Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Saturday
Jan 20th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društveno poduzetništvo
Društveno poduzetništvo
Pokrenula je društveno poduzeće vlastitim sredstvima, bez savjeta i podrške iskusnijih od sebe
Tea Plenar   
Četvrtak, 09 Veljača 2017
Image
Zaposlenici Punkta

U Hrvatskoj je otvoreno još jedno društveno poduzeće! DP Punkt otvoreno je 4. veljače 2017. godine u Puli na Marsovom polju broj 12  i već sada zapošljava osam osoba. Osnivačica poduzeća Danijela Kasumović-Maružin je tijekom godina rada u Školi za odgoj i obrazovanje Pula uvidjela nepremostiv problem s kojim se osobe s invaliditetom susreću nakon završetka školovanja.

Jedna od glavnih prepreka u zapošljavanju osoba s invaliditetom su predrasude. Većina poslodavaca povezuje invaliditet sa smanjenom produktivnošću ili potpunom nemogućnošću za rad, a njih gotovo 85 posto smatra da je zapošljavanje osoba s invaliditetom vezano uz rad u zaštitnim radionicama. 

 
Raspisan natječaj za potporu razvoja društvenog poduzetništva u Gradu Zagrebu
Tea Plenar   
Utorak, 22 Studeni 2016
Image
Ilustracija

Grad Zagreb je u ponedjeljak, 21. studenog 2016. godine objavio javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za razvoj društvenog poduzetništva.

Zahtjevi za dodjelu potpore razvoju društvenog poduzetništva mogu se podnositi do 19. prosinca 2016. godine.
 
Predmet ovog javnog natječaja je dodjela bespovratnih potpora Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2013. – 2017. u dijelu povezanom s Mjerom 1.7. Potpore za društveno poduzetništvo.
 
Opći cilj Mjere je promicanje i razvoj društvenog poduzetništva i društvenih poduzetničkih inicijativa radi osiguranja društvene kohezije, kao i uključivanje u poduzetništvo i tržište rada marginaliziranih, socijalno osjetljivih skupina radi sprječavanja socijalne isključenosti.
 
Korisnici potpora moraju djelovati kao društveni poduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prometa roba, pružaju usluge ili obavljaju umjetničku djelatnost kojom se ostvaruje prihod na tržištu, te koja ima povoljan utjecaj na okoliš, doprinosi unapređenju razvoja lokalne zajednice i društva u cjelini.
 
Korisnici potpora mogu biti:
 
1. socijalne zadruge koje posluju prema Zakonu o zadrugama, a osnovane su radi:
 
– obavljanja djelatnosti kojima se pruža pomoć u zadovoljenju osnovnih životnih potreba socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim fizičkim osobama, koje one same ili uz pomoć članova obitelji ne mogu zadovoljiti zbog nepovoljnih osobnih, gospodarskih, socijalnih i drugih okolnosti;
 
– uključivanja u radne i gospodarske procese osoba s umanjenom radnom sposobnošću i drugih fizičkih osoba koje nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba, a nisu u mogućnosti ostvariti ih svojim radom ili prihodom od imovine ili iz drugih izvora,
 
2. trgovačka društva čiji su jedini osnivači/članovi društva udruge.
 
Prihvatljive aktivnosti su:
 
1. Ulaganje u prostor – unutarnje uređenje poslovnog prostora;
 
2. Ulaganje u nabavu/prilagodbu opreme – nabava opreme, alata i inventara; nadogradnja i prilagodba strojeva i opreme (npr. za rad osoba sa invaliditetom);
 
3. Ulaganje u nabavu sirovina i repromaterijala – nabava sirovina i repromaterijala;
 
4. Marketinške aktivnosti – izrada marketinškog plana; izrada promotivnog materijala i web stranica.
 
Najviši iznos potpore po pojedinom projektu može iznositi 350.000,00 kuna, a najniži 50.000,00 kuna godišnje. Potpore se mogu odobriti za najviše jedan projekt godišnje.
 
Više informacija o natječaju pronađite OVDJE.
 
Pokreni nešto svoje kroz razvojni program potpore za društvenopoduzetničke ideje
Tea Plenar   
Četvrtak, 13 Listopad 2016
Image
Izvor: pokreninestosvoje.hr
Javnosti je u srijedu, 12. listopada 2016. godine predstavljen novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima #PokreniNeštoSvoje. U sklopu projekta su otvorene i prijave na natječaj putem web stranice www.pokreninestosvoje.hr.
 
''Pokreni nešto svoje'' je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima.
 
Ovaj novi razvojni program ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva do 80 tisuća kuna. 
 
Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.
 
Sve informacije o Natječaju možete dobiti na web stranici pokreninestosvoje.hr. Ukoliko Vas zanima nešto posebno, na što već nije odgovoreno, upite šaljite isključivo mailom na  Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .
  
Prijave na natječaj su otvorene do 12. prosinca 2016. godine do 12 sati. Rezultati natječaja biti će objavljeni do 28. veljače 2017. godine na web stranicama programa pokreninestosvoje.hr. Početak provedbe projekata je 1. travnja 2017. godine.

 
Online edukacije prestižnih sveučilišta za sve sadašnje i buduće upravitelje zadruga
Tea Plenar   
Utorak, 30 Kolovoz 2016
Image
Ilustracija

Sheffield Business School i Co-operative College iz Manchestera su početkom 2016. godine proveli istraživanje o interesu pojedinaca za sudjelovanje na novim tečajevima o vođenju zadruga i društvenih poduzeća. Od tada se vode razgovori s brojnim školama i sveučilištima diljem svijeta kako bi se postigla suradnja i pokrenuli novi tečajevi.

Primjerice, University of Newcastle u Australiji i St Mary's University u Kanadi imaju tečajeve o društvenom poduzetništvu koji će zahvaljujući inicijativi Sheffield Business School-a biti osvježeni, te će zauzeti nešto drugačiji pristup.

 
Ovog ljeta društvenim poduzetnicima dostupno osam milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda
Tea Plenar   
Utorak, 05 Srpanj 2016
Image
Ilustracija

Objavljen je Poziv za dostavu projektnih prijedloga ''Poticanje društvenog poduzetništva'' iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.. Natječaj za dodjelu bespovrtanih sredstava je otvoren od 1. srpnja do 2. rujna 2016. godine.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je promicanje društvenog poduzetništva u cilju poticanja i osiguranja kapaciteta postojećih i budućih društvenih poduzetnika.

Ciljane skupine Poziva:
 
- voditelji i zaposlenici u društvenim poduzećima;
 
- skupine u nepovoljnom položaju na tržištu rada (osobe s invaliditetom koje nisu na tržištu rada, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, članovi obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, mladi, žene, pripadnici romske nacionalne manjine);
 
- javni službenici.
 
Društveno poduzetništvo u šalici čaja
Tea Plenar   
Četvrtak, 30 Lipanj 2016
Image
Izvor: catspringtea.com

Dok uživamo u kockici čokolade i pijuckamo kavu ili čaj rijetko tko od nas pomisli na plantažne radnike u dalekim, egzotičnim krajevima koji su berući plodove u kojima uživamo teško zaradili mizernu dnevnicu u iznosu od jednog i pol dolara.

Poznata televizijska kuća BBC je u rujnu 2015. godine snimila i objavila reportažu o uvjetima na indijskoj plantaži čaja Assam gdje se sirovinom opskrbljuje jedna britanska kompanija koja, između ostalih brandova, zastupa i kod nas dostupne Twinings čajeve. 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 7 - 12 od 155
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Tražite hitno hitno? Želite li podmiriti svoje račun...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajam za pokretanje poslovanja ili plaćanje...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union