Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Saturday
Jan 20th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Suradnja obojana optimizmom rezultirala dodjelom pet pasa vodiča za slijepe
Narcisa Bošnjak   
Srijeda, 31 Prosinac 2008

ImageAkcija „Boje optimizma“, koju je pokrenula Coca-Cola Hrvatska u partnerstvu s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu radi prikupljanja sredstava za školovanje pasa vodiča slijepih, uspješno je privedena kraju. Na današnjoj konferenciji za novinare, pet pasa vodiča uručeno je svojim novim vlasnicima, a za njihovu kupnju i školovanje prikupljeno je ukupno 250.000 kuna. Pse koji su odškolovani zahvaljujući ovom projektu dobili su studenti Petra Deša i Denis Rudić, devetogodišnja Antonija Tuta, umirovljenica Marija Kosanović i Bruno Marion, zaposlenik u upravi Diners kluba International.

Suradnja Coca-Cole i udruge za školovanje pasa vodiča urodila plodom 

Akciju „Boje optimizma“ Coca-Cola Hrvatska započela je u rujnu 2006. godine suradnjom sa studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta, koji su „odjenuli“ dva metra visoke boce Coca-Cole u svoje osobite modne kreacije s taktilnim elementima. Vođeni istom idejom, osmislili su i nekoliko ženskih modnih kreacija te posebne T-shirt majice, dok je Coca-Cola na temelju njihovih ideja proizvela ekskluzivnu seriju staklenih, legendarnih bočica Coca-Cole od 2,5 decilitra. Sav prihod od prodaje Coca-Cole u posebnim bočicama, modnih kreacija i majica doniran je Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet za kupnju te školovanje pasa vodiča.

„Kao što je pas vodič velika pomoć pri kretanju slijepih osoba, tako je i ovaj projekt od velikog značaja za samu udrugu, osobito stoga što su u njemu uspješno povezane društvena odgovornost velike tvrtke i potrebe nas, slijepih osoba. Iskreno smo zahvalni svim sudionicima projekta i vjerujemo da će odškolovani psi vodiči biti od velike koristi u svojim novim obiteljima“, naglasila je Mira Katalenić, predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Dugotrajno školovanje pasa

Iznos od 250.000 kuna, dostatan za školovanje pet pasa vodiča, prikupljen je u ožujku 2007. godine, no do uručenja pasa novim vlasnicima protekle su gotovo dvije godine jer je obuka psa vodiča iznimno složen proces. Nakon godinu dana socijalizacije šteneta u odabranoj obitelji, procjenjuju se karakteristike psa, a zatim slijedi školovanje u trajanju od šest do osam mjeseci. Završni dio školovanja čini obuka za korištenje psa vodiča u trajanju od mjesec dana, nakon čega udruga psa daruje slijepim osobama.

Projekt „Boje optimizma“ nadovezao se na globalnu kampanju Coca-Cole „Coca-Cola strana života“, koja je pozivala na uživanje u pozitivnim stvarima u životu i poticala ljude da postanu kreatori svoje pozitivne realnosti, budu spontani, slušaju svoje srce te žive u bojama koje svi nose u sebi.

Hits: 2280
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »