Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Panona ide na more!
Panona ide na more!
Saša Bajamić   
Četvrtak, 30 Srpanj 2009

Image
Gazde i Antonija Šola uz Slap
Robna marka rukotvorina pod nazivom Panona, nastala kao rezultat Ethno-brand projekta Udruge Slap, narednih će nekoliko dana imati svoj prvi ozbiljniji kontakt s tržištem. Uz još petnaestak izlagača Panona će biti dio akcije 'Plovimo Hrvatskom uz hrvatsko'. Akcija je u utorak predstavljena u Zagrebu, a jedrenjak Nirvana iz 1929. godine na put kreće iz Podgore pokraj Makarske 1. kolovoza, te će Jadranom krstariti sve do 14. kolovoza.

Gazde, Antonija Šola, Večernja škola, pršut, sir i Panona 

"U iduća dva tjedna jedrenjak će posjetiti 14 gradova i općina. Gdje god jedrenjak pristane, postavit će se 15 štandova na kojima će naši najbolji proizvođači hrane i vrhunskih vina predstavljati svoje proizvode po reprezetativnim cijenama" kaže Zoran Vojnović iz tvrtke Conventus koja je organizator akcije. Osim što će brojni turisti uživati u degustaciji vrhunskih delicija iz svih hrvatskih regija koje će im prezentirati hostese u narodnim nošnjama, oni će moći uživati i u glazbi Antonije Šole i tamburaškog sastava Gazde, a za humor će se pobrinuti komičari Pervanove Večernje škole. Akcija je nastala prije tri godine, a od početka jadransku avaturu u kojoj turistima domaći proizvođači predstavljaju svoje delicije prati Ministarstvo turizma kao i turističke zajednice 14 gradova.

Image
Panona torbica na predstavljanju
"Zadovoljstvo će nam biti predstaviti brand Panona kao rezultat višemjesečnog rada i koordiniranja nastojanja udruga i obrta koji nude tradicionalne rukotvorine, ali izrađene na jedan novi, drugačiji i zanimljiviji način, u čemu će se sastojati i prepoznatljivost ove robne marke", rekla je Ivana Brkić iz Udruge Slap, te dodala kako je projekt stvaranja ovog etno branda financiran od strane Europske unije u sklopu Interreg III programa, a realizira se u partnerstvu s talijanskom organizacijom Ecipar Ferrara i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje. Na štandu Panone tako će se u ovom svojevrsnom istraživanju tržišta moći pronaći razni nakit,

Hrvatski proizvodi pred stranim turistima 

"Ova akcija ima cilj približiti hrvatske vrhunske prehrambene proizvode domaćim i stranim turistima. Ministarstvo turizma je prepoznalo ovaj projekt no zbog proračunskog manjka i krize nam nisu mogli financijski pomoći. Međutim zbog njihova pokroviteljstva smo pronašli sponzore, među kojima je svakako potrebno spomenuti vinariju Kutjevo" istaknuo je Vojnović. Zbog nedostatka sadržaja u manjim turističkim mjestima duž Jadrana 'karavana' sira, pršuta i vina će posjetiti uglavnom manja turistička mjesta poput Baške Vode, Jelse, Pučišća na otoku Braču, Supetra, Trogira, Sv. Filipa i Jakova, Molata, Silbe, Starigrada Paklenice, Paga, Povljane, Karlobaga, te će se konačno 14. kolovoza usidriti u Malinskoj na otoku Krku.

Hits: 2749
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Nella, Kolovoz 01, 2009
svaka cast, toliko ste me izenadili uspjesima. jako velike cestitke sonji vuković. sjajna, sjajna, sjajna
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union