Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društvena odgovornost arrow Društvena odgovornost arrow Još je jedna iznimna žena ponijela titulu dobrotvorke godine
Još je jedna iznimna žena ponijela titulu dobrotvorke godine
Tea Plenar   
Četvrtak, 11 Prosinac 2014
Image
Nagrađena Tihana Kunštek

Tihana Kunštek iz Zagreba ovogodišnja je dobitnica nagrade ''Josipa Vancaš - dobrotvorka godine'' koju je po četvrti put zaredom dodijelila Zaklada Zamah.

Ove je godine u konkurenciji za nagradu bilo deset iznimnih žena iz cijele Hrvatske koje su se istakle u pomaganju potrebitima, zbrinjavanju napuštenih životinja, sudjelovanju u prikupljanju pomoći za poplavljena područja, te u drugim hvalevrijednim akcijama. 

Među njima se posebno istaknula Tihana Kunštek koja je potaknuta vlastitim iskustvom odlučila pomoći svima koji se bore s problemom neplodnosti i potpomognutim oplodnjama. U knjizi ''Rekvijem za Lauru'' opisala je bolno iskustvo gubitka djeteta u 39. tjednu trudnoće te je sav prihod od prodaje odlučila dati u humanitarne svrhe.
 
Osim toga, voditeljica je udruge FB Zagrepčani humanitarci koja pomaže potrebitima tijekom cijele godine, osmislila je Malu školu volonterstva koja osnovnoškolce educira o dobrotvorstvu i filantropiji, te brine o napuštenim životinjama. 
 
Titulom dobrotvorke godine do sad su se okitile Renata Marđetko (2011. godine), Mara Čović (2012. godine), te Vesna Zucalo (2013. godine). Ovogodišnja pobjednica se zahvalila kolegama na nominaciji i svima koji su glasali za nju. Istaknula je kako posebno pozdravlja kandidatkinju Željku Vučko iz Udruge Palčići, za koju je i sama glasala.
 
Osim spomenute Željke Vućko, ove su godine bile nominirane i Maša Budimski, Vesna Deronjić, Marijana Ivanić Vuga, Sanja Knežević, Ornela Malogorski, Marina Radočaj, Ksenija Vičić i Ana Vukas.
 
Svečanost dodjele upriličena je u Muzeju Mimara u četvrtak, 11. prosinca 2014. godine.
Hits: 1453
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union