Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Ekopoduzetnička avantura
Ekopoduzetnička avantura
Ante Vekić   
Četvrtak, 27 Rujan 2007
Ekološko kupinovo vinoO mogućnostima, izazovima, ali i problemima ekoproizvodnje raspravljalo se na dvodnevnom seminaru o organskog proizvodnji Udruge za kreativni razvoj Slap. Za zajedničkim su se stolom našli ekoproizvođači, znanstvenici, predstavnici vlasti i donatori. Panel diskusije održane su u velikoj vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Osijeku. S govornice se moglo čuti kako na probleme ekoproizvodnje gleda Osječko-baranjska županija, što čini resorno ministarstvo poljoprivrede, te kako funkcionira sadašnja ekoproizvodnja u Hrvatskoj. Problema ima, ali potencijal je velik - zajednički je nazivnik pojedinih izlaganja, koja su nerijetko završavala žučnim, ali produktivnim raspravama. Drugi je dan bio rezerviran za 'terensku nastavu': obilazak Ekoimanja Pelin u Petrijevcima, ekovoćnjaka Županić u Kneževim Vinogradima, te zakljčni okrugli stol u baranjskom etnoselu Karanac.
"Okupiti na jednome mjestu ekoproizvođače, povezati ih sa znanstvenicima koji će im osigurati relevantne konzultacije, s predstavnicima vlasti, koji će im osigurati uvjete za obavljanje posla, te opremiti ih poduzetničkim i proizvođačkim znanjima stručnjaka koji će im omogućiti uspješan nastup na tržištu, bio je cilj Udruge Slap. U tome smo uspjeli, ali ne namjeravamo prekinuti. Naša su vrata i dalje otvorena za sve daljnje konzultacije i rješavanje mogućih problema" - zaključila je predsjednica Slapa Sonja Vuković.
Hits: 4022
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union