Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow DANI UDRUGA 2012.: Sutra okrugli stol o utjecaju civilnog društva na socijalno poduzetništvo
DANI UDRUGA 2012.: Sutra okrugli stol o utjecaju civilnog društva na socijalno poduzetništvo
Željka Mandić   
Četvrtak, 14 Lipanj 2012

Image
Otvoreni su Dani udruga 2012.
Počeli su ovogodišnji Dani udruga, a ovoga će puta pokušati odgovoriti na pitanje o mogućim načinima učinkovite provedbe Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva. Na plenarnoj raspravi održanoj u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici govorilo se, kao temom otvorenja, o strateškim prioritetima za potporu razvoju civilnog društva u RH.

U petak, 15. lipnja, održat će se paralelni okrugli stolovi u Tribinama Grada Zagreba, Kući ljudskih prava, Zelenoj akciji i VERN-u, a neke od tema su: Sudjelovanje mladih u oblikovanju javnih politika na lokalnoj razini; Modeli učinkovitog zagovaranja pozitivnih društvenih promjena; Umrežavanjem do promjena; Društvena kohezija građana i mladih na području suzbijanja siromaštva i maloljetničke delikvencije i druge.  Prilično puno tema koje sve dobro "komuniciraju" s aktualnim trenutkom i duhom vremena. 

Udruge grade socijalno poduzetništvo

Ističemo temu "Utjecaj civilnih organizacija na razvoj socijalnog poduzetništva", koja će također biti na rasporedu u petak, 15. lipnja u prostorijama VERN-a; valja ovdje napomenuti kako su udruge, zapravo, iznjedrile socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj te su još uvijek glavni nositelji postojećih socijalno-poduzetničkih aktivnosti.

Podsjećamo kako je Udruga za kreativni razvoj "Slap" iz Osijeka, uz partnere, ove godine upriličila i prvu dodjelu godišnje nagrade za socijalno poduzetništvo, odnosno socijalnog poduzetnika godine.

U subotu Dani otvorenih vrata 

A kako bi se rad udruga približio građanima te potaknuo veći aktivizam svih društvenih skupina, u suradnji s udrugama iz petnaest hrvatskih županija u subotu, 16. lipnja, održat će se Dani otvorenih vrata udruga što je novost ove manifestacije.

Taj će dan udruge od 10 do 13 sati  zainteresiranim građanima imati priliku predstaviti svoj rad, programe i projekte koje provode posebno one koji su financirani iz javnih izvora.

Cilj ovoga događanja je privući što veći broj građana koji će se posjetivši prostor udruge kojega je sama odredila (ne mora biti i njezino sjedište) informirati o njezinu radu. Osim toga, udruge i građanske inicijative bit će prikladno nagrađene ako dokumentiraju svoj dan otvorenih vrata bilo fotografijom bilo isječcima iz lokalnih medija.

Još jednom, pozivnica svim građanima - dođite, istražite, sudjelujte. Budite aktivni; budite informirani građani koji grade civilno društvo u Hrvatskoj. 

Hits: 2064
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union