Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Saturday
Jan 20th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Webinari
Webinari
Korištenjem ovog alata saznajte kako posjetitelja što prije pretvoriti u kupca
Ante Vekić   
Nedjelja, 15 Srpanj 2012
Image

Surfajući po internetu ostavljamo goleme količine podataka o svojim navikama, preferencijama, motivacijama, ali i demografskim podacima. Proučavanje tih informacija prodavačima je posebno korisno kako bi identificirali obrasce ponašanja putem kojih nas je moguće "navući" na kupnju njihovih proizvoda. Iz pozicije kupca o tome niti ne razmišljamo u svakodnevnom životu, ali ako smo u poziciji prodavača, a kao socijalni poduzetnici to bi svakako trebali biti, onda nam saznanja o takvim informacijama od neprocjenjive važnosti za poslovni rezultat našeg poduzeća.

Uz pomoć Miroslava Varge iz Escape studija saznajte kako "čitati" podatke dostupne kroz Google Analytics, te ih učiniti zlatnim rudnikom informacija o posjetiteljima vaše web stranice. 

 
Uvod u socijalno poduzetništvo
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012
Image
Sonja Vuković, Slap

Prvi u nizu edukativnih webinara uvest će vas u svijet socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Kako se razvilo? Tko su socijalni poduzetnici? Kakvi su trendovi u Hrvatskoj i svijetu? Zašto se pojam socijalno poduzetništvo uglavnom veže uz organizacijecivilnog društva? Odgovore na ova pitanja daje Sonja Vuković, predsjednica udruge Slap iz Osijeka, koja se promocijom socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj bavi već više od 12 godina.

U tih 12 godina socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj prešlo je dalek put, postalo je više od nepoznatog pojma, ali još je uvijek mnogo posla na njegovoj afirmaciji. Ako se želite upoznati s osnovama socijalnog poduzetništva, pogledjte ovaj webinar.

 
Kako upravljati marketingom socijalnog poduzetništva?
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012
Image

Ukoliko žele opstati na tržištu i socijalni poduzetnici moraju "igrati" po pravilima nemilosrdnog tržišta. A ono je svakim danom sve brže, nepredvidljivije i one koji ga ne prate i uvažavaju može koštati opstanka.

Zato je prije svakog poslovnog poduhvata, a pogotovo onog socijalnopoduzetničkog važno temeljito istražiti tržište: otkriti tko su kupci, što, gdje i kako kupuju i kako doći do njih.

U doba interneta navike tih kupaca znatno su se promijenile, pa u narednom webinaru Miroslav Varga iz Escape studija predstavlja besplatne alate, posebno zanimljive socijalnim poduzetnicima, za temeljito istraživanje tržišta.

 
Proizvodite ono što kupci žele kupiti: Consumer Barometar vam otkriva što "prolazi" na tržištu
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012
Image

Kroz povijest marketinga mijenjali su se i pristupi proizvodnji i prodaji. Marketing je krenuo s proizvodnom koncepcijom: tvrtke bi proizvele proizvod i onda ga nudile kupcu, proizvoda nije bilo mnogo pa su kupci kupovali što god bi tvrtke proizvele. S vremenom su se kupci zadovoljili tih proizvoda, ali tvrkte su i dalje trebale prodavati da bi zadržale dobit. Rodila se prodajna koncepcija marketinga: tvrtke su počele agresivno prodavati. Trgovački putnici kucali su na vrata, reklame su prštale sa svih strana, kupci su bili "prisiljeni" kupovati prozivode koji im uopće niti ne trebaju. 

Ova filozofija prisutna je u velikom broju slučajeva i danas. Međutim, promjene u ponašanju kupaca, one koji su htjeli biti uspješniji natjerale su da se okrenu tržištu, stvorena je tržišna koncepcija. I skupa s njom rođeno je istraživanje tržišta: kupce se pita što žele, nastoje se zadovoljiti njihove potrebe uz istovremeno ostvarenje misije tvrtke. U doba interneta, doći do podataka što kupci žele kupiti, vrlo je jednostavno i - besplatno.  

 
Kako to rade u Velikoj Britaniji: Pregled okvira za razvoj društvenog poduzetništva
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012
Image
Igor Bajok, Delta

Velika Britanija zemlja je koja je institucionalizirala socijalno poduzetništvo i na taj način doprinijela njegovom zamahu. Danas je u Britaniji taj sektor uređen zakonskim propisima, u sklopu njega djeluju brojna društvena poduzeća, ali postoje i socijalna poduzeća. Osim njih društvenim problemima se bave i mnogi drugi oblici pravnih osoba.

Upravo zbog zakonskog normiranja svih rješenja iz prakse, pogled na britanski okvir može se činiti (a ponekad i je) zaista kompliciran.

Igor Bajok iz Delte posjetio je Veliku Britaniju s ciljem da pokuša otpetljati gordijski čvor tamošnjih pravnih propisa, prakse i inovativnih rješenja. Neka od tih rješenja dobro bi došla i Hrvatskoj, a o čemu se radi pogledajte u sljedećem webinaru.

 
Umrežavanje - recept za konkurentnost
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012
Image
Zrinski Pelajić

Kad ekonomija rada prelazi u ekonomiju znanja dolazi do klasterskog povezivanja tvrtki, a ono pak vodi do povećanja konkurentnosti svakog pojedinog poduzeća.

Ta je činjenica posebno važna za socijalna poduzeća čiji je razvoj u Hrvatskoj još uvijek u povojima, a umrežavanjem bi se povezali malobrojni resursi i djelovali sinergijski u zajedničkom pravcu - društvenom razvoju.

Kako i zašto se povezati objašnjava u webinaru Zrinski Pelajić, konzultant tvrtke Illirycum savjetovanje te daje poseban osvrt na klastere, njihov nastanak, razvoj, primjere u svijetu i Hrvatskoj, poticajne mjere hrvatske Vlade i još mnogo toga.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 7 - 12 od 12

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Tražite hitno hitno? Želite li podmiriti svoje račun...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajam za pokretanje poslovanja ili plaćanje...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union