Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Monday
Feb 19th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Projekti
Iz Vinske omotnice potrošeno tek 72,8 od ukupno 266 milijuna kuna
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018
Image
Ilustracija

Na ukupno 23 natječaja koji su raspisani u sklopu Nacionalnog programa za vino u razdoblju od od 2014-2018. godine Hrvatske je uspjela potrošiti 72,8 milijuna kuna kroz tri mjere, a na raspologanju nam je ukupno 266 milijuna kuna.

Iako smo u protekle četiri godine imali mogućnosti iz tzv. Vinske omotnice kroz tri mjere – investicije u vinarije i marketing vina, restrukturiranje i konverziju vinograda, te promidžbu vina na tržištima trećih zemalja, potrošiti čak 266 milijuna kuna, prema podacima Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ukupno je isplaćeno 72,83 milijuna kuna, što je za oko 25,65 milijuna kuna više nego prošle godine u ovo vrijeme, ali još uvijek nedovoljno da bi se ukupna sredstva iskoristila do kraja, piše Agrobiz.

Program za vino krenuo je 2014. godine, sa namjerom da se u prvoj godini kroz tri mjere potroši 11,9 milijuna eura, a potom i idućim godinama preko 10 milijuna eura, pri čemu valja naglasiti kako u ovom programu nema mogućnosti da se novci troše u više godina, odnosno prebace u drugu godinu i troše po modelu n+2. Ono što se ne iskoristi u godini za koju su novci namijenjeni su zapravo propali novci i vraćaju su u zajedničku EU kasu.
 
 
Virtualni ženski poduzetnički centar s hercegovačkim kolegicama razbija "tradicijsku" ulogu žene
Tea Plenar   
Srijeda, 30 Kolovoz 2017
Image
Izvor: Poduzetnica.hr

Hrvatske poduzetnice danas su jedan od najznačajnijih pokretača domaće ekonomije, zauzimaju više od 25 posto ukupnih ekonomskih aktivnosti države, te imaju lidersku poduzetničku poziciju u regiji.

Dio je to razloga, uz kvalitetne projekte i sadržaje jačanja žena u poduzetništvu zbog čega je Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr iz Zagreba (osnovan kao središnja nevladina asocijacija od strane poduzetnica i poduzetnika 1. siječnja 2016.) koji danas broji više od 2.300 članica te 78 članova, krenuo s aktivnostima i u Hercegovini.
 
Zahvaljujući suradnji s hercegovačkim Udruženjem za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH ''Pravi put'' iz Gruda, u prvom redu kroz organizaciju edukacija za žene poduzetnice Hercegovine kao i sve one koje će to tek biti, projekti Virtualnog ženskog poduzetničkog centra po prvi će puta zaživjeti i u tom dijelu jugoistočne Europe.
 
Nakon Slovenije, Srbije, te Crne Gore, suradnja temeljena na iskustvu i želji za zajedničkim radom hrvatskih poduzetnica i poduzetnika uz kolegice i kolege iz regije, sada će postati dio gospodarske zbilje i u Hercegovini.
 
 
Predstavljen projekt kućnog kompostiranja u Gradu Zagrebu
Tea Plenar   
Četvrtak, 13 Travanj 2017
Image
Ilustracija

U predstavljanju projekta kućnog kompostiranja Grada Zagreba, koji je danas održan u Gradskom vrtu Savica, sudjelovao je i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović. Glavni cilj projekta je uspostava cjelovitoga sustava gospodarenja otpadom, smanjenja ukupne količine otpada na odlagalištima te dobivanja kvalitetnog komposta za vrtove i okućnice, što je u skladu s novim Planom gospodarenja otpadom 2017.-2022.

 
ODRAZ je izradio osvrt na napredak politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Europi
Tea Plenar   
Četvrtak, 23 Oľujak 2017

Image
Ilustracija

Ovaj periodični osvrt rezultat je suradnje predstavnika organizacija civilnog društva koje se bave ruralnim razvojem na području pet država: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Osvrt je izradio ODRAZ u suradnji s nacionalnim koordinatorima u sklopu projekta "Platforma za ruralni razvoj Jugoistočne Europe".

Izrada periodičnog osvrta "Napredak politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Europi - Periodični osvrt" jedna je od aktivnosti projekta "Platforma za ruralni razvoj Jugoistočne Europe" koji  se provodio u razdoblju od 1. studenog 2015. - 31. prosinca 2016. Nositelj projekta bila je Hrvatska mreža za ruralni razvoj-HMRR, a financirala ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

 
 
Predstavljen projekt vezan za Nacionalnu strategiju uključivanja Roma
Tea Plenar   
Utorak, 21 Oľujak 2017
Image
Izvor: Facebook

Projekt ''Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma" koji predstavlja jedan u nizu napora da se osigura cjelovito i učinkovito ostvarivanje ljudskih prava te poboljšanje i olakšanje aktivnog i potpunog sudjelovanja romske nacionalne manjine u gospodarskom, kulturnom i društvenom životu hrvatskog društva, čuvajući vlastiti identitet, kulturu i tradiciju, predstavljen je 15. ožujka 2017. godine u Zagrebu.

Projekt provode tvrtka Ecorys d.o.o. i udruga Centar za mirovne studije u korist Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, a financiran je kroz program IPA 2012 Europske unije.

 
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog područja naše zemlje
Tea Plenar   
Utorak, 07 Veljača 2017
Image
Ministar i župani

U organizaciji Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županija u utorak, 7. veljače 2017. godine u zagrebačkom kongresnom centru Forum održan je okrugli stol na kojem se raspravljalo o razvoju lokalne zajednice kroz EU fondove i poljoprivredu.

Razvojne agencije u hrvatskim županijama rade puno i uspješno apliciraju na natječaje iz EU fondova, ali svi skupa trebamo biti još učinkovitiji, rekao je u uvodnom izlaganju Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija i naglasio važnost decentralizacije koja bi olakšala administrativne poslove i ubrzala stvari.

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 10 od 100

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union