Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Wednesday
Aug 23rd
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društveno poduzetništvo
Društveno poduzetništvo
Upišite se u bazu društvenih poduzetnika Hrvatske koju izrađuje ACT Grupa iz Čakovca
Tea Plenar   
Nedjelja, 30 Srpanj 2017
Image
Ilustracija

ACT Grupa iz Čakovca planira do kraja rujna 2017. godine napraviti istraživanje o hrvatskim društvenim poduzetnicima kako bi izradili prvu on-line evidenciju sukladnu kriterijima Strategije razvoja DP 2015.-2020.

Cilj je istražiti i njihove potrebe za umrežavanjem, suradnjom, poslovnom i financijskom podrškom. Ako spadate u skupinu društvenih poduzetnika, odvojite minutu vremena i upišite svoje osnovne kontakt informacije u bazu koju su pripremili.

Prvi korak je mapirati sve aktivne društvene poduzernike. Postoje razne baze izrađene posljednjih nekoliko godina, no njihovom analizom u ACT-u su došli do zaključka da su nepotpune i neažurirane (u kontekstu onoga što žele napraviti, nerelevantne).
 
Upitnik je dostupan OVDJE.  Nakon što upišete potrebne informacije ACT grupa će vas direktno kontaktirati. Rok za upis je 11. kolovoza 2017. godine.
 
Pridružite se crowdfunding kampanji: Pomozite opremiti Hedonin Choco Bar u Križevcima
Tea Plenar   
Četvrtak, 27 Travanj 2017
Image
Izvor: Društveno poduzeće Hedona

Do kraja ove godine društveno poduzeće Čokolaterija Hedona d.o.o. planira otvoriti Choco Bar u središtu Križevaca, kako bi svojim sugrađanima i turistima omogućili svakodnevno uživanje u vrhunskim slasticama čokolaterije Hedona. Otvaranjem Choco Bara otvorit će se i nova radna mjesta za osobe s invaliditetom. Kako bi u potpunosti opremili Choco Bar, potrebna im je vaša pomoć.

Hedona je krenula s crowdfunding kampanjom na Indiegogo i već se s dosad prikupljenim sredstvima približila početnom zadanom cilju od pet tisuća dolara.  S obzirom na veliku podršku u prvih par dana, odlučili su kampanju odvesti korak dalje.
 
Cilj je prikupiti dodatnih dvije tisuće dolara kako bi se i najmlađima pokazali da su Križevci mali grad velikih mogućnosti i jednakih prilika za sve.

 
Inovativna četkica za zube koja ispunjava kriterije društvenog poduzetništva
Tea Plenar   
Nedjelja, 26 Oľujak 2017
Image
Izvor: Bogobrush

Postoji jedan predmet koji koristimo jednom, dvaput ili tri puta dnevno, ovisno o tome koliko brinemo o higijeni usta, koji je inspirirao sestru i brata iz Sjeverne Dakote da krenu u društveno poduzetničke vode.

Heather i John su okupili dizajnere, stručnjake za proizvodne materijale, zubne tehničare i stomatologe kako bi proizveli jednu posebnu zubnu četkicu.

S obzirom da gotovo 450 milijuna komada četkica za zube tijekom samo jedne godine završi na odlagalištima smeća diljem SAD-a, brat i sestra McDougall su osmislili četkicu napravljenu od 100 posto razgradivog materijala koja se zajedno sa korama jabuke ili krumpire može baciti u kompost. 

 
Hotel koji je izbjeglicama pružio priliku za novi život u Austriji
Tea Plenar   
Srijeda, 15 Oľujak 2017
Image
Izvor: Facebook

Nekadašnji umirovljenički dom u Beču je zahvaljujući Caritasovoj pozajmici od 1,5 milijuna funti i crowdfunding kampanji u kojoj je prikupljeno još 70 tisuća eura pretvoren u boutique hotel u kojem većinom rade izbjeglice.

Retro stil kojim odiše hotel Magda, smješten u blizini poznatog zabavnog parka Prater, privlači brojne goste od samog otvorenja u veljači 2015. godine.

U hotelu kapaciteta 78 soba zaposleno je 28 osoba. Njih 20 su izbjeglice iz čak 16 različitih zemalja koje su zatražile azil u Austriji. Mnogi od njih su brodovima preko Sredozemlja stigli u Europu bježeći od rata, bijede, siromaštva…

 
Pokrenula je društveno poduzeće vlastitim sredstvima, bez savjeta i podrške iskusnijih od sebe
Tea Plenar   
Četvrtak, 09 Veljača 2017
Image
Zaposlenici Punkta

U Hrvatskoj je otvoreno još jedno društveno poduzeće! DP Punkt otvoreno je 4. veljače 2017. godine u Puli na Marsovom polju broj 12  i već sada zapošljava osam osoba. Osnivačica poduzeća Danijela Kasumović-Maružin je tijekom godina rada u Školi za odgoj i obrazovanje Pula uvidjela nepremostiv problem s kojim se osobe s invaliditetom susreću nakon završetka školovanja.

Jedna od glavnih prepreka u zapošljavanju osoba s invaliditetom su predrasude. Većina poslodavaca povezuje invaliditet sa smanjenom produktivnošću ili potpunom nemogućnošću za rad, a njih gotovo 85 posto smatra da je zapošljavanje osoba s invaliditetom vezano uz rad u zaštitnim radionicama. 

 
Raspisan natječaj za potporu razvoja društvenog poduzetništva u Gradu Zagrebu
Tea Plenar   
Utorak, 22 Studeni 2016
Image
Ilustracija

Grad Zagreb je u ponedjeljak, 21. studenog 2016. godine objavio javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za razvoj društvenog poduzetništva.

Zahtjevi za dodjelu potpore razvoju društvenog poduzetništva mogu se podnositi do 19. prosinca 2016. godine.
 
Predmet ovog javnog natječaja je dodjela bespovratnih potpora Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2013. – 2017. u dijelu povezanom s Mjerom 1.7. Potpore za društveno poduzetništvo.
 
Opći cilj Mjere je promicanje i razvoj društvenog poduzetništva i društvenih poduzetničkih inicijativa radi osiguranja društvene kohezije, kao i uključivanje u poduzetništvo i tržište rada marginaliziranih, socijalno osjetljivih skupina radi sprječavanja socijalne isključenosti.
 
Korisnici potpora moraju djelovati kao društveni poduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prometa roba, pružaju usluge ili obavljaju umjetničku djelatnost kojom se ostvaruje prihod na tržištu, te koja ima povoljan utjecaj na okoliš, doprinosi unapređenju razvoja lokalne zajednice i društva u cjelini.
 
Korisnici potpora mogu biti:
 
1. socijalne zadruge koje posluju prema Zakonu o zadrugama, a osnovane su radi:
 
– obavljanja djelatnosti kojima se pruža pomoć u zadovoljenju osnovnih životnih potreba socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim fizičkim osobama, koje one same ili uz pomoć članova obitelji ne mogu zadovoljiti zbog nepovoljnih osobnih, gospodarskih, socijalnih i drugih okolnosti;
 
– uključivanja u radne i gospodarske procese osoba s umanjenom radnom sposobnošću i drugih fizičkih osoba koje nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba, a nisu u mogućnosti ostvariti ih svojim radom ili prihodom od imovine ili iz drugih izvora,
 
2. trgovačka društva čiji su jedini osnivači/članovi društva udruge.
 
Prihvatljive aktivnosti su:
 
1. Ulaganje u prostor – unutarnje uređenje poslovnog prostora;
 
2. Ulaganje u nabavu/prilagodbu opreme – nabava opreme, alata i inventara; nadogradnja i prilagodba strojeva i opreme (npr. za rad osoba sa invaliditetom);
 
3. Ulaganje u nabavu sirovina i repromaterijala – nabava sirovina i repromaterijala;
 
4. Marketinške aktivnosti – izrada marketinškog plana; izrada promotivnog materijala i web stranica.
 
Najviši iznos potpore po pojedinom projektu može iznositi 350.000,00 kuna, a najniži 50.000,00 kuna godišnje. Potpore se mogu odobriti za najviše jedan projekt godišnje.
 
Više informacija o natječaju pronađite OVDJE.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 153
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union