Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Friday
Apr 28th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica
Projekti MyBeeLine i Veles osvojili Social Impact Award 2015
Tea Plenar   
Petak, 29 Svibanj 2015
Image
MyBeeLine tim s ekipom iz Hub-a

U deset različitih europskih zemalja koje dodjeljuju nagrade Social Impact u isto su vrijeme istoga dana finalisti s nestrpljenjem iščekivali rezultate glasovanja. Dodjela Social Impact Awards 2015 Hrvatska organizirana je u prostoru zagrebačkog Hub-a u četvrtak, 28. svibnja 2015. godine.

U finale ovogodišnjeg natjecanja u Hrvatskoj ušlo je šest finalista koji su prije same dodjele dvije novčane nagrade ukratko predstavili svoje projekte. Projekti ''MyBeeLine'', ''Pokaži i meni'', ''ReShroom'', ''Smart Lummies'', ''Street for me'' i ''Veles'' su ušli u finale i ukupno osvojili preko 1700 glasova. Studentski projekti su se pozabavili problemima koji se tiču zaštite okoliša, socijalne uključenosti, tradicije i edukacije djece.
Novčane nagrade u iznosu od po 2500 eura dodjeljene su projektima ''MyBeeLine'' i ''Veles''. Prvi projekt je namijenjen pčelarima i nudi naprednu tehnologiju koja kroz monitoring i analitiku rano otkriva bolesti pčela, dok drugi projekt želi tradicijsku odjeću, odnosno narodne nošnje Sesvetskog Prigorja, prilagoditi suvremenom svijetu i događanjima.
 
Više od samog natjecanja za novčanu nagradu
 
Osim novčane nagrade, pobjednici Social Impact Awards-a dobivaju i prijeko potrebno mentorstvo i infrastukturnu podršku Hub-a Zagreba, te plaćen put i boravak tijekom dvije internacionalne konferencije na kojima će sudjelovati pobjednici iz svih zemalja sudionica SIA, te stručnjaci iz područja društvenog poduzetništva.
 
Cilj nagrade Social Impact je osnaživanje studenata i studentica u području društvenog poduzetništva, poticanje na stvaranje novih ideja i pokretanje start-up projekata. Social Impact Award je puno više od samog natjecanja jer nudi kontinuiranu podršku projektima, omogućuje prepoznatljivost u zajednici te potiče na stvaranje poslovnih veza sa stručnjacima iz područja društvenog poduzetništva. 
 
Natjecanje Social Impact Awards u Hrvatsku dovode Impact Hub Zagreb i Erste fondacija, a ovogodišnje izdanje je dobilo i financijsku podršku Grada Zagreba.
Hits: 1704
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »