Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društvena odgovornost arrow Nexe milijuni za kvalitetniji život lokalne zajednice
Nexe milijuni za kvalitetniji život lokalne zajednice
Ninoslava Pavlus   
Četvrtak, 08 Svibanj 2008

Nexe donacijePoslujući prema principima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja, Nexe Grupa prepoznala je svoju obvezu da i putem sponzorstava i donacija pomogne razvoju uže i šire lokalne zajednice u svim zemljama u kojima posluju njene članice. Za one koji ne znaju, Nexe grupa izrasla je iz Našicecementa d.d. Našice. Zahvaljujući dobrim financijskim rezultatima tvornice, Našicecement prerastao je u Grupaciju Našicecement, a danas u Nexe grupu – poslovni sustav 26 tvrtki – i predstavlja jednog od značajnijih poslovnih subjekata u regiji iz djelatnosti proizvodnje građevinskih materijala. Nexe grupa zapošljava gotovo 3.800 ljudi, a sjedište Grupe je u Našicama. U prošloj godini za sponzorstva i donacije, Nexe Grupa izdvojila je 7 milijuna kuna, a s krajem travnja zaključen je natječaj donacija za ovu godinu.

Donacije u Nexe Grupi odobravaju se putem godišnjih natječaja za donacije za područja Republike Hrvatske i Republike Srbije, dok su donacije u BiH upućene SOS Dječjem selu u Sarajevu, te ostalim institucijama koje skrbe o djeci, kao i školskim ustanovama, vjerskim institucijama i udruženjima građana. Osim kao donator, Nexe Grupa je također i višegodišnji sponzor brojnim sportskim klubovima, a tijekom godine već tradicionalno sponzorira kulturne, znanstvene, edukativne i humanitarne projekte i manifestacije," kaže Zlata Riger iz Ureda Uprave "Nexe Grupe" i članica Komisije koja je odlučivala o rasporedu sredstava ovogodišnjeg natječaja 

Naime, ovogodišnji natječaj za donacije na području Republike Hrvatske je bio otvoren od 01. do 31. ožujka, a prijaviti su se mogle sve pravne osobe i udruge građana sa područja RH. Kao i prethodne godine, paralelno je bio otvoren nacionalni i lokalni natječaj. Sudionici s područja Grada Našica, Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije mogli su se prijaviti na lokalni natječaj, a predmet natječaja se odnosio na područje sporta, kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti, te ostalih područja čiji su projekti usmjereni na povećanje kvalitete življenja lokalne zajednice.

Nacionalni natječaj se pak odnosio na sve sudionike s područja RH čiji su projekti vezani uz ekologiju i edukaciju djece i mladih s naglaskom na obrazovne projekte u vrtićima, školama i visokoškolskim ustanovama s ciljem educiranja o održivom razvoju.

Kao i prethodne tri godine, od kada postoji ovakav oblik dodjela donacija, pristiglo je nekoliko stotina prijava sa zanimljivim i hvale vrijednim projektima. Za konačan odabir projekata presudan je bio stupanj korisnosti za pojedinca i zajednicu, te kvaliteta i originalnost projekta. Za ovogodišnji Natječaj za donacije Nexe Grupa je izdvojila više od milijun kuna," istaknula je Zlata Riger.

Hits: 4816
Komentari (1)Add Comment
...
napisao GenaHarris25, Rujan 17, 2011
If you are in the corner and have no cash to go out from that, you would have to receive the home loans. Just because that will aid you unquestionably. I take student loan every time I need and feel myself good because of this.
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union