Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društvena odgovornost arrow Kozmetičari se okreću društvenoj odgovornosti
Kozmetičari se okreću društvenoj odgovornosti
Saša Bajamić   
Srijeda, 22 Travanj 2009

Marketing ili promjena razmišljanja?Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, L’Oreal se obvezao smanjiti utjecaj na okoliš i prirodne izvore kao i u održanje sigurnog i zdravog radnog okoliša. U svom jurišu ka društveno odgovornom poslovanju ta je tvrtka prihvatila nove obvezi i ciljeve do 2015. godine za koje smatra da podižu standarde u području zaštite okoliša

Na području održivog razvoja L’Oreal je postavio značajne dugoročne ciljeve u području zaštite okoliša za vremenski period 2005-2015., koji se odnose na sve L’Orealove tvornice i skladišta:

 1. Upola smanjiti emisije štetnih plinova
  U 2005. godini ukupna emisija CO2 je iznosila 230,3 tisuće tona.
 2. Upola smanjiti uporabu vode po pojedinačnom proizvodu
  2005. godini potrošnja vode je bila 0,72 litre po proizvodu.
 3. Upola smanjiti količinu otpada po pojedinačnom proizvodu
  U 2005., količina otpada po pojedinačnom proizvodu iznosila je 32,2 grama.

Ova smanjenja će se izračunavati na osnovu ekvivalentne usporedbe. Osim toga, L’Oreal će nastaviti objavljivati godišnje ciljeve za ostale indikatore te godišnje izvještavati o napretku.

Novi ciljevi odraz su zalaganja Grupe prema već unaprijed određenim ciljevima: u protekloj godini L’Oreal je smanjio emisiju CO2 za 6,6% (što iznosi 11,5% manje od 2005. godine), smanjio uporabu vode po pojedinačnom proizvodu za 3,8% (-13% od 2005.) kao i smanjio količinu otpada za 0,5% (-10,1% od 2005.) a stupanj recikliranja je povećao na 95%.

„Na početku 21. stoljeća vodeća svjetska kozmetička tvrtka mora biti autentični primjer u području održivog razvoja. Ta dugoročna obveza koju smo sebi zacrtali postavlja visoke standarde i imamo se namjeru potruditi svim silama kako bismo bili na nivou izazova”, kaže Jean Paul Agon, predsjednik Uprave L’Oreala.

Promoviranje ekološko-odgovornog poslovnog modela

Zbog dostignuća na području zaštite okoliša kao i drugih dostignuća društveno odgovornog poslovanja L’Oreal je u 2008. i 2009., od strane tvrtke Innovest and Corporate Knights, uvršten među 100 najboljih društveno odgovornih tvrtki u svijetu.

L’Oreal koristi nekoliko različitih internacionalno priznatih sistema upravljanja okolišem, zdravljem i sigurnošću (EH&S), uključujući i standarde ISO 14000 i OHSAS 18000.

L’Oreal se obvezao na ekološko odgovorni pristup koji je usredotočen na razumijevanje utjecaja koje ima njegova poslovna djelatnost. To je očito na svim razinama istraživačkih procesa kao i svim stupnjevima upotrebe sirovina, od početnog dijaloga sa dobavljačima do krajnje izvedbe konačnog proizvoda. "Ovaj pristup pokazuje novi korak u ispunjavanju naše obveze, kojim ostvarujemo ekološka očekivanja naših potrošača širom svijeta", poručuju iz L'Oreala.

 

Hits: 4130
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union