Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow Bespovratne donacije za najbolje društveno poduzetničke ideje
Bespovratne donacije za najbolje društveno poduzetničke ideje
Tea Plenar   
Četvrtak, 06 Lipanj 2013
Image
Budite poput RODA

Ako imate dobru društvenopoduzetničku ideju još se uvijek stignete prijaviti na natječaj ''Moja zajednica'' i dobiti bespovratnu donaciju u iznosu od 7.500 eura. Natječaj je otvoren 24. svibnja i traje do 26. lipnja 2013. godine. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, bez obzira dolaze li iz neprofitnih ili profitnih organizacija, važno je samo da su društveni poduzetnici ili to žele postati.

Inovativne ideje koje donose konkretna rješenja za zajednicu moraju ispuniti barem jedan od ukupno tri kriterija za odabir kandidata koji će ući u uži krug. Ako imate plan zaposliti marginalizirane skupine ljudi, ako ćete ostvarivati održivi prihod ili nudite tehnološku inovaciju prijavite se na ovaj natječaj. U prvom krugu će do 15. srpnja 2013. godine biti odabrano 12 kandidata nakon čega će stručna komisija ocijeniti vaš tim, motivaciju i poduzetnički pothvat. Nakon toga, najkasnije do 31. srpnja, najboljih deset kandidata će biti obaviješteno da su odabrani i da se kreće s radionicama, konzaltingom, edukacijom i izradom kompletne studije. Pripreme će trajati 34 dana i obvezne su kako bi kandidati prešli u sljedeću fazu procesa.

Svaka organizacija ili poduzeće trebati će izabrati dvoje svojih kolega koji će u pripremama morati sudjelovati i donositi odluke u ime organizacije iz koje dolaze. Ukoliko si to udruga ili tvrtka iz nekog razloga ne može priuštiti jer će im zbog toga trpjeti drugi poslovi bolje bi bilo da se ni ne prijavljuju na natječaj, naglasila je Andrea Rosandić iz NESsT-a. Nakon što prođu sve radionice i individualni rad sa izabranim kandidatima, u periodu od rujna 2013. do siječnja 2014. godine, u ožujku će biti proglašeni najbolje društveno poduzetničke ideje koje će dobiti donaciju u iznosu od 7,500 eura. Nakon završetka natječaja neće biti nikakvih dodatnih konzultacija ili bilo kakvog praćenja rada organizacije i načina na koji se troši donirani novac.

Treba naglasiti kako se natječajem ''Moja zajednica'' neće financirati retroaktivni projekt koji je završio ili je u provedbi, zatim školarine, akademsko istraživanje ili studije. Natječaj za razvoj društvenih poduzeća neće uzimati u obzir religijske organizacije, fondacije koje isključivo dodjeljuju sredstva, organizacije povezane s političkim strankama, političkim kampanjama i kandidatima, duhanom, alkoholom, oružjem ili rasizmom.

Na natječaj se prijavljuje isključivo mailom na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript putem kojeg se šalje i sva ostala potrebna dokumentacija i prezentacije maksimalne veličine 40MB. Sav dodatni materijal, naglašava Rosandić, su tajni i koristiti će se isključivo za potrebe ovog natječaja. Prijavni obrazac, sve potrebne dodatne upute i odgovore na česta pitanja pronaći ćete OVDJE.

Hits: 2379
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union