Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društveno poduzetništvo arrow Forum Youth to Business omogućuje mladima ostvariti san - uspješan poslovni pothvat
Forum Youth to Business omogućuje mladima ostvariti san - uspješan poslovni pothvat
Ivona Grubišić   
Utorak, 27 Prosinac 2011
Image
Svjetski forum mladih u Nairobiju

AIESEC Delhi IIT, dio AIESEC-a, najveće i najstarije svjetsko udruženje koje vode studenti, organizirao je ove godine forum „Mladi za biznis“ (Youth to Business), inicijativu za socijalno poduzetništvo, u Nairobiju u Keniji. Forum je jedinstven događaj koji spaja vrhunske mlade lidere sa svjetskim poslovnim i društvenim vođama, kako bi istražili teme iz upravljanja, inovacija i društvene odgovornosti, ali i utjecaj naših pozitivnih postupaka na stanje u svijetu.

Cilj događaja ove godine bio je okupiti 300 diplomanata i studenata na istom mjestu s kapitalom, marketingom i vodstvom 50-ak tvrtki, no na koncu je bilo više od 600 mladih, uglavnom studenata, koji su učili od rukovodstva čak stotinjak korporacija.

Slijedeći AIESEC-ove ideale promicanja duha rukovođenja i poduzetništva, forum je nastojao pružiti prigodu mladima da ostvare svoj san o uspješnom poslovnom pothvatu. Vrhunac je bilo natjecanje za mlade iz područja društvenih inovacija (Social Innovation Competition), na kojem su raspravljali i iznijeli svoje stavove kroz revolucionarne poslovne planove, na temelju svjetske kampanje UN-a - Milenijski ciljevi razvoja (Millennium Development Goals, MDG).

Integrirati svoje razvojne ideje u poslovni svijet 

Sudjelovali su studenti koji su predstavili svoj revolucionarni poslovni plan u nastojanju da svijet učine boljim mjestom za život. Najbolji društveni poslovni plan bit će predstavljen raznim kapitalistima i korporacijama kako bi dogovorili financijsku održivost. Primjerice, sudjelovali su kapitalisti poput Indian Angel Network i LGT Venture Philanthropy

Među uglednim članovima žirija na forumu bili su Rajiv ChandranRita Soni (NASSCOM fondacija), Dilip Chenoy (National Skill Development Corporation) i Kamini Kinger (direktorica Nacionalnog foruma socijalnog poduzetništva). MGD podržava mlade da integriraju svoje razvojne ideje u poslovni svijet. Ove teme, usvojene kao dio globalnog akcijskog plana za borbu protiv siromaštva u osam ciljeva do 2015., uključuje probleme zdravlja žena i djece i drugih inicijativa protiv siromaštva, gladi i bolesti.

Ove godine forum je uključivao rasprave, radionice, na kojima su sudjelovali mladi čelnici iz više od 100 zemalja, poslovnih ljudi, stručnjaka i online sudionika. Među ostalima, partneri su bili Informacijski centar Ujedinjenih naroda, Artemisia International, NASSCOM fondacija, TBW Anthem, Youth Ki Awaaz.com (jedini online partner mladih) te International Conference & Exhibition Services.

Image
Vrhunac je bilo natjecanje za mlade iz područja društvenih inovacija
 

Hits: 1923
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union