Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Saturday
Jan 20th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Prvi baranjski internet kafić
Barbara Becker   
Srijeda, 28 Siječanj 2009

Mladi baranjci na internetu zahvaljujući međusektorskoj suradnjiOtvara se Internet kafe u Jagodnjaku. Rezultat je to ankete koju je na svojim Internet stranicama provela istoimena baranjska općina. Na pitanje kako bi se trebao iskoristiti prostor u prizemlju mjesnoga Doma kulture i općinske zgrade, najviše glasova stiglo je za ovaj prijedlog. Jagodnjačani su se odlučivali između restorana, općinskih ureda, prostora za druženje ili iznajmljivanja.

Suradnja Općine i Udruge mladih UM 

Sam Internet kafe trebao bi se urediti i otvoriti kroz dva mjeseca, a za to će se zajedničkim snagama pobrinuti Općina Jagodnjak i Udruga mladih Jagodnjaka UM. Kafić, prema najavama, ne bi trebao biti isključivo komercijalnoga tipa, već namijenjen druženju mladih koji do sada nisu imali nikakvoga prostora za svoja okupljanja. U njemu će volonterski raditi članovi Udruge mladih UM kojima će pripasti i vlasništvo nad Internet kafeom zajedno s projektom Mreža.

 

Mjesto za više od 400 mladih u općini 

Ovakav prostor za sada će biti jedinstven na području Baranje, a u njemu će mladi moći spojiti ugodno s korisnim. Mladi Jagodnjačani do sada nisu imali drugoga izbora, nego li se okupljati u jednom jedinom kafiću koji je otvoren u mjestu, ali smatraju kako je on postao nedovoljan. Stoga uređenje i otvaranje Interenet kafea smatraju punim pogotkom. Rado će to potkrijepiti i brojkama jer na području ove baranjske općine ima više od 400 mladih osoba u rasponu od 15 do 29 godina, a gotovo polovica, odnosno oko 250 ih živi u samom Jagodnjaku.

Hits: 2326
Komentari (1)Add Comment
...
napisao zoca, Svibanj 05, 2009
ipak je prije otvoren u Belom Manastiru u nastavno športskoj dvorani
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »