Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Kroz CROST II stvoreni temelji suradnje za buduće IPA projekte razvoja pograničnog turizma
Kroz CROST II stvoreni temelji suradnje za buduće IPA projekte razvoja pograničnog turizma
Ante Vekić   
Ponedjeljak, 27 Rujan 2010
Image
Predstavljanje Krovnog plana turizma za pogranično područje Hrvatske i Mađarske bila je tema radionice organizirane u prostorijama Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje u sklopu projekta CROST II. Razvojna turistička strategija koja nosi naziv Krovni plan turizma za prekogranično područje Mađarska Hrvatska bit će temelj projektima koji će se na fond IPA CBC koji se otvara dogodine. "Krovnim su planom definirani strateški turistički proizvodi čiji će razvitak biti moguće potpomoći sredstvima iz tog IPA fonda", rekla je Nada Kožul iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje koja u svojstvu partnerske organizacije s još šest organizacija s hrvatske i mađarske strane sudjeluje u stvaranju tog strateškog dokumenta. 

Regija Mura-Drava-Dunav bogata turističkim kapacitetima

Odlučeno je tako u do sada završenom dijelu Krovnog plana da će buduća regija Mura-Drava-Dunav biti primarno okrenuta ruralnom turizmu, proizvodima baziranima na prirodi (lov, ribolov, gledanje ptica i životinja, planinarenje, biciklizam, sportovi na vodi, jahanje i ekoturizam), proizvodima baziranim na kulturi (kulturni turizam), te ostalim turističkim proizvodima (zdravlje i wellness, vinski turizam, riječna krstarenja i poslovni turizam). Uz viziju buduće turističke regije kao destinacije koja će turistima tijekom čitave godine nuditi raznolike i kvalitetne sadržaje temeljene na autentičnosti i održivosti i navedene proizvode otvara se čitav niz mogućih projektnih rješenja i prijedloga kojima će ta vizija u stvarnosti i zaživjeti. Kako bi uskladili kapacitete i mogućnosti u budućim projektima na radionci koju je organizirala Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje u okviru projekta CROST II sastali su se turistički dionici s obje strane granice.

Temelj budućim projektima za EU fondove

"Očekuju nas znatna sredstva i potrebno je razmijeniti znanja, iskustva i politike na obje strane granice, te stvoriti mrežu koja će biti sposobna formulirati konkretne projektne prijedloge, te pružiti tehničku pomoć u njihovoj izradi i provedbi“, rekla je Gordana Stojanović iz RRA Slavonije i Baranje. Turistički djelatnici s obje strane granice nastavit će raditi na formuliranju budućih projektnih prijedloga na novoj radionici u Pečuhu, 30. rujna.

 

Image

Image 

Hits: 2311
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union