Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društvena odgovornost arrow Društveno odgovorno oglašavanje zaživjet će u Hrvatskoj
Društveno odgovorno oglašavanje zaživjet će u Hrvatskoj
Saša Bajamić   
Srijeda, 22 Travanj 2009

Reklama na auto - novac na račun.Hrvatskim se oglašivačima pruža prilika djelovati društveno odgovorno - sredstva za oglašavanja u mogućnosti su preusmjeriti ciljanoj publici, a istovremeno ostvariti učinke jednake ili bolje od onih koje ostvaruju klasičnim (svima već pomalo dosadnim) načinima oglašavanja. To im omogućava internetski portal Moj Medij. Stranica pruža mogućnost zarade vlasnicima vozila u Hrvatskoj do deset tisuća kuna godišnje, povezujući ih s oglašivačima. Pritom vlasnik vozila ne mora mijenjati svoje životne navike.

Kako stvar funkcionira?

Formula je jednostavna: kao vlasnik osobnog vozila prijavite se u bazu podataka i ustupate jedan dio površine vašeg automobila u svrhu promocije tvrtke, odnosno predstavljanja usluga i proizvoda oglašivača,  za što vam plaćaju - gotovinom!

KOLIKO SE PLAĆA
Koliko vozač može biti plaćen za reklamiranje tvrtke ovisi o veličini automobila i vremenskom trajanju ugovornog odnosa. Evo naknada:
MALI AUTOMOBILI
2 MJESECA - 1.550 kuna
4 MJESECA - 2.550 kuna
6 MJESECI - 3.600 kuna
12 MJESECI - 6.750 kuna

VELIKI AUTOMOBIL
Paket Profil
2 MJESECA - 1.550 kuna
4 MJESECA - 2.550 kuna
6 MJESECI - 3.600 kuna
12 MJESECI - 6.750 kuna

Paket Panorama
2 MJESECA - 2.400 kuna
4 MJESECA - 4.080 kuna
6 MJESECI - 6.000 kuna
12 MJESECI - 10.000 kuna

"U vrijeme kada se svijet suočava s jednom od najvećih ekonomskih kriza u povijesti, smanjenje troškova nameće se kao jedna od primarnih mjera u očuvanju proračuna, bez obzira radi li se o kućanstvu ili tvrtki. U tom se kontekstu portal www.moj-medij.com nameće kao antirecesijska mjera koja, s jedne strane, vlasnicima vozilima omogućuje dodatan izvor zarade, a tvrtkama, odnosno oglašivačima jedinstven oblik alternativnog oglašavanja po znatno povoljnijim cijenama", poručuju iz tvrtke Singular, vlasnice servisa.

Model društveno odgovornog oglašavanja 

Kao jednu od komparativnih prednosti ovoga projekta svakako treba izdvojiti društveno odgovorni model koji tvrtkama pruža priliku da objavom oglasa izravno povećaju platežnu moć svojih potrošača. Spajanjem potreba korisnika s potrebama oglašivača u potrazi za isplativijim načinom promidžbe svojih proizvoda i usluga, tvrtke postaju prijatelji kućnog proračuna, čime se potiče etičnost i društveni razvoj - kao i kod svakog društveno odgovornog modela poslovanja.

"Takav predstavljeni model društveno odgovornog oglašavanja na www.moj-medij.com svakako pozitivno utječe i na imidž društveno odgovornih tvrtki kojima se sada pruža prilika da uz znatno manja ulaganja, koristeći novi pristup oglašavanja u pokretu, kreiraju reklamne kampanje čija je kvaliteta u većoj dodanoj vrijednosti specifičnog modela", smatraju u Singularu.

 

Hits: 7005
Komentari (8)Add Comment
...
napisao Slaven, Travanj 24, 2009
Jako zanimljiva i hvale vrijedna informacija. Ako je kapitalizam vec uzeo toliki danak na drustvo drago mi je da i unatoc svemu nastaju projekti poput ovoga. Tvrtke itekako trebaju poraditi na svojoj drustvenoj odgovornosti, mislim da je ovo dobar nacin da to i pokazu.
report abuse
vote down
vote up
Votes: +2
...
napisao zoca, Travanj 27, 2009
tko placa porez na zaradu? di je tu drustvena odgovornost? svasta se danas prodaje pod drustvenom odgovornoscu
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
...
napisao ante, Travanj 29, 2009
porez na zaradu vjerojatno placa onaj tko ju ostvari. drustvena odgovornost lezi u cinjenici da tvrtke oglasivaci mogu dio proracunskog novca namijenjenog marketingu preusmjeriti svojim potrosacima i svima onima koji na takav nacin zele zaraditi...
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
...
napisao zoca, Travanj 29, 2009
privatne tvrtke i proracunski novac?nije mi jasno. znaci li to dase ovdje ide da se oglasavaju tvrtke kojih su osnovaci gradovi i opcine? oni trose proracunski novac
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
...
napisao zoca, Travanj 29, 2009
ispada da je svako tko zaposljava drustveno odgovoran jer eto stvara mogucnost da netko zaradi. smijesno
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
...
napisao zoca, Travanj 30, 2009
tj. tko omogucava dodatnu zaradu.
Pa eto nema problema nek direktno NIKE plati meni sto cu godinu dana brijati svoju bradu s jedne strane u obliku znaka nike, i nece cak morati imati posrednika koji ce se koristiti marketinskim forama i predstavljati to kao drustveno odgovorno poslovanja, kome ce odlaziti dio sredstava kao posredniku i gdje bi mi isti isplacivao udio i to u gotovini, a da u isto vrijeme nece biti toliko drustveno neodgovoran da ni ne spomene u svojoj promidzbi tko i koliko placa poreza
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
...
napisao ante, Svibanj 01, 2009
sto se privatnih tvrtki i proracunskog novca tice: tvrtke (koje drze do sebe) razmisljaju projektno - na pocetku godine sastavljaju proracun za narednu godinu. u tom se proracunu nalazi i stavka marketinskih troskova. kad kazem da dio proracunskog novca namijenjenog marketingu trebaju preusmjeriti u zajednicu, pa makar i kroz takav nacin oglasavanja kao sto im nudi tvrtka opisana u ovom clanku onda ne povezujem tu tvrdnju s javnim sektorom, niti novcem iz drzavnog proracuna.

nije svatko tko zaposljava drustveno odgovoran, ali onaj tko brine o djelatnicima koje zaposljava jest (barem djelomicno, jer postoji nekoliko kategorija drustvene odgovornosti. jedna od njih su zaposlenici)

sto se tice tvrtke NIKE bilo bi stvarno zgodno da ona placa svojim kupcima bez posrednika. ali ona to ne radi. jedan od razloga je vjerojatno i taj sto se ne zele baviti organizacijom takvog posla. zato se tu javlja posrednik koji se za to specijalizirao. to se zove outsourcing i pokazalo se da snizava troskove poslovanja velikim tvrtkama.

@zoca: ne razumijem sto ti ovdje ne pase u cijeloj prici? cinjenica da ce i mali ljudi konacno moci doci do nesto novca namijenjenog oglasavanju ili cinjenica da ce netko tko je to organizirao zaraditi ili cinjenica da se to naziva drustveno odgovornim oglasavanjem? (ili sve skupa)
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
...
napisao zoca, Svibanj 01, 2009
cinjenica da se to naziva drustveno odgovornim oglasavanjem, dapace mislim da su krajnje drustveno neodgovorni kad nisu naveli tko i koliko placa poreza
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union