Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow K.L.A.N. potiče kreativnost mladih Našičana
K.L.A.N. potiče kreativnost mladih Našičana
Ninoslava Pavlus   
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
Kreativn laboratorium NašiceUdruga K.L.A.N. Našice (Kreativni laboratorium Našice ) je neprofitna, nevladina udruga koja okuplja mlade različitih interesa s područja Našica i okolice.
"Organizirali smo se i osnovali kako bismo mladim ljudima u Našicama pružili mogućnost razvoja njihovih talenata te im pronašli nove hobije putem volonterskog rada u pojedinim kreativnim sekcijama. Imamo: glazbenu, likovnu, grafičku, književno-dramsku, filmsko – fotografsku, žonglersku sekciju te sekciju društvenih igara" kaže predsjednik udruge K.L.A.N. Josip Uremović. Osim što kroz godinu organizira mnoge kreativne radionice u sklopu svojih sekcija, središnji godišnji događaj udruge je K.L.A.N. fest, koji je obilježio i ovaj lipanj.

Kreativnost mladih kao pogonsko gorivo 

"K.L.A.N FEST je interdisciplinarni festival putem kojeg udruga mladih Kreativni laboratorium Našice želi promovirati svoj rad javnosti. Nizom glazbenih i drugih manifestacija želimo mlade potaknuti na aktivno uključenje u ostvarivanje svojih kreativnih ciljeva. Osnovna svrha festivala je pružiti potporu kreativnim naporima mladih i prezentirati njihov trud javnosti, okupiti mlade u neformalnom druženju te ih potaknuti da volonterskim radom, a opet kroz zabavu i zanimljivosti, doprinesu svome gradu, a tako neposredno i svojoj zemlji", ističe Josip.

Ovogodišnji K.L.A.N fest obilježila su mnoga događanja, među kojima su najatraktivniji bili rock/alternativni koncerti na kojima se predstavila našička glazbena scena, ali i gosti iz susjednih gradova te susjednih zemalja. Udruga zasad okuplja 30 registriranih članova, no osim formalnog članstva, neformalnog, dakle mladih koji se okupljaju ali ne plaćaju članarinu - je mnogo više.  

Pomaže i Grad 

Što se financija tiče, udruga se uvelike potpomogla sredstvima Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od kojeg je za svoj projekt urbane kulture mladih dobila 52 tisuće kuna. Projekt je obilježio drugu polovicu prošle i prvu polovicu ove godine, a obilježile su ga izložbe, koncerti i kreativne radionice. Stalni prihod Udruge su proračunska sredstva Grada Našica od 2.800 kuna godišnje. Grad «uskače» i donacijama pa je tako pomogao i ovogodišnji K.L.A.N. fest. Nekoliko koncerata potpomogli su i ugostiteljski objetki u kojima su se oni održavali i to uglavnom u iznosu od 500 kuna.

"Da nema Grada, ne bismo mogli djelovati. Javljali smo se na mnoge natječaje, dosad bez većih uspjeha, no najvažnije je da K.L.A.N. funkcionira i da se mladi okupljaju", smatra njegov predsjednik Josip Uremović.

Klanfest 2008

INFO
http://www.myspace.com/klannasice

Hits: 3478
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union