Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekti
Projekti
Iz Vinske omotnice potrošeno tek 72,8 od ukupno 266 milijuna kuna
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018
Image
Ilustracija

Na ukupno 23 natječaja koji su raspisani u sklopu Nacionalnog programa za vino u razdoblju od od 2014-2018. godine Hrvatske je uspjela potrošiti 72,8 milijuna kuna kroz tri mjere, a na raspologanju nam je ukupno 266 milijuna kuna.

Iako smo u protekle četiri godine imali mogućnosti iz tzv. Vinske omotnice kroz tri mjere – investicije u vinarije i marketing vina, restrukturiranje i konverziju vinograda, te promidžbu vina na tržištima trećih zemalja, potrošiti čak 266 milijuna kuna, prema podacima Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ukupno je isplaćeno 72,83 milijuna kuna, što je za oko 25,65 milijuna kuna više nego prošle godine u ovo vrijeme, ali još uvijek nedovoljno da bi se ukupna sredstva iskoristila do kraja, piše Agrobiz.

Program za vino krenuo je 2014. godine, sa namjerom da se u prvoj godini kroz tri mjere potroši 11,9 milijuna eura, a potom i idućim godinama preko 10 milijuna eura, pri čemu valja naglasiti kako u ovom programu nema mogućnosti da se novci troše u više godina, odnosno prebace u drugu godinu i troše po modelu n+2. Ono što se ne iskoristi u godini za koju su novci namijenjeni su zapravo propali novci i vraćaju su u zajedničku EU kasu.
 
 
Virtualni ženski poduzetnički centar s hercegovačkim kolegicama razbija "tradicijsku" ulogu žene
Tea Plenar   
Srijeda, 30 Kolovoz 2017
Image
Izvor: Poduzetnica.hr

Hrvatske poduzetnice danas su jedan od najznačajnijih pokretača domaće ekonomije, zauzimaju više od 25 posto ukupnih ekonomskih aktivnosti države, te imaju lidersku poduzetničku poziciju u regiji.

Dio je to razloga, uz kvalitetne projekte i sadržaje jačanja žena u poduzetništvu zbog čega je Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr iz Zagreba (osnovan kao središnja nevladina asocijacija od strane poduzetnica i poduzetnika 1. siječnja 2016.) koji danas broji više od 2.300 članica te 78 članova, krenuo s aktivnostima i u Hercegovini.
 
Zahvaljujući suradnji s hercegovačkim Udruženjem za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH ''Pravi put'' iz Gruda, u prvom redu kroz organizaciju edukacija za žene poduzetnice Hercegovine kao i sve one koje će to tek biti, projekti Virtualnog ženskog poduzetničkog centra po prvi će puta zaživjeti i u tom dijelu jugoistočne Europe.
 
Nakon Slovenije, Srbije, te Crne Gore, suradnja temeljena na iskustvu i želji za zajedničkim radom hrvatskih poduzetnica i poduzetnika uz kolegice i kolege iz regije, sada će postati dio gospodarske zbilje i u Hercegovini.
 
 
Predstavljen projekt kućnog kompostiranja u Gradu Zagrebu
Tea Plenar   
Četvrtak, 13 Travanj 2017
Image
Ilustracija

U predstavljanju projekta kućnog kompostiranja Grada Zagreba, koji je danas održan u Gradskom vrtu Savica, sudjelovao je i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović. Glavni cilj projekta je uspostava cjelovitoga sustava gospodarenja otpadom, smanjenja ukupne količine otpada na odlagalištima te dobivanja kvalitetnog komposta za vrtove i okućnice, što je u skladu s novim Planom gospodarenja otpadom 2017.-2022.

 
ODRAZ je izradio osvrt na napredak politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Europi
Tea Plenar   
Četvrtak, 23 Oľujak 2017

Image
Ilustracija

Ovaj periodični osvrt rezultat je suradnje predstavnika organizacija civilnog društva koje se bave ruralnim razvojem na području pet država: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Osvrt je izradio ODRAZ u suradnji s nacionalnim koordinatorima u sklopu projekta "Platforma za ruralni razvoj Jugoistočne Europe".

Izrada periodičnog osvrta "Napredak politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Europi - Periodični osvrt" jedna je od aktivnosti projekta "Platforma za ruralni razvoj Jugoistočne Europe" koji  se provodio u razdoblju od 1. studenog 2015. - 31. prosinca 2016. Nositelj projekta bila je Hrvatska mreža za ruralni razvoj-HMRR, a financirala ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

 
 
Predstavljen projekt vezan za Nacionalnu strategiju uključivanja Roma
Tea Plenar   
Utorak, 21 Oľujak 2017
Image
Izvor: Facebook

Projekt ''Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma" koji predstavlja jedan u nizu napora da se osigura cjelovito i učinkovito ostvarivanje ljudskih prava te poboljšanje i olakšanje aktivnog i potpunog sudjelovanja romske nacionalne manjine u gospodarskom, kulturnom i društvenom životu hrvatskog društva, čuvajući vlastiti identitet, kulturu i tradiciju, predstavljen je 15. ožujka 2017. godine u Zagrebu.

Projekt provode tvrtka Ecorys d.o.o. i udruga Centar za mirovne studije u korist Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, a financiran je kroz program IPA 2012 Europske unije.

 
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog područja naše zemlje
Tea Plenar   
Utorak, 07 Veljača 2017
Image
Ministar i župani

U organizaciji Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županija u utorak, 7. veljače 2017. godine u zagrebačkom kongresnom centru Forum održan je okrugli stol na kojem se raspravljalo o razvoju lokalne zajednice kroz EU fondove i poljoprivredu.

Razvojne agencije u hrvatskim županijama rade puno i uspješno apliciraju na natječaje iz EU fondova, ali svi skupa trebamo biti još učinkovitiji, rekao je u uvodnom izlaganju Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija i naglasio važnost decentralizacije koja bi olakšala administrativne poslove i ubrzala stvari.

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 100
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union