Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Wednesday
Jan 17th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Ona je Panona
Ona je Panona
Barbara Becker   
Utorak, 24 Studeni 2009

ImageTko je Panona otkrit će posjetitelji prve revije modne kolekcije koja je nastala u sklopu projekta Ethno-brand Udruge za kreativni razvoj Slap. Revija će se, uz izložbu nakita i ostalih proizvoda iz kolekcije, održati u Galeriji Waldinger u Tvrđi u četvrtak (26. studenoga), s početkom u 18 sati. "Ova je kolekcija prvo veće javno predstavljanje branda na čijem smo stvaranju radili proteklih četrnaest mjeseci", rekla je Sonja Vuković, predsjednica Udruge Slap.

Kreativna i uspješna žena 

Modele za reviju su posebno za kolekciju Panona osmislile dizajnerice Mira Anić i Andrijana Subotić Pjajčik. Riječ je o ručno izrađenoj modernoj i nosivoj odjeći, inspiriranom tradicionalnim etno motivima – temi koja se proteže čitavim nizom Panona proizvoda. Uz odjeću, bit će predstavljen i ručno izrađeni nakit. Brand Panona obraća se modernim, uspješnim, samosvjesnim i kreativnim ženama, pa su se u Slapu umjesto manekenki odlučili upravo takve modele, žene koje i same utjelovljuju duh Panone. "Panona je žena koja poštiva tradiciju, ali je moderna. Ona je sigurna u sebe i ne slijedi trendove, uspješna je u poslu kojim se bavi, kreativna je i zaigrana. Upravo smo se tim karakteristikama branda Panona vodili kada smo odabirali modele za prvo javno predstavljanje", istaknula je Sonja Vuković.

Reviju će tako, između ostalih, nositi i najbolja hrvatska veslačica Mirna Rajle Brođanac, glumica osječkog HNK Mira Perić Kraljik, direktorica Osječkih kinematografa Marijana Bošnjak, profesorica Ekonomskog fakulteta u Osijeku Anka Mašek, etno pjevačica Lidija Bajuk, glumica i pjevačica Antonija Šola... Uz reviju, planirana je i izložba dijela Panona kolekcija Myra, Maya, Mara i Mata, a za glazbeni će dio programa biti zaduženi ženski sastav Druge, te Lidija Bajuk.

Image
Logotip Panone
Osim tržišne robne marke Panona je i model socijalnog poduzetništva u nastajanju. Njime bi se trebalo povezati (međusobno i s tržištem), udruge i obrte koje se bave izradom rukotvorina i plasmanom njihovih proizvoda osigurati im posao i održivost. "Prvi koraci prema ostvarivanju tog cilja već su učinjeni, ali to je posao koji ne može uspjeti preko noći. Potrebno je uložiti još mnogo truda, vremena i financija kako bi ovaj poduhvat stao na noge, upravo na onaj način na koji smo mi to zamislili - a to je način utemeljen na principima socijalnog poduzetništva", naglašava Sonja Vuković.

Vrijednost projekta 156.000 eura 

Sufinanciranje projekta Ethno-brand od strane Europske komisije, svakako je bio vjetar u leđa tim nastojanjima. Cilj projekta Ethno-brand je pružanje pomoći obrtnicima i udrugama koje se bave izradom rukotvorina, te jačanje turističke ponude Slavonije i Baranje kroz stvaranje jedinstvene robne marke tradicionalnih etno proizvoda i plasmanom te marke na tržište. Projekt Ethno-brand realiziran je u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i talijanskim partnerom Ecipar Ferrara, a sufinanciran je od strane PHARE INTERREG CBC/INTERREG IIIA fonda Europske komisije. Ukupna je vrijednost projekta 156.000,00 eura.

Hits: 3793
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Zakon u Hrvatskoj zakida i diskriminira domać...
kupila sam od Vas čaj i izuzetno mi se šećer srušio...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union