Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Tuesday
Jan 16th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Projekt Pomak arrow Društvena odgovornost arrow Koncept društvene odgovornosti još nije u potpunosti zaživio
Koncept društvene odgovornosti još nije u potpunosti zaživio
Karolina Krpeljević   
Srijeda, 08 Lipanj 2011

Predjsjednik RH Ivo Josipović održao je uvodno obraćanje
Ivo Josipović održao je uvodno obraćanje
Druga nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Nacionalne mreže za Društveno odgovorno poslovanje, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića te Ine kao srebrnog sponzora, održana je danas u hotelu The Regent Esplanade.

Osim pregleda hrvatskih inicijativa i aktivnosti vezanih uz DOP, kao što su Indeks DOP-a, Nacionalna mreža za DOP, portal DOP.HR i druge, zahvaljujući eminentnim govornicima naglasak će biti na provedbi DOP-a u europskim okvirima. Susan Bird, koordinatorica DG Employmenta Europske komisije govorit će o provedbi DOP-a u Europskoj uniji, Claudia Tober, članica Upravnog vijeća Eurosifa, predstavit će trendove održivog ulaganja u Europi, dok će se Jürgen Noack, savjetnik organizacije EuroCommerce, osvrnuti na DOP u poslovnoj organizaciji. Govorit će se o dobrim praksama, inicijativama i trendovima u ovom području s ciljem razmjene znanja i zajedničkog učenja te pripreme hrvatskog gospodarstva za izazove koji nas očekuju u Europskoj uniji. 

Budući da je konferencija dio projekta koji financira Europska unija, kotizacija se ne naplaćuje, a više informacija dostupno je na stranici DOP-a.

Konferencija je rezultat zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja (DOP) koju čine Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Hrvatska udruga banaka (HUB), Hrvatska udruga sindikata (HUS), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (EFZG), UNDP/Global Compact Hrvatska, dok su podupiratelji Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), Zelena akcija i Odraz.

 

Prezentacije s konferencije možete skinuti ovdje. 
Program  
Prezentacija DOP.hr
Prezentacija Eurosip
Prezentacija Eurocommerce
Prezentacija Europska komisija
 

Hits: 2934
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smaller | bigger

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
« Prethodna   Sljedeća »

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union