Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekti
Projekti
Kristfest: suradnja koja briše granice
Narcisa Bošnjak   
Utorak, 17 Lipanj 2008
Kristfest 2008. opravdao očekivanjaFranjevački samostan u osječkoj Tvrđi bio je središnje mjesto zbivanja ovogdišnjeg Kristfesta, kršćanskog festivala mladih namijenjenog promociji edukacije i zabave na kršćanski način. Ovo je već četvrta godina njegova postojanja, a festival je pokrenut na inicijativu mladih koji su poželjeli obogatiti kulturno – duhovnu ponudu svog grada. Stoga se i Kristfest 2008. sastojao od nekoliko bitnih komponenti: prije svega tu su koncerti suvremene kršćanske glazbe različitih usmjerenja: gospel, pop, rock... Mladima se nudila i mogućnost sudjelovanja na kreativnim radionicama u kojima su mogli aktivno sudjelovati i učiti o temeljima kršćanske vjere. Naposlijetku festival je bio obogaćen sajmom kršćanske knjige, galerijom slika te projekcijom filma kontemplativne naravi, te su organizirani i izleti za goste izvan Hrvatske. "Program je bio bogat, a organizatori su se trudili da u svakom pogledu bude prožet osnovnim značajkama Kristfesta: ekumenizam, međunarodnost, posebnost", ističu u organizacijskom odboru Kristfesta, kojeg sačinjavaju Fra Željko Paurić, Igor Grubišić, Suzana i Zoran Vargović.
 
Youth in Action: Europska komisija financira projekte mladih
Narcisa Bošnjak   
Ponedjeljak, 03 Oľujak 2008
Youth in ActionPromocija dijaloga, tolerancije, međukulturalne svijesti i solidarnosti glavni su ciljevi programa Mladi u akciji (Youth in Action), za koji je izdvojeno 885 milijuna eura, a iza kojega stoje velike organizacije - Europska komisija (European Commission; glavno izvršno tijelo Europske unije), Europski parlament (European Parliament) te brojne zemlje članice Europske unije. Usporedno s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom, kampanja se provodi i u Hrvatskoj. Tim Agencije za društvene promjene obići će 12 gradova: Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Slatinu, Požegu, Slavonski Brod, Sisak, Petrinju, Gospić, Knin, Šibenik, Split, otoke Brač i Hvar. Program je započeo 2007. i traje do konca 2013. godine, a važan je doprinos stjecanju sposobnosti i ključni je instrument osiguravanja mogućnosti za neformalno obrazovanje mladih u europskim okvirima.
 
Besplatno do obuke za ekološku proizvodnju i poduzetništvo
Ninoslava Pavlus   
Srijeda, 30 Siječanj 2008
Započelo predstavljanje projektaŽelite li biti ekopoduzetnik, postojeću proizvodnju zamijeniti proizvodnjom budućnosti - ekološkom te učiniti nešto za sebe, svoju obitelj i cijelu društvenu zajednicu, prilika za vas je poticanje ekopoduzetništva i ekoproizvodnje uz mogućnost mikrokreditiranja, koje vam pruža Udruga Slap. O svemu tome zainteresirane građane s našičkog i orahovičkog područja informirale su voditeljica projekta Tatjana Ordanić i asistentica Ana Matezić Sudarić. Naime, projekt se uspješno provodi na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, a ovaj novi ciklus obuke obuhvaća područje gradova Našica i Orahovice. Zanimanje za projekt pokazali su i poljoprivrednici koji imaju iskustva s poljoprivrednom proizvodnjom, ali i građani koji bi se rado u svemu tome okušali.
 
Youth Employement Support Project
Administrator   
Srijeda, 23 Siječanj 2008

Youth Employement Support ProjectYouth Employment Support Project (YES) projekt je poticanja socijalnog zapošljavanja mladih, pokrenut u okviru Programa poticanja socijalnog zapošljavanja POMAK. Aktivnosti projekta YES započele su 1. listopada 2007. i trajat će do kraja rujna 2009. godine. Aktivnosti će se provoditi na području 3 slavonske županije: Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj i Osječko-baranjskoj. Nositelj projekta je Udruga za kreativni razvoj Slap, a partneri u provedbi su PRONI Centar za socijalno podučavanje, BIOPA - udruženje za organsku proizvodnju hrane, Eko-centar Mavrović i FUNAP Našice.

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 97 - 100 od 100
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union