Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow Besplatno do obuke za ekološku proizvodnju i poduzetništvo
Besplatno do obuke za ekološku proizvodnju i poduzetništvo
Ninoslava Pavlus   
Srijeda, 30 Siječanj 2008
Započelo predstavljanje projektaŽelite li biti ekopoduzetnik, postojeću proizvodnju zamijeniti proizvodnjom budućnosti - ekološkom te učiniti nešto za sebe, svoju obitelj i cijelu društvenu zajednicu, prilika za vas je poticanje ekopoduzetništva i ekoproizvodnje uz mogućnost mikrokreditiranja, koje vam pruža Udruga Slap. O svemu tome zainteresirane građane s našičkog i orahovičkog područja informirale su voditeljica projekta Tatjana Ordanić i asistentica Ana Matezić Sudarić. Naime, projekt se uspješno provodi na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, a ovaj novi ciklus obuke obuhvaća područje gradova Našica i Orahovice. Zanimanje za projekt pokazali su i poljoprivrednici koji imaju iskustva s poljoprivrednom proizvodnjom, ali i građani koji bi se rado u svemu tome okušali.

Edukacija i krediti za zainteresirane

"U interesu nam je okupiti što više ljudi koji se žele baviti ekopoljoprivredom, a korisno će im svakako biti što će dobiti i obuku iz poduzetništva. 67 zainteresiranih dosad je prošlu edukaciju, koju sada nastavljamo na našičkom i orahovičkom području. Svrha projekta je izgradnja agro-poduzetničkih kapaciteta za proizvodnju i uzgoj zdrave hrane, zatim razvijanje infrastrukture za organski uzgoj te razvoj poduzetništva. Svjedoci smo da našim poljoprivrednicima obično nedostaje tog poduzetničkog duha, koji će im sada biti omogućen tijekom cijele obuke. Naime, osim obuke o ekoproizvodnji, dobit će i obuku vezanu za marketing i pisanje poslovnih planova, a najuspješnima će biti omogućeni i povoljni mikrokrediti. Važno je istaknuti da to ništa ne košta ništa, već svi polaznici dobivaju besplatnu edukaciju. Troškovi su pokriveni kroz projekt; dobit će potrebne udžbenike, a besplatni su i posjeti ekološkim imanjima", objasnila je voditeljica projekta Tatjana Ordanić.

Uključiti i maturante 

Još jedna važna komponenta cijeloga projekta je mogućnost zapošljavanja. "Za eko-proizvodnju uspjeli smo se “izboriti” da gornja granica bude  40 godina. No, znamo da su obično nositelji poljoprivrednih domaćinstava stariji od 40 godina pa tako nositelj kredita može biti i sin ili kćer stariji od 18 godina. Desetak najperspektivnijih agropoduzetnika moći će ostvariti pravo na mikro-kredit u iznosu od 3 do 10 tisuća eura" – upoznala je zainteresirane voditeljica projekta.   
Predavanju je bio nazočan i ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice – prof. Željko Filjak, koji se nada da će i maturanti  poljoprivrednog smjera našičke škole prepoznati mogućnosti koje im nudi ekoproizvodnja. I struka je spremna pomoći u realizaciji cijele ideje poticanja ekološke proizvodnje pa se tako našičkom predavanju odazvala i voditeljica našičke ispostave Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu službu - Zdenka Korade.

Svi zainteresirani, koji nisu stigli na uvodno predavanje, prijavnice mogu dobiti u Gradskom duršvu Crvenog križa Našice i kod asistentice cijeloga projekta Ane Matezić – Sudarić na 095 777 9994. 

Hits: 4975
Komentari (2)Add Comment
...
napisao marinko, Veljača 14, 2008
gdje se može dobiti više informacija, jako me zanima ovaj projekt? Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
report abuse
vote down
vote up
Votes: +1
...
napisao Ante, Veljača 14, 2008
Marinko,
u tijeku su prijave za projekt. Mislim da još uvijek nije kasno da se uključite. Već smo pisali o tome. Na ovom linku http://www.pomakonline.com/ind...&Itemid=40 možete pročitati još malo o samom projektu.

Dodatne informacije možete dobiti od Ane Matezić Sudarić na 095 777 9994 ili u Udruzi Slap iz Osijeka na telefon 031 213 556.

Putem Kontakt formulara na ovoj stranici (gore na glavnom izborniku) možete nam poslati mail s konkretnim pitanjima pa ćemo vam odgovoriti na sve št vas zanima.

Pozdrav
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union