Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Wednesday
Jan 17th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Insider arrow Pomažući projektima od šireg društvenog značaja promičemo svoj brand
Pomažući projektima od šireg društvenog značaja promičemo svoj brand
Narcisa Bošnjak   
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2007

ImageBankarski je sektor među prvima u Hrvatskoj sponznao važnost društveno odgovornog poslovanja. Jedna od onih banaka koje su od samog početka prate taj trend je i Privredna banka Zagreb. U razgovoru s Suzanom Markotić Šilović, višom savjetnicom za odnose s javnošću u Uredu Uprave za korporativne komunikacije PBZ-a, pokušali smo doznati kako gledaju na tematiku DOP-a. "U prošlosti, uspjeh kompanije mjerio se isključivo financijskim pokazateljima. Zahtjevi poslovanja u 21. stoljeću prisiljavaju kompanije da pri donošenju poslovnih odluka vode računa ne samo o finacijskim, nego i o socijalnim i ekološkim posljedicama svojih odluka. Slijedeći svjetske trendve i hrvatske kompanije sve više primjenjuju načela društveno odgovornog poslovanja...

Za širenje DOP-a u Hrvatskoj nužno je sudjelovanje i podrška svih čimbenika, a poslovni je sektor svakako jedan od ključnih. Što neka tvrtka proizvodi, što kupuje i prodaje, kako utječe na okoliš, kako zapošljava, osposobljava i utječe na razvitak svojih ljudi, kako i koliko ulaže u društvenu zajednicu i poštuje ljudska i radnja prava – sve to skupa određuje ukupni utjecaj te tvrtke na naše društvo i kvalitetu našega življenja. Od velike je važnosti i uloga medija, ne samo u smislu promocije, nego i  edukacije društva o tom što podrazumijeva DOP i koja je njegova važnost za razvitak društva", kaže Suzana Markotić Šilović. 

Koliko novca izdvajate za projekte lokalnoj zajednici i kakve aktivnosti preferirate?
- Naglasak u donacijskim aktivnostima je na djeci, socijalno ugroženim obiteljima te bolnicama i institucijama koje se brinu za bolesne i nemoćne. Nastojimo pomoći i projekte od širega društvenog značaja kroz aktivnosti sponzoriranja te na taj način promovirati vlastiti brand. Ukupno je u 2006. godini izdvojeno za donacije 5,3 milijuna kuna, a za sponzorstva 13,9 milijuna kuna.

Kako udruge i pojedinci mogu dobiti donaciju od Vaše tvrtke?
- Privredna banka Zagreb moderna je financijska institucija svjesna svoje uloge i ukupnoga utjecaja na hrvatsko društvo. Korporativne vrijednosti koje ugrađuje u svakodnevno poslovanje u sebi uključuju ne samo poslovni uspjeh, nego i brigu za ljude, okoliš i ukupno poboljšanje kvalitete života zajednice u kojoj djeluje. Stoga se PBZ usmjerio na proaktivnu ulogu u društvu te se trudi biti inicijator i zagovornik ideja koje imaju za cilj napredak i unaprjeđenje kvalitete života u Hrvatskoj.
Korporativne vrijednosti koje promiče PBZ su predanost klijentima, timski rad, inovativnost i znanje, pouzdanost i odgovornost, etičnost i transparentnost.
Težimo stvaranju društva koje vodi brigu o potrebama i mogućnostima svih njegovih članova te smo stoga pokrenuli i sveobuhvatan program društvene odgovornosti pod nazivom  PBZ Prijatelj. Privredna banka Zagreb uključena je aktivno u cijeli niz društveno korisnih projekata, a financijski potpomažemo brojne humanitarne i socijalne ustanove. Podupiremo programe edukacije, sportska društva te brojne kulturne institucije. Poštivanjem regionalnih specifičnosti područja na kojem poslujemo te  uključivanjem u sve vidove društvenih aktivnosti koja pridonose poboljšanju kvalitete života, stvaramo uzajamno povjerenje, osjećaj pripadnosti, a samim tim i lojalnost klijenata.

Imate li u planu novi natječaj?
- PBZ, za sada, nije raspisivao pozivni natječaj za dodjelu donacija. Zamolbe se zaprimaju putem pošte ili e-maila, a donacije se dodjeljuju temeljem priložene dokumentacije/prezentacije programa, a  sukladno planiranom budžetu. Dakle, svi koji imaju kvalitetan projekt mogu nam se javiti, a mi ćemo ga razmoriti i ukoliko ga ocjenimo kvalitetnim - i podržati.

Hits: 4782
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Zakon u Hrvatskoj zakida i diskriminira domać...
kupila sam od Vas čaj i izuzetno mi se šećer srušio...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union