Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Webinari
Webinari
MIKE FINLAYSON | Upravljanje društvenim poduzećem: motivacija je ključ uspjeha
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2012
Image

Mike Finlayson direktor je tvrtke Forth Sector, društvenog poduzeća iz Velike Britanije koje je usmjereno pružanju pomoći u povećanju zapošljivosti osoba s mentalnim problemima. Karijeru je započeo u maloprodaji, kao upravitelj prodavonice jedne od vodećih trgovačkih grupacija, a nastavio na poslovima razvoja poslovanja i ulaganja. 

Obnašao je brojne vodeće dužnosti u organizacijama trećeg sektora (Oxfam, Community Business Scotland, Employee Ownership Scotland i UKCC). Suosnivač je prvog britanskog lanca etičkih trgovina i djeluje kao savjetnik za društveno odgovorno poslovanje.

U ovom videu iznosi svoja najvažnija iskustva u upravljanju društvenim/socijalnim poduzećem i daje uvide u način funkcioniranja jedne takve organizacije.  

 
MARTINA ETLINGER | Uloga banaka u razvoju socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2012
Image

Martina Etlinger stručna je savjetnica u Hrvatskoj udruzi banaka. Trinaest značajnih hrvatskih banaka osnovalo je Udrugu kao nezavisnu i profesionalnu ustanovu s ciljem da brani, štiti i promiče interese svojih članica jednako kao i čitave bankovne industrije u Hrvatskoj. Tijekom devet godina postojanja Hrvatska udruga banaka kontinuirano se profilirala i postala nezaobilazni sugovornik za sve teme bankarskog sektora u Republici Hrvatskoj. Udruga danas okuplja 19 vodećih hrvatskih banaka koje čine 97 posto ukupne aktive svih hrvatskih banaka.

Socijalni poduzetnici kao jedan od problema u rastu i razvoju često ističu nepostojanje sluha barnkarskog sektora za njihove probleme i potrebe. U ovom videu, Martina Etlinger, ispred HUB-a, objašnjava razloge takve situacije, korake koje je potrebno poduzeti da bi se ona promijenila, te kako vidi budućnost razvoja socijalnog poduzetništva iz bankarskog kuta gledanja. 

 
FREER SPRECKLEY | Kako male lokalne zajednice mogu prosperirati uz socijalnopoduzetničke principe
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2012
Image

Freer Spreckley je međunarodni konzultant/trener specijaliziran za područje razvoja zajednice i društvene ekonomije. U partnerstvu s javnim, privatnim i NGO sektorom, kroz društveno poduzeće Local Livelihoods radi na jačanju kapaciteta za dostizanje održivog i ravnomjernog razvoja. Autor je brojnih publikacija o društvenom poduzetništvu od kojih je većina putem interneta dostupna za besplatno preuzimanje.   

U ovom videu tumači potrebu za socijalnim poduzetništvom, razloge za njegovo prakticiranje, pogotovo u malim lokalnim sredinama, gdje je nezaposlenost velika, a postojeći resursi i kapaciteti nisu u dovoljnoj mjeri iskorišteni. Isto tako iznosi vlastita iskustva u promicanju socijalnog poduzetništva i istovremnom jačanju kapaciteta za bavljenje njime, te daje prognozu razvoja ekosocijalne ekonomije, kako u Hrvatskoj, tako i u Velikoj Britaniji.

 
Kako pronaći kupce zainteresirane za kupnju upravo vašeg proizvoda?
Ante Vekić   
Nedjelja, 15 Srpanj 2012
Image

Bavite se izradom ukrasa za božićna drvca, a znate da u Americi ima zainteresiranih za njihovu kupnju. Možete li sa sigurnošću reći da će ulaganje u promidžbu na američkom tržištu biti isplativije od ulaganja na ruskom? Miroslav Varga iz Escape studija objašnjava kako uz priličnu sigurnost odabrati ulaganje koje ima veću vjerojatnost vratiti uloženo: alat se zove Global Market Finder, a dostupan je svima - potpuno besplatno na sljedećem linku: GLOBAL MARKET FINDER.

Riječ je o još jednom od odličnih istraživačkih alata, koji, naravno, mogu u svom istraživanju tržišta koristiti i socijalni poduzetnici, ali i svi oni koji žele znati gdje kupci tragaju za onime što nudite. U sljedećih nekoliko minuta saznajte kako ga koristiti i koje vam mogućnosti stavlja na raspolaganje. 

 
Kupci su evoluirali: saznajte kako donose odluke i prilagodite svoje poslovne odluke
Ante Vekić   
Nedjelja, 15 Srpanj 2012
Image
Miroslav Varga

U Hrvatskoj se za kolačima na internetu traga dvaput godišnje. Prvi put oko Uskrsa, a drugi put oko Božića. Kolače najviše traže u Slavonskom Brodu, a najmanje u Zagrebu. To je samo dio informacija besplatno dostupnih svima putem alata Google Trends. Naravno, besplatnog i jednostavnog za korištenje. Uz Miroslava Vargu iz Escape studija naučite ga koristiti i prilagoditi donošenje svojih poslovnih odluka. Naučite kako odgovoriti na povećanu potražnju za kolačima, odakle dolaze upiti za ljetovanje u Hrvatskoj i još mnoge druge podatke uz čije će vam poznavanje poslovanje krenuti uzlaznom, a ne silaznom putanjom. 

Ovaj video je posljednji u nizu besplatnih alata kojima socijalni poduzetnici mogu istražiti tržište i na taj način, čak i prije nego što krenu u poduzetništvo, biti u mogućnosti predvidjeti troškove, prihode i poslovni rezultat, te na taj način doprinijeti vlastitoj održivosti i povećati šanse za uspjeh poslovnog poduhvata. 

 
TV i novine više ne prodaju: obratite se kupcima putem interneta
Ante Vekić   
Nedjelja, 15 Srpanj 2012
Image

Na primjeru prodaje meda Miroslav Varga iz Escape studija vodi vas kroz mogućnosti moćnog Googleovog (besplatnog) alata Google AdWords. Naučite kako kreirati kampanju, odabrati ključnu riječ, saznati njenu cijenu, gdje plasirati oglase, te kako iskoristiti sve dostupne informacije o kupcima koje će vam omogućiti da novac uložen u komunikaciju s ciljanim tržištima pretvorite u profit za vaše socijalno poduzeće. Zašto je Google AdWords alata posebno zanimljiv socijalnim poduzetnicima? Baš kao i ostali alati ovog internetskog diva, u potpunosti je besplatan. Nadalje, nudi pregršt korisnih informacija koje je vrlo lako pretvoriti u poslovne odluke koje štede novac. A treće: potrebno je vrlo malo novca kako bi provjerili kako vaš proizvod stoji na tržištu i kako ga, kome, kada i gdje, najbolje prodati.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 12

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union