Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Wednesday
Jan 17th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Radionica arrow Projekti arrow Festival kreativnih ljetnih avantura
Festival kreativnih ljetnih avantura
Narcisa Bošnjak   
Četvrtak, 01 Listopad 2009

Image
Brojne aktivnosti SAFT-a
Summer Adventure Festival 2009 (SAFT) Osijek na rekreacijskim i sportskim kompleksima Copacabane na lijevoj obali Drave, projekata udruge UDEGAS, ima cilj promicati sportske i kulturne aktivnosti - elektronsku glazbenu scenu, avanturističke sportove i ekologiju. Tijekom tri dana Osječani su imali prigodu uživati u pravim pustolovinama - atraktivnim sportovima, igrama, radionicama i noćnim partyjima, ne samo na Copacabani (koja je predviđena za dnevno sportske aktivnosti uz music stage), nego i u amfiteatru (u kojem se održava večernji, glazbeni program uz dodatne aktivnosti - uz domaće glazbene snage te međunarodne DJ-eve i glazbenike uz live nastupe na glavnoj pozornici). Summer Adventure Festival 2009. počeo je 31. srpnja, a trajao do 2. kolovoza. Festival organizira već spomenuta udruga UDEGAS drugu godinu za redom. Prošloljetni se festival pokazao ne samo uspješnim, nego i potrebnim za duge ljetne dane i večeri pa su se organizatori spremno prihvatili projekta i ove godine, a ulazak je na sve sadržaje bio besplatan.

S naglaskom u prvom redu na druženju, ali i na outdooru, sportovima, radionicama i glazbenom programu u večernjim satima, Festival ima međunarodni karakter jer sudjeluju  sportske ekipe i umjetnici iz inozemstva. Uz udrugu UDEGAS, u realizaciji Festivala pomogli su udruge partneri i sportski klubovi te turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Brojne aktivnosti uz suradnju brojnih udruga 

Sportska natjecanja i igre, koje su se održavale u subotu i nedjelju (1. i 2. kolovoza) ove su godine predstavile desetak zanimljivih sportova, poput freeclimbinga na umjetnoj stijeni, paraglajdinga, padobranstva (skydiving), podvodnog hokeja, paintballa (održan je speedbal turnira s profesionalnim timovima iz Hrvatske i inozemstva), capoeire (upoznavanje s capoeirom i postavljanje capoeira kampa, demonstracija capoeire, maculele, jongo, puxada de rede te mala škola capoeire uz nadzor capoeira trenera), speedmintona i mnogi druge, ali i isprobati kajake, kanue, najavio je Bojan Lajić, predsjednik udruge UDEGAS, a sve to i ovaj put uz prateći dobar i bogat glazbeni program, ponajprije elektronske glazbe koju promovira UDEGAS. Sudionici SAFT-a mogli su se okušati u školi ultimate frizbija, kampu za početnike, bacanju frizbija, uz  demonstraciju raznih tehnika, atraktivnih poteza, "katiranja". U petak je nastupio poznati austrijski DJ Eric Fisher, a u subotu makedonski Sound Diffusion.

Novost ovogodišnjeg SAFT-a je tzv. Night chill out & day workshop area (u šumici između amfiteatra i popularne Kopike), gdje su se preko dana održavale radionice ekološkog tipa. Gosti iz Mađarske pokazivao je zainteresiranim građanima kako praviti nove korisne predmete od rabljenih guma i tekstila i inih recikliranih materijala. Nakon završenog dnevnog programa svi su se mogli opustiti uz lagane ambijentalne zvuke domaćih i stranih DJ-eva u ugodnom okruženju chill out floora. U noćnim su se satima održavali fire performansi i noćni graffiti session, naglasila je organizatorica SAFT-a 2009. Edita Kalajdžić, napominjući kako sve sportove i druge aktivnosti na Copacabani vode profesionalci.

Retextil Foundation (Hungary)

Retextil je sustav različitih tehnika i metoda kojima se mijenja radno okružje, ali i mjesto za život, izradom namještaja od recikliranih materijala i tekstila. Retextil metodama treneri polaznicima radionica omogućuju poboljšati vještine i kreativnost i pridonijeti zajednici. Retextil financira Europska unija, a koncept je jedinstven izazov novog milenija.

Retextil tribe traveling workshop - chill out flor gdje su se posjetitelji opuštali uz ambijentalne zvukove na otvorenom, u prostoru koji je uredila Retextil fundacija.
Retextil open workshops - polaznici radionica sami su kreirali odjevne predmete, ukrase, namještaj od recikliranog materijala uz nadzor retextil tima (www.retextil.hu). 

Slama workshop 

Slama workshop vodili su članovi Udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu SLAMA iz Bilja, na čelu s umjetničkim voditeljem Nikolom Fallerom. Među brojnim aktivnostima ove Udruge značajno mjesto ima rad s djecom i mladima kroz kreativne radionice i igraonice tijekom godine, na kojima stvaraju u za njih neuobičajenom materijalu - slami.

Na SAFT-u je održana i Ekoradionica kompostiranja (koju su vodili članovi Centr za kompost iz Osijeka), te radionica informiranja (pod vodstvom Centra za edukaciju i informiranje potrošača iz Osijeka).

Hits: 2747
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Zakon u Hrvatskoj zakida i diskriminira domać...
kupila sam od Vas čaj i izuzetno mi se šećer srušio...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union