Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Sunday
Feb 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društveno poduzetništvo arrow Online edukacije prestižnih sveučilišta za sve sadašnje i buduće upravitelje zadruga
Online edukacije prestižnih sveučilišta za sve sadašnje i buduće upravitelje zadruga
Tea Plenar   
Utorak, 30 Kolovoz 2016
Image
Ilustracija

Sheffield Business School i Co-operative College iz Manchestera su početkom 2016. godine proveli istraživanje o interesu pojedinaca za sudjelovanje na novim tečajevima o vođenju zadruga i društvenih poduzeća. Od tada se vode razgovori s brojnim školama i sveučilištima diljem svijeta kako bi se postigla suradnja i pokrenuli novi tečajevi.

Primjerice, University of Newcastle u Australiji i St Mary's University u Kanadi imaju tečajeve o društvenom poduzetništvu koji će zahvaljujući inicijativi Sheffield Business School-a biti osvježeni, te će zauzeti nešto drugačiji pristup.

University of Newcastle Business School
 
Program Co-operative Organisation and Management Sveučilišta Newcastle osmišljen je tako da postojećim upraviteljima zadruga pruži profesionalno usavršavanje i šire znanje s ciljem povećanja konkurentnosti i uspješnosti na tržištu. 
 
Kroz program se uči o osnovama menadžmenta koji se kritički promišlja kako bi došlo do zaključaka i saznanja potrebnih za vođenje zadruga, udruga i sličnih organizacija. Tijekom školovanja polaznik stječe osnovna znanja o povijesti, potencijalu i ulozi zadrugarstva, te ga se priprema za suočavanje s problemima današnje globalne ekonomije. Cilj programa je stvoriti vizionare, globalno osviještene upravitelje zadruga spremne za suočavanje sa problemima sutrašnjice.
 
Zahvaljujući naprednom online sistemu učenja omogućena je potpuna fleksibilnost i sloboda da se uči bilo kada i bilo gdje. 
 
Kontakt: Dr Anthony Jensen, University of Newcastle, Australia.
 
Email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
 
Više možete pročitati na službenoj stranici Master of Co-operative Organisation and Management


St Mary's University, Halifax u Kanadi 
 
Program školovanja kojeg nudi Sveučilište u Halifaxu je rigoroznije i dinamičnije od ranije spomenutog, te pruža dublje razumijevanje zadrugarstva. Ako tražite napredno poslovno školovanje koje se bavi i prepoznaje jedinstvenu društvenu vrijednost koju u poslovni svijet donose zadružni modeli onda je program Sveučilišta St Mary kao stvoren za Vas.
 
Može se izabrati između programa Master of Management, Co-operatives and Credit Unions koji traje tri godine, Graduate Diploma in Co-operative Management u trajanju od 20 mjeseci, Bilingual Certificate in Co-operative Management u trajanju od 10 mjeseci ili Executive Education Course koji traje samo tri dana.
 
Po završetku školovanja se dobiva međunarodno priznata svjedodžba, postaje se dijelom široke mreže koja omogućuje kontakt i suradnju s brojnim pojedincima i organizacijama diljem svijeta, dok se znanja stečena tijekom školovanja mogu odmah primijeniti u poslovanju. 

Kontakt: Karen Miner, Sobey School of Business, Halifax, Canada
 
Email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
 
Više saznajte na službenoj stranici Master of Management, Co-operatives and Credit Unions


Sheffield Business School / Co-operative College iz Manchestera 
 
Za razliku od gore navedenih online programa školovanja, Sheffield Business School nudi mogućnost školovanja ''jedan na jedan''. Prema rezultatima istraživanja koje je škola provela utvrđeno je kako mnogi polaznici daju prednost takvom načinu učenja spram online edukacije. No, ukoliko ipak želite učiti putem online programa, Sheffield Business School će Vas uputiti na Newcastle University ili St Mary's College, ovisno o tome gdje živite. 
 
Online školovanje je koncipirano na periode i provodi se tri do četiri puta godišnje. MBA Co-operative Leadership and Social Entrepreneurship se sastoji od webinara, zatim predavanja u trajanju od tri dana koji uključuje i rad na projektu, nakon kojeg ponovno slijedi webinar. 
 
U suradnji sa Karen Miner sa Sveučilišta St Mary's i Cillom Ross sa Co-operative College-a se osmišljava novi program koji bi bio savršeno usklađen sa predavanjima ''jedan na jedan'' koji nudi Sheffield Business School. Početak tog novog ciklusa predavanje planira se za rujan 2017. godine.
 
Kontakt: Dr Rory Ridley-Duff (SBS) / Dr Cilla Ross (Co-op College)
 
Email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript / Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Hits: 1088
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union