Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow Belomanastirska «Oaza» osigurala dodatnu oazu znanja za svoje gimnazijalce
Belomanastirska «Oaza» osigurala dodatnu oazu znanja za svoje gimnazijalce
Barbara Becker   
Četvrtak, 11 Rujan 2008

S prošlogodišnjeg tečaja engleskogMirovna grupa Oaza drugi je puta naprednim belomanastirskim gimnazijalcima osigurala oazu dodatnoga znanja. Njihov projekt besplatnog engleskog jezika za darovite srednjoškolce u tijesnoj konkurenciji od čak 537 prijava izabran je kao jedan od 35 kojega će sa svojom donacijom, a u visini od 62.700 kuna podržati Zagrebačka banka. S realizacijom se kreće već u listopadu. Dodatni sati engleskog jezika osigurani su za one koji žele naučiti više. Pri tome moraju ispuniti dva kriterija – biti učenici jedine Gimnazije u Belom Manastiru, a iz engleskog jezika moraju imati najmanje ocijenu 4. «Polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe od po 15 učenika. S tim da će prvu grupu činiti učenici prvog i drugog razreda, a drugu trećeg i četvrtog. Mentor cijeloga projekta bit će njihova profesorica engleskog jezika», ističe Vesna Nedić, projekt koordinatorica u belomanastirskoj Oazi.

Tko je Oaza i čime se bavi?

Pružanje znanja za osobni i profesionalni razvitak

Gimnazijalci iz Beloga Manastira školske klupe «dodatno će grijati» 70 nastavnih sati tijekom cijele školske godine. U sklopu toga posjetit će na dva dana zagrebački Filozofski fakultet, katedru za engleski jezik, gdje će odslušati nekoliko sati i «udahnuti» fakultetski život punim plućima. Po uspješnom završetku cijeloga projekta, najrevnijima bit će podijeljenja uvjerenja koja se neće upisivati u radnu knjižicu, niti će gimnazijalcima donijeti dodatne bodove prilikom upisa na željeni fakultet, no znanje koje će steći dodatnom nastavom svakako će koristiti u njihovom daljnjem profesionalnom i osobnom razvitku. Kako bi uvjerenje završilo u rukama sudionika, potrebno je da svaki od njih bude nazočan na barem dvije trećine ukupnog broja sati.

Besplatni sati pripreme za fakultete 

«Cilj nam je da ovako, oni srednjoškolci, konkretno, gimnazijalci iz Beloga Manastira, koji žele naučiti nešto više engleskog jezika, nego li imaju prilike na redovitim satima u školi, to učine ovdje jer druge prilike, niti mogućnosti u Belom Manastiru ne postoje. Naime, već nekoliko puta u gradu su pojedine škole stranih jezika pokušavale osnovati grupe, ali odaziv je bio slab. Pored toga, ovi sati su potpuno besplatni, a njihovi polaznici pripremat će se i za upis na fakultet», dodaje Nedić.

Iz Mirovne grupe Oaza poručuju da se u ovaj projekt uključuju samo dobrovoljci te da već imaju iskustva u njegovu provođenju. Naime, ovo «oazašima» isti projekt kojega su već drugi puta podržali donatori. Prvi puta podrška je stigla iz Ministarstva obrazovanja, a dodatne «napredne sate engleskoga jezika» pohađalo je 17 polaznika od kojih je samo jedan do njegova kraja odustao.
 

Hits: 3164
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union