Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društveno poduzetništvo arrow SMS kampanjama do prihoda za udrugu
SMS kampanjama do prihoda za udrugu
Saša Bajamić   
Srijeda, 22 Srpanj 2009

Image
SMS-om do prihoda
U Hrvatskoj je s radom počeo novi internetski servis od kojega bi mogle profitirati i udruge. Fortumo je besplatni servis za SMS naplatu i kampanje koji omogućava korisnicima koji se registriraju pristup bazi od 700 milijuna vlasnika mobilnih uređaja u cijeloj Europi. Slanjem SMS-a unaprijed zadanog sadržaja vlasnik mobitela donira unaprijed određeni iznos vašoj udruzi ili kupuje određenu informaciju kao što je pristupni kod za sadržaje na vašim internetskim stranicama, najnoviju obavijest iz područja vašeg djelovanja i slično... Kreativne mogućnosti su praktički neograničene.

"Jugoistočna Europa je regija s najbržim razvojem mobilnih i internet tehnologija", kaže Aleksandar Čović, manager tvrtke Fortumo. "Penetracija mobilne telefonije u Hrvatskoj iznosi više od 133%, što je čini najrazvijenijom zemljom u regiji u smislu tehnološke pokrivenosti, i logičom destinacijom za proširenje web projekata iz Srbije. U isto vreme, htjeli smo zainteresiranima u Hrvatskoj predstaviti način  plaćanja koji je dokazan u praksi, besplatan i jednostavan za upotrebu".

I hrvatske udruge u mogućnosti su kreirati sadržaje i doći do novog kanala prihoda za svoje aktivnosti

U Hrvatskoj, kao i u ostatku regije još uvek ima mjesta za napredak kada je on-line poslovanje u pitanju. "Uobičajeni načini on-line plaćanja nisu uvijek najbolje rješenje za korisnike u zemljama u razvoju i smatramo da je SMS-naplata idealno rješenje za ovaj problem. Iako gotovo 80% korisnika koji koriste mobilne telefone za plaćanje posjeduju kreditne kartice, brzina, sigurnost i jednostavnost koje odlikuju mobilne transakcije čine SMS omiljenom metodom plaćanja za mnoge od njih. Statistika kaže da 60% korisnika SMS-servisa za plaćanje on-line ima između 18 i 30 godina, što savršeno odgovara demografiji većine korisnika interneta. Vjerujemo da ovo čini SMS-naplatu jednim od faktora koji će pomoći i ubrzati razvoj on-line ekonomije u regiji", zainimljivi su podaci kojima u Fortumu podupiru svoja razmišljanja. Toliki broj mobilnih korisnika odlična je baza kojima i hrvatske udruge mogu ponuditi svoje sadržaje ili proizvode i tako doći do novog kanala prihoda za svoje aktivnosti.

Fortumo svim zainteresiranima omogućava da kreiraju SMS-servise bez ikakvog tehničkog znanja i troškova. SMS-info, SMS-kampalja i SMS-chat servisi su namenjeni korisnicima bez poznavanja programiranja, dok Premium-SMS konekcija i SMS-pay iskusnim service providerima nude prednosti međunarodnog tržišta, fleksibilan korisnički interface i kompetitivan model zarade.

Cijela Europa na dlanu internet poduzetnicima 

"Tipični Fortumo korisnici su on-line portali, kreatori aplikacija za društvene mreže i internet poduzetnici, ali i lokalne radio stanice, mediji i marketinške agencije", rekao je Martin Kopel, Fortumo CEO. "Do sada je više od 23 tisuće ljudi kreiralo više od 60.000 servisa u 16 zemalja preko Fortumo platforme", dodao je Kopel.

Osim u Srbiji i Hrvatskoj, Fortumo je dostupan i u Rumuniji, Bugarskoj, Češkoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Litvaniji, Letoniji, Estoniji,Kini, Maleziji i Tajvanu, a mreža se proširuje svakoga mjeseca.

 

Hits: 2701
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union