube Cycling. Tom su prilikom predstavljeni projekti Danube cycling, te Sava Bike i Bike Rijeka.
 
Zabavu, učenje i druženje u zagrebačkom naselju Vrbani nudi udruga Vestigium
Tea Plenar   
Subota, 17 Listopad 2015
Image
Radionica veganske kuhinje

Kad si klinac baš i ne primjećuješ ima li tvoj kvart tržnicu, mjesto gdje odrasli mogu razgovarati uz čaj dok se djeca druže na kreativnoj radionici, gdje se može pogledati dokumentarac i čuti koristan savjet koji olakšava svakodnevni život, objašnjava razloge pokretanja ekološko-kreativne udruge Vestigium u zagrebačkom naselju Vrbani simpatična Irena Borovina kojoj su u prvim koracima pomogle tri prijateljice.

Nakon što smo dobile djecu shvatile smo da u kvartu nedostaje sadržaja i da ga same moramo osmisliti, rekla nam je Irena koju smo posjetili u šarenom i funkcionalnom prostoru udruge u Rudeškoj cesti broj 142 gdje se povodom Svjetskog dana hrane, 16. listopada održala radionica kompostiranja i veganske kuhinje, koje su bile popračene neformalnom diskusijom i pjesmom uz gitaru.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 7 - 12 od 100
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Tražite hitno hitno? Želite li podmiriti svoje račun...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajam za pokretanje poslovanja ili plaćanje...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union