Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društveno poduzetništvo arrow Platnene pelene Udruge Roda najbolji su socijalnopoduzetnički pothvat 2012. godine
Platnene pelene Udruge Roda najbolji su socijalnopoduzetnički pothvat 2012. godine
Tea Plenar   
Četvrtak, 21 Oľujak 2013
Image
20.000 kuna najboljem socijalnom poduzetništvu

Na svečanosti dodjele nagrada za najbolje socijalno poduzetništvo proglašeni su pobjednici u ukupno tri kategorije. Udruga Roda, koja je ove godine pokrenula i vlastitu tvrtku Rodin let d.o.o., pobijedila je u kategoriji najboljeg socijalnopoduzetničkog pohvata i osvojila 20 tisuća kuna koje dodijeljuje kreativna agencija Modra nit d.o.o.. Udruga za mlade Alfa Albona osvojila je nagradu za najbolju socijalnopoduzetničku ideju, dok je nagrada za osobu koja je najviše doprinijela promidžbi socijalnog poduzetništva uručena Višnji Grozdanić, prodekanici za studije Veleučilišta VERN'. 

Sonja Vuković, predsjednica Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka u pozdravnom je govoru rekla kako se nada da će socijalno poduzetništvo ući u glavne tokove ekonomije u našoj zemlji jer nudi bolje poslovne mogućnosti marginaliziranim skupinama ljudi.

Ministar Mrsić: Socijalno poduzetništvo je budućnost Hrvatske

I ove je godine ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić uručio nagrade, čestitao pobjednicima te istaknuo kako je u socijalnom poduzetništvu posebno istaknut poslovni radni moral.

''Svaki poduzetnik treba shvatiti da je radnik subjekt a ne objekt, dok radnici moraju shvatiti da je poduzeće dio njihova života i da će razvoj istog naposljetku doprinijeti i njihovom razvoju'' - rekao je ministar Mrsić te dodao kako je iznimno važno pravim i kvalitetnim projektima privuči sredstva iz Europske Unije.

Ministar je također istaknuo kako je socijalno poduzetništvo budućnost Hrvatske, da će donijeti napredak te da ga treba gurati naprijed kako bi se iz sfere nevladinih udruga proširio u druge sektore ekonomije te doprinio kvaliteti rada.

Pobjednici nisu skrivali oduševljenje

''Kakva čast! Nadale smo se nagradi ali ipak nemamo spreman govor'' - našalile su se predstavnice Udruge Roda te dodale kako rade najljepši posao na svijetu. Zahvalile su se i svim volonterkama zbog kojih su Rode danas tu gdje jesu.

Alen Halilović iz Udruge za mlade Alfa Albona iz Labina zahvalio se Udruzi Slap za nagradu i ukratko ispričao kako je nastala njihova socijalnopoduzetnička ideja.

''Prije otprilike godinu dana nismo bili zadovoljni okolinom u kojoj živimo, ali smo znali da je možemo promijeniti jer smo buntovni, kreativni i mladi'' - rekao je predstavnik nagrađene Alfa Albone i zahvalio se na prilici da u Udruzi rade svoj posao iz snova.

Kao nagradu Alfa Albona je osvojila i paket konzultantskih usluga CEDRE.hr - Clustera za ekodruštvene inovacije i razvoj koji će im zasigurno pomoći u daljnjem razvoju njihove socijalnopoduzetničke ideje.

Dobitnica nagrade za promicatelja socijalnog poduzetništva Višnja Grozdanić, prodekanica za nastavu Veleučilišta VERN', otkrila je kako se nada da će bar jedno od 22 studenata koji ove godine slušaju kolegij Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije također jednom biti nominirani za ovu nagradu.

Modna revija izazvala ovacije

U predahu između predstavljanja svih nominiranih i same svečanosti dodjele nagrada okupljene je zabavljao glazbenik Borna Šercar na flashophone-u uz gitarsku pratnju Saše Dejanovića. Osim u glazbi uživalo se i modnoj reviji Panone koja je predstavila nove kolekcije Myra i Maya autorica Mire Anić iz Mivaart-a i Andrijane Subotić-Pjajčik iz Etna Maar-a. 

Image
Iva Gorenc Stern i Tijana Bogdanić iz Roda

Image
Promicateljica socijalnog poduzetništva - Višnja Grozdanić, VERN'

Image
Alen Halilović iz Alfa Albone zahvalio je na nagradi

Image
Finalisti nagrada za socijalno poduzetništvo 2012
 

Hits: 3206
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union