Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Vukovar: Edukacijom do više sredstava iz predpristupnih fondova
Vukovar: Edukacijom do više sredstava iz predpristupnih fondova
Saša Bajamić   
Utorak, 21 Listopad 2008
Grupnim se radom pokušalo utvrditi koji problemi postojeNakon uvodnog predstavljanja, u Vukovaru je s provođenjem započeo projekt Regionalnog foruma udruga Slavonije pod nazivom Razvojni timovi. Cilj je projekta u Vukovaru obučiti i za pisanje i provođenje projekata osposobiti skupinu ljudi, a neke među njima i zaposliti u Razvojnom centru Grada Vukovara (koji je u osnivanju), te na taj način omogućiti ovom gradu da privuče više sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije. "Novca je i više nego dovoljno, postoje i znatne potrebe, ali potrebni su nam ljudi koji su u stanju razmišljati i djelovati na način koji se od njih prilikom aplikacije na EU fondove zahtjeva. Smatram da oni koji su se uključili u ove radionice imaju dobre startne pozicije i da, ukoliko budu imali dovoljno volje, vanjskog razumijevanja i podrške lokalne vlasti, te pripadnika ostalih sektora mogu mnogo doprinijeti razvoju svoje zajednice", istaknula je Sonja Vuković, koja zajedno s Gordanom Stojanović iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje obrazuje 15ak mladih Vukovaraca.

Primjer partnerstva: način djelovanja Foruma udruga 

Uz Forum udruga u stvaranje Razvojnih timova kao aktivan partner uključen je i Grad Vukovar, koji će, kao što smo već istaknuli osnovati Razvojnu agenciju radi još bolje absorpcije sredstava iz EU fondova.

S gotovim projektima na IPA fond 

Nakon uvodnog predavanja na kojem su obrađeni svi izazovi održivog razvoja društva, polaznike radionica čeka još šest tematskih cjelina. U sljedeća dva mjeseca bit će odrađeno ukupno 40 sati edukacije, uz koju će se, kao praktičan dio, pristupiti ispitivanju i mapiranju potreba, a rezultati tih konkretnih nastojanja trebali bi biti već gotovi projekti s kojima bi se, nakon završenog ciklusa, Vukovarci mogli prijaviti na IPA fond.

Svatko daje svoj doprinos razvitku VukovaraTeme koje će članovi budućeg razvojnog tima Vukovara još proći su:

 • razvoj ljudskih resursa,
 • upravljanje projektnim ciklusom,
 • prikupljanje sredstava i EU fondovi, 
 • međusektorska suradnja

"Polaznici su iznimno motivirani, riječ je o mladim, obrazovanim ljudima, koji poznaju barem jedan strani jezik, žele se razvijati i raditi na osobnom razvoju. Smatram da će uz takvu grupu posao biti iznimno zanimljiv i da će Vukovar s njima dobiti novu snagu za daljnji napredak", zaključuje Sonja Vuković.

Projekt stvaranja razvojnih timova financiran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Hits: 2569
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union