Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica
Najavljeni gosti i teme Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji garantiraju njezin uspjeh
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 27 Veljača 2017
Image
Izvor: dobra-ekonomija.hr

ZMAG  - Zelena mreža aktivističkih grupa ove godine organizira četvrtu po redu Konferenciju o dobroj ekonomiji koja će, kao i u protekle tri godine, okupiti sjajne goste i otkriti neke od najzanimljivijih primjera dobre prakse. Kao i prošle godine, ovogodišnja će se konferencija ponovno održati u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu u Ilici 49, i to od 23. do 25. ožujka 2017. godine.

Nastavljajući razgovor o nekim već započetim temama dobre ekonomije, ovogodišnja će konferencija donijeti i niz najnovijih rasprava i praksi iz polja kolaborativne ekonomije (collaborative economy), upoznati nas s konceptom "otvorene tvornice" u vlasništvu svojih radnika, predstaviti hotel i uspješno društveno poduzeće kojim upravljaju bivši imigranti i izbjeglice, pričati o inspirativnim primjerima suradničkog upravljanja javnim urbanim dobrima te govoriti o pokretu za demokratsko upravljanje, kolektivno vlasništvo i pravedniju budućnost rada temeljenu na bogatoj tradiciji zadrugarstva i novim tehnologijama 21. stoljeća (platform cooperativism).
 
Tijekom konferencije će se također raspravljati i o grupnom financiranju za društvena poduzeća – crowdfunding i zadružno financiranje te o socijalnim zadrugama u Hrvatskoj.
 
Sudionici četvrte konferencije o dobroj ekonomiji će moći sudjelovati i na radionici o grupnom financiranje za društvena poduzeća koja će biti besplatna, ali namijenjena osobama ili grupama koje već imaju spremnu ideju za društveno poduzetnički projekt. 
 
Najava drugih praktičnih radionica koje su dio Konferencije o dobroj ekonomije, ali se zasebno održavaju i naplaćuju, slijedi uskoro.
 
Gosti iz Italije, Velike Britanije, Njemačke, Austrije...
 
Christian Iaione - pionir i glavni autor modela upravljanja gradom kao zajedničkim dobrom – City as Commons, modela čija se primjena uvodi u nizu gradova diljem Italije.
 
Riječ je se o inovativnom modelu uključivanja građana i građanki u donošenje odluka, upravljanje gradskim površinama i infrastrukturom te socijalnim uslugama. Na prvu je primjenu naišao u gradu Bologni gdje je gradska uprava donijela ipotpisala službeni dokument kojim se regulira suradnja s građanima na upravljanju zajedničkim dobrima na području grada. Zbog iznimnog uspjeha u Bologni model se počinje primjenjivati po cijeloj Italiji, ali i šire. 
 
Thomas Dönnebrink - stručnjak i praktičar kolaborativne ekonomije i ekonomije dijeljenja koji djeluje u Berlinu. Uz rad na primjeni koncepta Sharing Cities, Dönnebrink je jedan od europskih predvodnika vizionarskog koncepta dobre ekonomije – ''kooperativnih platformi'' (platform cooperativism) –  pokreta za demokratsko upravljanje, kolektivno vlasništvo i pravedniju budućnost rada temeljenu na bogatoj tradiciji zadrugarstva, novim tehnologijama 21. stoljeća te analizi trenutnih odnosa na tržištu rada. 
 
Albert Cañigueral - konektor međunarodne mreže OuiShare – najveće globalne mreže za kolaborativnu ekonomiju koja okuplja ideje, ljude i organizacije oko stvaranja modela društvene organizacije temeljenih na održivosti, suradnji i solidarnosti. Albert Cañigueral predstavit će primjenu modela kolaborativne ekonomije iz Barcelone gdje živi i radi.
 
Luca Federici - radnik iz tvornice RiMaflow, talijanskog primjera dobre ekonomije gdje je 50-tak radnika zajednički preuzelo upravljanje tvornicom propalom za vrijeme posljednje ekonomske krize te, vodeći se konceptom "otvorene tvornice", osnovali uspješnu zadrugu koja prodaje reciklirane električne dijelove, ali i provodi brojne aktivnosti razvoja lokalne zajednice.
 
Gabriela Sonnleitner - predstavnica Magdas hotela, inspirativnog primjera društvenog poduzeća koje, u današnjem svijetu podijeljenosti i ratova, provodi i promovira model suradnje i tolerancije kroz zapošljavanje marginaliziranih društvenih skupina. Od 28 zaposlenika hotela Magdas 20 ih je stiglo u Austriju kao izbjeglice, a danas zajedno vode ekološki osviješten hotel i sa suradnicima razvijaju niz  inovativnih arhitektonskih i dizajnerskih rješenja u hotelu u kojem dočekuju putnike iz cijelog svijeta.
 
Nigel i Karen Lowthrop predstavnici Hill Holt Wooda, jednog od najuspješnijih društvenih poduzeća u Velikoj Britaniji. Održivo gospodarenje šumama, tesarstvo, ekološko graditeljstvo, vođenje kafića i restorana organskom hranom, edukativne aktivnosti, terapija u prirodi za osobe s mentalnim poteškoćama samo su neka od područja za koja su dobili brojne nagrade.
 
Cijena ulaznica 
 
Cijena ulaznice za trodnevnu konferenciju iznosi 90 kuna, za dvodnevnu 70 kuna, dok dnevna ulaznica košta 50 kuna. U cijenu svih kategorija ulaznice uključen je ručak, kava i prijevod na hrvatski jezik. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ili na njihovim prodajnim mjestima. 
 
Detaljnije informacije o konferenciji možete saznati na Facebook eventu. Program konferencije možete pogledati OVDJE.

Hits: 416
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Zakon u Hrvatskoj zakida i diskriminira domać...
kupila sam od Vas čaj i izuzetno mi se šećer srušio...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union