Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow Osječani, volontirajte u Europi do godine dana
Osječani, volontirajte u Europi do godine dana
Barbara Becker   
Subota, 01 Kolovoz 2009
Na godinu dana moguće je otputovati u Dansku, Italiju ili Irsku, a mjesec dana kraće i u Austriju. Ponuda je to CnC-a – Centra za neformalnu edukaciju mladih putem koje Osječani, stari između 18 i 30 godina, mogu postati dijelom Europske volonterske službe (EVS) i steći volonterski staž radeći, primjerice, u ustanovama za zbrinjavanje psihičkih bolesnika i ovisnika ili osoba s teškoćama u razvoju, ali i ustanovama koje se bave pomaganjem beskućnicima i mladima. Zainteresirane osobe, osim dobne granice, trebaju biti i motivirane za volonterski rad. Cilj je toga programa, kaže predsjednica CnC-a Danijela Lovrić, pružiti mladima mogućnost rada i življenja u zemljama unutar Europske unije u vremenskom razdoblju od dva do dvanaest mjeseci.

Prijave u Centru za neformalnu edukaciju 

"EVS nije turistički posjet nekoj zemlji na račun Europske komisije!"  upozorila je Lovrić dodajući kako osoba koja se odluči na takvo što, javit će se na radno, odnosno volontersko mjesto unutar organizacije u zemlji gdje će provesti volonterski staž. Zadatak je te osobe, također, i sudjelovanje u provedbi projekta koji pridnosi tamošnjoj lokalnoj zajednici.

Onima koji se odluče za volontiranje putem EVS-a pokriveni su troškovi putovanja, osiguranja kao i samoga boravka u toj državi, a što uključuje troškove stana, režija i hrane. Volonteri dobivaju i džeparac kojega smiju trošiti na što žele. Oni koji se žele okušati kao volonteri biraju projekt i aktivnosti prema svojim mogućnostima i sposobnostima. Prijave se primaju u Centru za neformalnu edukaciju mladih, a potrebno je priložiti pismo motivacije, životopis kao i ispuniti EVS formular.  

Hits: 2352
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union