Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Friday
Apr 25th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Projekti
Zaklada Erste svojim nagradama promiče društvenu integraciju
Željka Mandić   
Petak, 05 Rujan 2008
Nagradni fond 285.000 euraDjelovati društveno angažirano, pozitivno – moglo bi se pozitvno odraziti i na računu vaše udruge! Naime, Zaklada ERSTE ovih je dana objavila poziv za podnošenje prijava za projekte čiji je cilj društvena promjena i angažirano djelovanje. Neprofitne organizacije, državne uprave, udruge građana i privatne inicijative, vjerske zajednice i mediji u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, na Kosovu, u Makedoniji, Crnoj Gori, Rumunjskoj, Srbiji i Sloveniji, mogu se tako prijaviti na natječaj kojim se dodjeljuju nagrade u ukupnoj visini od 295.000 EURA. Nagrada Zaklade ERSTE bit će uručene u lipnju 2009. godine. Pružanje financijske potpore dobitnicima za njihovu kontinuiranu posvećenost – ukupno će biti nagrađeno deset projekata, a još deset će dobiti počasne nagrade – samo je jedna od prednosti ove nagrade. Uz to, ukupno šezdeset finalista dobit će i pozivnicu na svečanu dodjelu nagrada u Bukureštu u lipnju sljedeće godine.  Ni to nije sve! Svih 60 finalista bit će također dijelom video prezentacije koja će biti predstavljena na ceremoniji dodjele nagrada. Oni će time, smatraju u Zakladi,  dobiti i svojevrsnu platformu koja će im osigurati veću pozornost javnosti i samim time popularizaciju njihovih aktivnosti.
 
Mala udruga velikog osmjeha: ZANTO iz baranjskog Karanca
Barbara Becker   
Četvrtak, 04 Rujan 2008
Mladi su najveća snaga udruge ZANTOPune su ruke posla članovima Udruge «Zamijenite nam tugu osmijehom» iz baranjskoga Karanca. Organizirali su se još 2001. godine. Kontinuirano broje oko 80 članova koji se posvećuju radu s djecom zbrinutom u udomiteljske obitelji, pomoći starijim i nemoćnim mještanima, ali i uređenju mjesta u kojemu žive. «Nastali smo kada je u Baranji vladala određena apatija, a društveni život je bio mrtav. Izabrali smo naziv koji je tada kao, uostalom, i sada svojevrsna poruka mladima da uvijek, bez obzira na sve životne prilike, trebaju biti nasmiješeni», objašnjava Gordana Musa – Balaš, inicijatorica ove udruge.
 
Energetska agencija Slavonije i Baranje kao savjetovalište o obnovljivim izvorima energije
Barbara Becker   
Utorak, 02 Rujan 2008
Energetska kuća kao rezultat prijekta Energetski učinkovita SlavonijaPred oživotvorenjem je ideja Ekološkog društva Zeleni Osijek o pokretanju i radu Energetske edukacijske agencije istočne Hrvatske. Novac za realizaciju stigao je prvo iz CARDS-a 2004, a potom je podržan i kroz program PHARE 2006 u segmentu regionalne međunarodne suradnje, a u visini od 280.000 eura. Prvi korak je već napravljen – krajem prošle godine u rad je pušten besplatni energetski telefon na broju 0800 200 186. Putem njega građani mogu dobiti odgovore u svezi nedoumica vezanih uz energetsku učinkovitost i uštedu energije u stanovima i obiteljskim kućama, ali i pitanjima vezanim uz obnovljive izvore energije. Na taj način Zeleni Osijek, kako je već ranije istaknula Marija Jurčević, želi stvoriti uvjete u kojima će agencija djelovati kao savjetovalište za regiju Slavoniju i Baranju te izraditi bazu podataka i edukacijske programe o aktivnostima potrebnim za povećanje energetske učinkovitosti i primjeni obnovljivih izvora energije. Nositelj ovoga projekta službeno naslovljenog "EE Slavonia", a koji bi se trebao protegnuti kroz idućih 15 mjeseci je Grad Osijek uz Talijane iz Energetske agencije u Udinama dok su partneri nevladina udruga Zeleni Osijek, Regionalna razvoja agencija Slavonije i Baranje, a suradnje na njemu prihvatila se i osječka tvrtka Solar System.
 
Međusektorskom suradnjom do Fuzije
Saša Bajamić   
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008
ImageU Valpovu 28. i 29. 8. 2008. u dvorcu Norman Prandau održat ce se treći po redu festival FUZija u organizaciji Ministarstva kulture, Urbancluba, grada Valpova, Agencije za društvene promjene i UHDDR-a.
 
"Valpovo je u vremenu nakon rata postalo sredina u kojoj je dominantna glazba postao pravac koji nazivamo narodnjaci ili turbo-folk, razočarani su bili u valpovačkom Urbanclubu, ogranku tamošnje Agencije za društvene promjene."Sjetimo li se kako je taj geografski dobro položen i mali urbani slavonski gradić prije 90-ih važio za urbanu, rock i disco sredinu, činjenica je to od koje svakako bole uši, ali više od toga boli dobar ukus", složili su se i odlučili tome stati na kraj. Prije tri godine pokrenuli su festival pod nazivom Fuzija.
 
Gdje raste Breza granice ne postoje
Narcisa Bošnjak   
Četvrtak, 31 Srpanj 2008
Letjeti, bio je moto prošlogodišnje Zemlje bez granicaZemlja u kojoj svako dijete i mladi čovjek ima mjesta za svoju maštu, kreativnost i osobni izričaj. Zemlja u kojoj se odgovara na potrebe djece i gdje posoji neograničeno vrijeme za njihov rast, to je Zemlja bez granica – projekt koji je osmislila udruga Breza, a s kojim ćemo se i ove godine imati prilike susresti u kolovozu. Projekt je inače nastao kao odgovor na činjenicu da su se štićenici Breze na neki način sramili reći svojim prijateljima da ne žive kod kuće. Kao odgovor na to nastala je Zemlja bez granica, razlog da štićenici poostanu ponosni zato što su iz Breze i zato što su dio stvaranja za djecu i mlade Osijeka i Osječko-baranjske županije. Sve što čine ili pokušavaju korak je k tomu, bez obzira kakav je projekt.
 
K.L.A.N. potiče kreativnost mladih Našičana
Ninoslava Pavlus   
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
Kreativn laboratorium NašiceUdruga K.L.A.N. Našice (Kreativni laboratorium Našice ) je neprofitna, nevladina udruga koja okuplja mlade različitih interesa s područja Našica i okolice.
"Organizirali smo se i osnovali kako bismo mladim ljudima u Našicama pružili mogućnost razvoja njihovih talenata te im pronašli nove hobije putem volonterskog rada u pojedinim kreativnim sekcijama. Imamo: glazbenu, likovnu, grafičku, književno-dramsku, filmsko – fotografsku, žonglersku sekciju te sekciju društvenih igara" kaže predsjednik udruge K.L.A.N. Josip Uremović. Osim što kroz godinu organizira mnoge kreativne radionice u sklopu svojih sekcija, središnji godišnji događaj udruge je K.L.A.N. fest, koji je obilježio i ovaj lipanj.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 70 od 70

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union