Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Insider arrow Iva Jurković: Podupiremo projekte od koristi društvenoj zajednici
Iva Jurković: Podupiremo projekte od koristi društvenoj zajednici
Narcisa Bošnjak   
Četvrtak, 18 Rujan 2008
Prijavite se na Mercatorov natječaj za donacijeSebe vide kao društveno odgovornu tvrtku, a kroz razne oblike sponzorstva i donacija smatraju da aktivno sudjeluju u društvenom okruženju u kojem rade i djeluje. Mercator-H d.o.o ove je godine krenuo i korak dalje, te po prvi put raspisao javni Natječaj za dodjelu sponzorstva i donacija, u kojem mogu sudjelovati organizacije, udruge, klubovi, društva i pojedinci kojima je financijska pomoć potrebna za realizaciju projekata koji neposredno ili posredno utječu na kvalitetu života kako pojedinaca, tako i društvene zajednice u cjelini. Iako je prvi, nadamo se ne i posljednji, ovaj je natječaj unutar Mercatora shvaćen vrlo ozbiljno i nije nešto čime se žele kititi samo u marketinške svrhe, kaže Iva Jurković, voditeljica službe za odnose s javnošću, s kojom smo porazgovarali o akciji.
S obzirom da je ovo vaš prvi natječaj, možete li reći zašto ste čekali toliko dugo?

Mercator je u Hrvatskoj prisutan osam godina. U tih osam godina narasli smo u veliku kompaniju koja danas ima oko 3300 zaposlenih, s time da se taj broj konstantno povećava sukladno širenju naše prodajne mreže na području Hrvatske. Iako je ovo prvi naš natječaj, Mercator je tijekom svih ovih godina ulagao u društvenu zajednicu u kojoj živi i djeluje kroz razne oblike pojedinačnih sponzorstava i donacija, a od 2000. godine svake godine organiziramo središnju humanitarnu akciju.

Otkud ideja za natječaj i zašto baš takav?

Mercator kao pokrovitelj kroz razne oblike sponzorstva i donacija aktivno sudjeluje u društvenom okruženju u kojem radi i djeluje. Sponzorska sredstva usmjeravaju se u razvoj sporta, kulture, obrazovanja i zdravstva. Smatramo da su to važni segmenti u razvoju društvene zajednice s kojima se možemo poistovjetiti. Naša obveza je biti društveno odgovoran isto kao što je obveza svakog od nas kao pojedinca da se ponašamo odgovorno prema prirodi, okolini, ljudima. To nije dio trenda, to je potreba za povećanjem kvalitete čovjekova života.

Koliko novca dajete po projektu?

TKO ĆE IMATI PREDNOST PRILIKOM PRIJAVE NA NATJEČAJ? O ČEMU POSEBNO VODITI RAČUNA?
Kako je i navedeno u natječaju mogu pristupiti organizacije i pojedinci čiji će projekti biti u potpunosti ili barem djelomično realizirani u 2009. godini, a vezani su uz kulturu, obrazovanje, sport ili humanitarno djelovanje. Bitno je da budu ispunjeni svi uvjeti navedeni u pravilima natječaja, a prednost dajemo originalnim i kvalitetnim projektima koji pridonose razvoju društvene zajednice. Komisiju čine naši djelatnici iz svih krajeva Hrvatske koji doboro poznaju okolinu u kojoj žive i rade. Vjerujem da će prepoznati kvalitetne projekte te donijeti pravednu odluku.

Putem natječaja ukupno ćemo dodijeliti milijun kuna, međutim to nije ukupan budžet koji godišnje izdvajamo u sponzorske, odnosno donacijske svrhe. Već nekoliko godina sponzori smo velikih kulturnih i sportskih projekata, odnosno klubova s kojima ćemo suradnju nastaviti i dalje, a u planu je i središnja humanitarna akcija.

Kakve su vaše želje u pogledu ovog natječaja i nekih budućih?

Svih ovih godina cilj nam je bio donacijska sredstva usmjeriti tamo gdje su izražene najveće potrebe i pomoći onima kojima je pomoć najviše potrebna. Isti cilj želimo postići i s natječajem. Želimo ulagati i razvijati kvalitetne programe, kojih u Hrvatskoj ima jako mnogo i, usprkos tomu što su projekti često vrlo zanimljivi, na žalost ne možemo sve poduprijeti jer su financijska sredstva ipak ograničena. Vjerujemo da će naša komisija među pristiglim molbama prepoznati kvalitetne i originalne projekte koji imaju posrednu ili posrednu korist za društvenu zajednicu.

Je li ovaj natječaj tek nastojanje biti u trendu ili uistinu želite pomoći zajednici?

Nama je cilj uvijek bio pomoći zajednici, a to mogu potvrditi i svi oni koji su do sada s nama surađivali. Mercatorova vizija usmjerena je zadovoljstvu ljudi sa željom za povećanjem kvalitete života na društveno-socijalnoj, kulturnoj, obrazovnoj i sportskoj razini. Mi svoje poslanstvo ne ostvarujemo samo aktivnom ulogom u gospodarskoj okolini, nego odazivom na potrebe šire okoline stvaramo svoju kulturnu i društvenu dimenziju. Donatorskim sredstvima gradimo i njegujemo međuljudske odnose te razvijamo i jačamo djelatnosti od lokalnog i nacionalnog značenja u različitim područjima društvenog života.

Hits: 4881
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union