Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Monday
Feb 19th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica
Radionica
Interaktivne online eukativne radionice Zadruge za etično financiranje
Tea Plenar   
Nedjelja, 30 Srpanj 2017
Image
Izvor: ZEF

Zadruga za etično financiranje, jedna od najvećih zadruga u Hrvatskoj osnovana s ciljem pokretanja prve hrvatske etične banke, u suradnji s bion.tv pokreće seriju interaktivnih online edukacija namijenjenih svima koje zanima široki raspon originalnih tema i koncepata koji nisu dio tipičnog kurikuluma, ali i već poznatih tema koje se tiču poduzetništva, poslovanja i osobnog razvitka.

''Više od 1100 članova koji danas čine Zadrugu za etično financiranje, koji uključuju pojedince različitih profila i djelatnosti, uspješna trgovačka društva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, jedinice lokalne samouprave, nevladine organizacije i razvojne agencije, posjeduju neprocjenjiva znanja i iskustva koja će biti korisna svima koji žele unaprijediti svoju karijeru, realizirati poduzetničku ideju ili pak saznati nešto novo o inovativnim temama poput etičnog bankarstva i društvenog poduzetništva“, izjavila je Iva Kvakić, koordinatorica edukacija u Zadruzi.
 
Virtualni ženski poduzetnički centar organizira besplatne edukacije u suradnji s Gradom Lipikom
Tea Plenar   
Četvrtak, 23 Oľujak 2017
Image
Sanela Dropulić u društvu gradonačelnika Lipika

Koliko je znanje moć najbolje pokazuju članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali i svi zainteresirani za poduzetništvo, koji su pohodili edukacije za što lakše poslovno snalaženje na tržištu.

U posljednjih mjesec dana Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s nekoliko hrvatskih gradova održao je cijeli niz besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji to žele postati.

Edukacije su do sad održane u Osijeku, Sisku, Zaprešiću i Novoj Gradiški uz sudjelovanje više od 300 polaznika koji su aktivno sudjelovalo u njima. Edukacije se u potpunosti financiraju iz proračuna jedinica lokalne vlasti ili fondova EU. 
 
 
Zagreb će u travnju ugostiti prvu konferenciju o migrantima poduzetnicima
Tea Plenar   
Petak, 24 Veljača 2017
Image
Izvor: okus-doma.hr

Centar za mirovne studije u suradnji sa Zadrugom za interkulturalnu suradnju Okus doma, te uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu organiziraju prvu konferenciju o migrantima poduzetnicima. Konferencija će se održavati od 24. do 28. travnja 2017. godine u Zagrebu.

Panel diskusije i predavanja su samo dio onoga što će biti prezentirano na najavljenoj konferenciji. Naglasak će biti na razmjeni iskustava i primjera dobre prakse te na poduzetničkom sajmu i treninzima koje će predvoditi iskusni mentori.
 
 
Prostoripacija! progovorila o upravljaju i oživljavanju javnih prostora u Čakovcu
Tea Plenar   
Četvrtak, 23 Veljača 2017
Image
Izvor: Društveni centar Čakovec

Platforma za Društveni centar Čakovec organizirala je u subotu, 18. veljače 2017. godine cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom Prostoripacija! koja je u čakovečkoj zgradi Scheier okupila dvadesetak lokalnih umjetnika, kulturnih i društvenih aktivista, te više od stotinu sudionika/ica, piše portal novo.hr.

Program je uključivao niz prezentacija, predavanja i drugih aktivnosti: izložbu fotografija koja problematizira korištenje javnih prostora u Međimurju, otvoreni atelje četvero mladih međimurskih likovnih umjetnika, promociju važnosti učenja kroz igru i inkluziju djece s teškoćama u razvoju u aktivnosti u zajednici, književni susret i razmjenu knjigu/stripova/fanzina te besplatno fotografiranje za sve posjetitelje.

 
Ako želimo novac iz fondova ciljevi projekta moraju imati uporište u europskim strategijama
Tea Plenar   
Srijeda, 25 Siječanj 2017
Image
Sudionici konferencije

Tijekom prvog dana međunarodne konferencije ''Održivost civilnog društva u novim zemljama članicama Europske unije i uloga EU fondova'', koja se održavala od 23. do 25. siječnja 2017. u Zagrebu, govorilo se o iskustvima i problemima korištenja EU fondova u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini te kako se pripremaju za prelazak na decentralizirani sustav.

Drugi je dan konferencije bio rezerviran za iskustva iz naše zemlje koja je punopravnom članicom Europske unije postala još 1. srpnja 2013. godine i koja u razdoblju 2014./2020. iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova na raspolaganju ima 10,676 milijardi eura. 

 

 
O spremnosti i kapacitetima susjednih zemalja za decentralizirani sustav EU fondova
Tea Plenar   
Srijeda, 25 Siječanj 2017
Image
Sudionice konferencije

Iskustva korištenja pretpristupnih fondova i priprema za decentralizirani sustav, te doprinos EU fondova razvoju civilnog društva samo su neke od tema o kojima se govorilo tijekom prvog dana međunarodne konferencije ''Održivost civilnog društva u novim zemljama članicama Europske unije i uloga EU fondova'' koja se održavala od 23. do 25. siječnja 2017. u Zagrebu u organizaciji Cenzure Plus.

Gošće iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije govorile su o izazovima i problemima s kojima se susreću organizacije civilnog društva u zemljama iz kojih dolaze, te koliko politička situacija utječe na uspješnost povlačenja sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije i održivost udruga.
 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 10 od 69
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union