Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Društvena odgovornost arrow Društvena odgovornost
Društvena odgovornost
Dobrom ekonomijom do naše bolje zajedničke budućnosti
Tea Plenar   
Nedjelja, 23 Oľujak 2014
Image
Brojni i aktivni sudionici konferencije

Zahvaljujući Zelenoj mreži aktivističkih grupa (ZMAG) u Zagrebu je 21. i 22. ožujka 2014. godine u prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža održana zanimljiva konferencija o dobroj ekonomiji. Ekonomiji koja podupire kvalitetu života u cijeloj zajednici, stvara prilike i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih, koja pravedno koristi i dijeli resurse, prihvaća odgovornost, i njeguje solidarnost, te poštuje održivost ekosustava. Velika posjećenost konferencije još je jednom pokazala kako ima ljudi, posebice mladih, kojima je stalo do moralnih i drugih vrijednosti, a ne samo do profita.

 
Osnovna škola koja želi biti drugačija i ekološki osviještena
Tea Plenar   
Četvrtak, 30 Siječanj 2014
Image
Crtež učenika iz Kaštel Lukšića

Kako bi se prikupila sredstva koja će omogućiti da jedna osnovna škola postane prva potpuno energetski neovisna škola u Hrvatskoj održane su mnoge manifestacije i pokrenut je crowdfunding (grupno financiranje).

Prikupljenim sredstvima Osnovna Škola Ostrog iz Kaštel Lukšića planira instalirati solarne kolektore na krov škole te na taj način sama proizvoditi električnu energiju. Kampanju su podržale kolege iz UNDP-a Hrvatska i Energetske zadruge Kaštela kojom se prikupljaju sredstva za projekt Energetski neovisne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću. 

Škola je već ranije sudjelovala u UNDP-ovu projektu Solarni suncokreti, a sada je kao članica i suosnivačica kroz Energetsku zadrugu Kaštela dobila i tehničku pomoć UNDP-a u smislu energetskog pregleda i podrške kroz kampanju grupnog prikupljanja sredstava (crowdfunding). 

 
Mlada majka iz Dubrovnika osvojila nagradu za dobrotvorku godine
Tea Plenar   
Petak, 20 Prosinac 2013
Image
Vesna Zucalo - dobrotvorka 2013. godine

Treća po redu svečana dodjela nagrada ''Josipa Vancaš – dobrotvorka godine'' koja je organizirana 19. prosinca 2013. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu okupila je, uz nominirane dobrotvorke, i  na desetke pojedinaca koji podupiru Zakladu Zamah, dobrotvorni rad i volonterstvo.  Ove godine nagradu za dobrotvorku godine kući je odnijela Vesna Zucalo iz Dubrovnika koja dobrotvornim radom putem Facebook stranice ''Pomoć za Dubrovčane'' pomaže svojim sugrađanima.

Vesna animira, prikuplja pomoć, razvozi i organizira, neumorno i s golemim i zaraznim entuzijazmom. Mislim da je ova mlada majka zasluzila nominaciju za dobrotvorku godine. Njezine su akcije hvalevrijedne, njezin doprinos velik, a njezino dobročinstvo zaslužuje pohvalu i podršku, pisalo je u objašnjenju nominacije Vesne Zucalo, majke dvoje djece, od kojih je jedno dijete s posebnim potrebama.

 
Potrebna je dobra ideja, malo novca i vremena da se pomogne mnogima
Tea Plenar   
Četvrtak, 14 Studeni 2013
Image
Dovoljna je i jedna šnita kruha

U vremenu u kojem svakodnevno slušamo o prevelikom broju nezaposlenih, o primateljima socijalne pomoći i umirovljenicima koji po cijele dane hodaju ulicom u potrazi za plastičnim bocama često se pitamo kako im možemo pomoći. Osim što prosjaku možete dati pokoju kunu ili ostaviti opranu plastičnu bocu pokraj kontejnera za smeće od nedavno u mnogim gradovima u Hrvatskoj možete kupiti i ''kruh za poslije''. 

Kruh za poslije je prekrasna, humana akcija koju je pokrenula splitska pekarna ''Marin''. Zanimljivo je kako su upravo u Splitu ranije pokrenute slične akcije ''sendvič za poslije'' i ''kava za poslije''. Koncept je krajnje jednostavan i funkcionira. Kupite kruh, sendvič ili kavu, naglasite da je on ''za poslije'' i učinili ste dobro djelo. Kupljen proizvod čekati će prvu osoba koja uđe u dućan ili kafić te zatraži kruh ili kavu za poslije jer nema novca.

 
Važnost ženskog doprinosa zajednici i pozitivnim društvenim promjena
Tea Plenar   
Srijeda, 23 Listopad 2013
Image
Ovogodišnje kandidatkinje

Nagrada ''Josipa Vancaš'' za dobrotvorku godine ove će se godine dodijeliti treći put zaredom. Vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više pažnje Zaklada Zamah je 2011. godine pokrenula inicijativu i dodjelu nagradu kako bi se naglasila uloga žena u promicanju dobrotvorstva i pozitivnih promjena u našem društvu. Prijave ovogodišnjih kandidatkinja za spomenutu nagradu traju do 15. studenog 2013. godine.

Da biste prijavili svoju kandidatkinju, skupite još četiri osobe koje se slažu s vašim prijedlogom, ispunite Obrazac za prijavu, priložite (najmanje) jednu kvalitetnu fotografiju kandidatkinje i pošaljite na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

Za sada su na natječaj za dobrotvorku godinu pristigle četiri kandidature i to za Nanu Schaps iz Facebook grupe Zagrebački humanitarci, Boženu Bukal iz udruge Srce iz Sv. Ivana Zeline, volonterku Ivu Kvakić i Đurđu Grozaj, predsjednicu udruge Kamensko.

Za kandidatkinje, kojih će zasigurno biti još mnogo, moći će se glasovati nakon isteka roka za prijavu, odnosno nakon 15. studenog ove godine.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 167

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union