Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Nagrada ''ključnarazlika'' u rukama Humane Nove
Nagrada ''ključnarazlika'' u rukama Humane Nove
Tea Plenar   
Petak, 19 Travanj 2013
Image
Još jedno u nizu priznanja

Nakon ovogodišnje nominacije za najbolje socijalno poduzetništvo u 2012. godini Socijalna zadruga Humana Nova osvojila je nagradu ''ključna razlika'' u kategoriji ravopravnost osoba s invaliditetom. Nagrada se dodijeljuje drugu godinu za redom s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja poslodavaca s pozitivnom praksom uključivanja različitih skupina ljudi u svoj radni kolektiv te onih usmjerenih na postizanje raznolikosti ljudskih potencijala.

U Humani Novoj rade osobe s invaliditetom i one koje bi teško pronašle posao na tržištu rada, a u planu su i nova zapošljavanja te otvaranje podružnica u suradnji s udrugama iz Koprivnice i Vrbovca. Stanovnici Čakovca pomažu radu zadruge donacijama stare odjeće i ostalog tekstila koji se u prostorijama Humane Nove transformira u nove i kreativne uporabne predmeti te s lakoćom pronalazi put do kupaca. 

Osim spomenute Humane Nove, nagrade su osvojili i Podatkovni centar Križ u kategoriji opća ravnopravnost, odnosno poticanje raznolikosti zaposlenih, Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. u kategoriji ravnopravnost spolova, te Allianz Zagreb d.d. u kategoriji dobna ravnopravnost. Nagrade, uz pokroviteljstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava, dodijeljuje Institut za razvoj tržišta rada kao dio grupe Moj posao uz potporu čitavog niza dtugih državnih i nevladinih institucija.

Nagrade je 17. travnja 2013. godine u Zagrebu uručio Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Hits: 1590
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union