Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow DOKKICA za male kreativce
DOKKICA za male kreativce
Barbara Becker   
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2009

ImageOvoga rujna svoja vrata otvara "DOKKICA" - Prva dječja kretivna kućica. Projekt je to koji potpisuje osječka Udruga za rad s mladima "Breza". U "DOKKICU" će se "useliti" djeca osnovnoškolske dobi u rasponu od 6 do 12 godina, a vrata će im biti svakodnevno otvorena u vremenu od 9 do 21 sat. Kreativna kućica nalazit će se u Jagerovoj ulici u Osijeku, u prostorima bivšeg Centra za socijalnu skrb. U "Brezi" su se, kako objašnjavaju, odlučili za ovaj pilot projekt jer na taj način žele osigurati minimalne uvjete potrebne za kvalitetan, uspješan i zdrav rast i razvoj novih generacija, ali i prevenciju asocijalnoga ponašanja djece i mladih te njihova kvalitetnijeg ponašanja kao i provođenja slobodnog vremena.

"Projekt smo pokrenuli zbog poražavajuće činjenice da se svake godine povećava broj izostanaka s nastave. I nasilja među djecom je sve više, ali i onih koji zbog radnoga vremena svojih roditelja "s ključićem oko vrata" besciljno hodaju gradom jer nemaju gdje i kako provesti slobodno vrijeme", rekla je Suzana Vargović, voditeljica projekta i promotorica kampanje za opremanje "DOKKICE".

VIDEO: DoKKiCa promo spot

U ovoj će se kreativnoj kućici kroz različite programe i aktivnosti raditi s djecom i mladima kako bi im se pomoglo u učenju, organizaciji slobodnoga vremena, ali i psihoemocionalnoj pomoči. Svi sadržaji su besplatni, a moći će ih pohađati oni koji dobiju preporuku stručnih službi Centra za socijalnu skrb, kao i oni koji se odluče za boravak samoinicijativno ili to zatraže njihovi roditelji.

Kako bi do rujna "DOKKICA" bila opremljena, Udruga "Breza" je u suradnji s Hrvatskim Telekomom pokrenula i humanitarni telefonski broj 060 9000. Svakim pozivom na njega građani će za opremanje Prve dječje kreativne kućice donirati 6,10 kuna. Istovremeno je osmišljen i prigodni video spot kao i pjesmica "Leti poput Petra Pana".

Hits: 2696
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union