Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društvena odgovornost arrow Društvena odgovornost
Društvena odgovornost
Preko Zrna do edukacije učenika o volonterstvu
Željka Rački-Kristić   
Četvrtak, 25 Rujan 2014
Image
Projekt Zvona sufinancira Ministarstvo socijalne politike

Lokalni volonterski centar Zvono nastavio je lani započeti projekt ZRNO 2 kojeg sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je organizirati aktivnosti usmjerene na programe za učenike osnovnih i srednjih škola kroz koje će se omogućiti bolja međugeneracijska komunikacija, uključivanje u život lokalne zajednice, povećati prilike za utjecaj na formiranje lokalnih politika te stečene kompetencije primijeniti u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju.

Promocija volonterstva

S obzirom da su prošlogodišnje aktivnosti bile usmjerene na promoviranje volonterstva i edukaciju djece u ruralnoj sredini gradova Belišća i Valpova (područne osnovne škole i osnovne škole u manjim mjestima), nastavkom projekta planiraju na praktičan način oplemeniti njihove dosadašnje spoznaje te omogućiti provođenje volonterskih programa.

 
Osječka udruga NE-ovisnost otvorila fitness za bivše ovisnike
Željka Rački-Kristić   
Ponedjeljak, 15 Rujan 2014
Image
Prostor je opremljen vrhunskom opremom

Udruga NE-ovisnost iz Osijeka otvorila je prostor za konstruktivno provođenje slobodnog vremena u Strossmayerovoj 248 namijenjen izliječenim ovisnicima i onima koji su još uvijek u programu. Prostor koji će koristiti udruga Ne-ovisnost koja se bavi prevencijom, rehabilitacijom i resocijalizacijom ovisnika, opremljen je spravama za fitness, vrećama i rukavicama, utezima i ostalom opremom.

U zdravom tijelu...

- Uz psihološku pomoć i uključivanje ovisnika u društveni rad, odlučili smo ponuditi im i mjesto za vježbanje, a sve vodeći se krilaticom „u zdravom tijelu zdrav duh“, rekao je predsjednik udruge Tomislav Mišetić

 
Globalna kampanja poticanja poduzetništva mladih stiže u Hrvatsku
Željka Rački-Kristić   
Ponedjeljak, 08 Rujan 2014
Image
Na kongresu će sudjelovati delegati iz 90 zemalja

Prvi put u Hrvatskoj održat će se globalni kongres poduzetništva GEC2 ‘Razmišljati poduzetnički’. Na skupu koji će se od 22. do 26. rujna održati u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu, sudjelovat će delegati iz 90 zemalja koji će istražiti novi pristup poduzetništvu, kako bi se potaknuo veći broj građana da počnu razmišljati kao poduzetnici. 

GEC je platforma gdje poduzetnici, investitori, znanstvenici, mislioci, lideri i političari rade zajedno kako bi pomogli kreiranju i rastu novih tvrtki. GEC2 je nastao kako bi ispunio potrebu za dubljom suradnjom svih navednih dionika. 

Nove dimenzije učenja

Program Kongresa podijeljen je u tri dijela. U Zagrebu 22. rujna planirane su teme: Pametne politike poduzetničkog učenja, Unapređenje poduzetničkog načina razmišljanja, Učenje na iskustvu, Nove razine/dimenzije učenja za poduzetništvo i Pokretanje globalne kampanje Mindset (način razmišljanja). 

 
Bellbook Cook poboljšao kvalitetu življenja mladih s poteškoćama
Željka Rački-Kristić   
Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014
Image
Projektom se poboljšava zapošljivost mladih ljudi

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ Belišće i ovo je ljeto provela projekt Bellbook COOK. Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg projekta Bellbook Inkubator Neformalne skupine mladih Bellbook financiranog od strane Europske komisije iz programa Mladi na djelu – Aktivnost Nacionalna inicijativa mladih.

U provedbu su bili uključeni studenti Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Zagreb, studentice Pedagoškog fakulteta u Ljubljani smjera Specijalne i rehabilitacijske pedagogije te volonteri i korisnici udruge Zvono.

Vrlarske radionice

Studenti su sudjelovali u vrtlarskoj radionici i bili potpora korisnicima u obavljanju poslova oko održavanja vrta i polja sa začinskim i ljekovitim biljem, pripremali zdrave obroke pripremljene od namirnica s polja Citadela za zaposlenike Gradske uprave grada Belišć, a u pripremi i posluživanju hrane pomagale su im mlade osobe s teškoćama.

Naime, kvaliteta obroka i zainteresiranost korisnika usluge trebali su pokazati može li ta ponuda biti konkurentna na tržištu i može li se navedena inicijativa razvijati kao socijalno poduzetništvo

 
Nagrade za recikliranje plastične ambalaže
Tea Plenar   
Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014
Image
Odvojite plastiku, papir, staklo...

Svi već dobro znamo da je za vrijeme ljetnih vrućina važno piti puno tekućine, te da žeđ najbolje gasi voda. Upravo zbog toga najčešće posežemo za flaširanom vodom koja je praktično i brzo rješenje, dostupna je na svakom kiosku i u svakom dućanu, a za praznu bočicu možemo dobiti 50 lipa ak je odnesemo u dućan koji otkupljuje plastičnu ambalažu.

Kao i mnoge druge zemlje svijeta, Hrvatska je pronašla dobro rješenje kako potaknuti ljude da ovakav otpad ne bacaju u koševe za smeće ili, još gore, u okoliš, već da ga odvajaju kako bi se mogao reciklirati. Primjerice, u gradovima diljem Skandinavije su na svim frekventnim mjestima postavljeni automati koji isplaćuju novac u iznosu ovisno o tome koliko ste limenki i plastičnih boca u njega ubacili. 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 26 - 30 od 167

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union