Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Wednesday
Jan 17th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društvena odgovornost arrow Osvojite 60.000 USD za društveno odgovorni poslovni plan
Osvojite 60.000 USD za društveno odgovorni poslovni plan
Saša Bajamić   
Nedjelja, 23 Studeni 2008

Imate ideju - prijavite se i realizirajte ju!Više od 60.000 USD (oko 340.000 kuna), što u gotovini, što u ostalim profesionalnim uslugama, možete osvojiti za društveno odgovornu poslovnu ideju na svjetskom natječaju kojega su prije nekoliko dana raspisale William James Fundacija, Fundacija za održivu budućnost i Affinity Lab. Organizacije su to koje posljednjih šest godina provode takve natječaje s ciljem podržavanja poduzetničkih vizionara koji svojim poslovnim misijama streme boljem društvu i zdravijem okolišu, te svim onim vrijednostima koje se podvlače pod koncept društveno odgovornog poslovanja. Ovogodišnji je natječaj podijeljen u tri kategorije:

01Nagrada za društvenu odgovrnost Fundacije William James odnosi se na poslovne planove novih biznisa koji uključuju mjerljivi utjecaj na društvenu zajednicu. Uz nagrade koje Fundacija dodjeljuje, onima koji se prijave u ovu kategoriju, a Fundacija ih ocjeni kao potencijalne dobitnike, omogućen je kontakt sa 150 sudaca koji će osim ocjenjivanja kvalitete poslovnih planova biti zaduženi i za davanje povratnih informacija na više razina natjecanja, što uključuje do 10 stranica konstruktivnih kritika po svakom krugu eliminacijskog ciklusa. Riječ je o pojedincima koji su stručnjaci za socijalno poduzetništvo i tradicionalne biznis planove, među kojima ima i aktivista, profesionalaca s Wall Streeta, akademika, predsjednika uprava velikih kompanija, ali i vodećih pojedinaca iz neprofitnih organizacija.

02 Richard Heinberg nagrada za održivost dodjelit će se za najbolje poslovne planove koji mjerljivo povećavaju globalnu održivost, istovremeno generirajući profit koji snagom biznisa stvara održiviji planet. Osnivač Fundacije za održivu budućnost Sarosh Kumana, koji je pokrovitelj ove kategorije, kaže kako se "u ovoj kategoriji traže projekti koji će katalizirati proces prelaska sa sadašnjeg stanja prema održivom svijetu, ne samo za ljude, nego za život u bilo kojoj formi."

03 Osim ove dvije nagrade, otvorena je još i kategorija organizacije Affinity Lab, ali samo za biznise s područja glavnog grada Sjedinjenih američkih država, pa se na nju u ovom tekstu nećemo previše obazirati.

Natječaj otvoren idejama iz cijelog svijeta 

Zainteresirani za natječaj mogu se prijaviti u onim kategorijama u kojima mogu pronaći poveznicu sa svojim poslovnim idejama. Neki od prijašnjih dobitnika su primjerice tvrtka za održivu izgradnju, Afganistanska tvrtka koja pomaže lokalnom stanovništvu da se vrati stabilnom životu, tvrtka koja proizvodi jeftina medicinska pomagala za ruralna područja u Africi, tvrtka koja se bavi ručnom izradom odjeće organskog podrijetla...

Natječaj je otvoren za poslovne planove (ili ideje) iz cijelog svijeta, a prijaviti se mogu svi bez obzira na godine. Ako smatrate da imate zanimljivu ideju ili plan i želite se okušati proučite kriterije za detalje i kvalifikaciju za prijave ili izravno kontaktirajte fundaciju na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Nagrade uključuju gotovinu i profesionalne usluge drugih društveno odgovornih tvtki koji pomažu Fundaciji da 'uzgoji' novi naraštaj odgovornih biznisa.

Profesionalni feedback svima koji se prijave 

"Većina ljudi smatra da okolišni i socijalno poduzetnički aktivizam u biznisu uključuje dugoročnu orijentaciju prema troškovima energije i upravljanje ljudskim potencijalima. No, tamo negdje vani nalaze se mnoge druge - odlične ideje. Fundacija ih želi pronaći, artikulirati ih kroz poslovne planove i tako im pomoći da uspiju. Izgradili smo solidan sistem podrške i imamo kontakte s kvalitetnim stručnjacima koji su u stanju identificirati i podržati najbolje od tih biznisa. I ne radimo ovo samo da izaberemo pobjednike - želimo profesionalnom povratnom informacijom pomoći svima koji se prijave", kaže Ian Fisk, izvršni direktor William James Fundacije.

Prijave na natječaj se primaju do petka, 12. prosinca. U petak, 15. siječnja 2009. Fundacija će obznaniti koji će timovi biti pozvani na predaju punih planova u sljedećoj rundi. Nakon eliminacija onih koji su prošli u drugi krug, tri finalista će se natjecati na javnoj prezentaciji, 20. ožujka u Washingtonu.

www.williamjamesfoundation.org
www.sustainable-future.org

Hits: 3790
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Zakon u Hrvatskoj zakida i diskriminira domać...
kupila sam od Vas čaj i izuzetno mi se šećer srušio...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union