Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društvena odgovornost arrow Društvena odgovornost arrow Nesebičnom pomoći izbjeglicama i stradalima u poplavama do nagrade Josipa Vancaš
Nesebičnom pomoći izbjeglicama i stradalima u poplavama do nagrade Josipa Vancaš
Tea Plenar   
Petak, 11 Prosinac 2015
Image
Antonija Spajić s nominiranim kandidatlkinjama

I ove je godine u Muzeju Mimara u organizaciji Zaklade Zamah svečano dodijeljena nagrada za volonterku godine. Upravitelj Zaklade Zamah Drago Vručinić pozdravio je okupljene na svečanosti dodjele koja je upriličena 10. prosinca 2015. godine i rekao kako se na ovaj mali jubilej nagrade ponosno prisjeća početaka kada se tek osmišljavala, osnivala i pokretala nagrada ''Josipa Vancaš – dobrotvorka godine''.

Nadam se da ćemo nagradu dodijeljivati i duže nego što možemo priželjeti, rekao je Vručinić.

Nagrada je dodijeljena peti put zaredom, a ovu godinu je otišla u ruke Antonije Spajić iz Vinkovaca. U konkurenciji je ove godine bilo 11 iznimnih žena koje su svojim trudom i zalaganjem nesebično pomagale i pokrenule niz hvalevrijednih humanitarnih akcija. 


Nagrađena Antonija Spajić osvojila je 1105 od ukupno 4217 glasova. Ona to nije očekivala jer je prilikom uručivanja nagrade bila vidno iznenađena, uzbuđena i emotivna. Hvala svima koji su glasali za mene. Sve žene ovdje rade krasan posao, rekla je kratko nagrađena Antonija koja je svoje vrijeme i pomoć nesebično pružila stradalima u poplavama 2014. godine. 
 
Pomoć za poplavljene i izbjeglice
 
Pridružila se Društvu Naša djeca grada Vinkovaca u Prihvatnom centru u Cerni gdje su bile smještene obitelji s poplavljenih područja, bila je voditeljica igraonice ''Ganja'' za djecu s poplavljenih područja, organizirala je tri humanitarne akcije ''Pun kofer prijateljstva'', te je bila koordinatorica rada i volontera ''Child friendly space'' u Opatovcu, sigurnom mjestu za igru u kampu za izbjeglice.
 
Ove su se godine za nagradu natjecale i Vlatka Bakran Burić, Tanja Bijonda, Blaženka Eror Matić, Marina Hoblaj, Danijela Jelić, Lejla Juranić, Marijana Matešić, Marija Mraz, Dragica Nekić i Slađana Vujica
 
Nagrada ''Josipa Vancaš – dobrotvorka godine'' koju dodijelje Zaklada Zamah nastoji naglasiti važnost ženskog doprinosa kroz filantropiju u izgradnji zajednice, podići svijest  u javnosti o ženama koje nesebično pomažu članovima i članicama zajednice darujući svoje vrijeme, stručnost i novac.
   
Budući da u Zakladi Zamah filantropiju smatraju nužnim preduvjetom za razvoj civilnog društva, svrha je nagrade poduprijeti žene u Hrvatskoj da prepoznatljivije i svjesnije koriste filantropiju za društveni boljitak i položaj žena, te omoguće promjene u društvu.
Hits: 1129
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union