Pomakonline - Magazin za društveni razvitak

Thursday
Jan 18th
 • Prijava
 • Registracija
  Registracija
  Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
  Ime: *
  Korisničko ime: *
  E-mail: *
  Šifra: *
  Potvrda Šifre: *
 • Traži
Veličina teksta
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Naslovnica arrow Insider
Insider
Mirjana Matešić: Kao dokaz vlastitog DOP-a tvrtke najčešće ističu - donacije
Barbara Becker   
Četvrtak, 27 Studeni 2008
Istraživanjem UNDP o stanju DOP-a u Hrvatskoj došlo se do podatka da je oko 200, uglavnom velikih tvrtki, ugradilo društveno odgovorno poslovanje u svoje vrijednosti i stratešku orijentaciju, što je premalo. Egzaktnih podataka o tome, za sada, nema jer vrlo malo gospodarstvenika deklarira primjenu DOP-a i pristaje o njoj govoriti. Istovremeno, prošlogodišnje istraživanje agencije Puls pokazalo je da 80 posto građana podržava društvenu odgovornost tvrtki, ali ih je tek deset posto na upit koji su im glavni kriteriji pri kupnji odgovorilo da na izbor proizvoda utječe odgovorno poslovanje. Iznijela je to u nedavnom razgovoru za jedan dnevni list Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), neprofitne organizacije poslovnoga sektora koja je sredinom ovoga mjeseca zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom na adrese oko 1500 tvrtki proslijedila upitnik na temelju kojega će se prvi puta valorizirati društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj.
 
Iva Jurković: Podupiremo projekte od koristi društvenoj zajednici
Narcisa Bošnjak   
Četvrtak, 18 Rujan 2008
Prijavite se na Mercatorov natječaj za donacijeSebe vide kao društveno odgovornu tvrtku, a kroz razne oblike sponzorstva i donacija smatraju da aktivno sudjeluju u društvenom okruženju u kojem rade i djeluje. Mercator-H d.o.o ove je godine krenuo i korak dalje, te po prvi put raspisao javni Natječaj za dodjelu sponzorstva i donacija, u kojem mogu sudjelovati organizacije, udruge, klubovi, društva i pojedinci kojima je financijska pomoć potrebna za realizaciju projekata koji neposredno ili posredno utječu na kvalitetu života kako pojedinaca, tako i društvene zajednice u cjelini. Iako je prvi, nadamo se ne i posljednji, ovaj je natječaj unutar Mercatora shvaćen vrlo ozbiljno i nije nešto čime se žele kititi samo u marketinške svrhe, kaže Iva Jurković, voditeljica službe za odnose s javnošću, s kojom smo porazgovarali o akciji.
 
Vlatka Pacelt: Marketinški efekt donacije je kratkoročan - dobro djelo je trajno
Narcisa Bošnjak   
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008
Pacelt: Raste svijest o korporativnoj filantropijiDruštveno odgovornim poslovanjem obuhvatiti svaki segment društva te zbrojem svih aktivnosti pokriti cijelu Hrvatsku i pomoći široj zajednici temeljna je namjera jedinstvenog nacionalnog donacijskog projekta "deset za deset". Od listopada prošle - donacijama za 10 izvrsnih studenata (s ciljem potpore razvoja Hrvatske kao društva znanja), do donacija nezbrinutoj djeci u srpnju ove godine, trajao je veliki donacijski projekt Hypo-Alpe-Adria-Banke d.d. Milijun je kuna kroz deset ciklusa donacija u isto toliko mjeseci dodijeljeno izvrsnim studentima, osnovnim školama, udrugama osoba s posebnim potrebama, staračkim domovima, bolnicama, vrtićima, znanstvenim projektima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode, civilnim udrugama različitih programa te domovima za nezbrinutu djecu. Kako su zadovoljni svojom donatorskom ulogom i kako gledaju na razvitak društvene odgovornosti u Hypo banci, objasnila nam je u kraćem razgovoru za Pomakonline.com Vlatka Pacelt, menadžer Odnosa s javnošću, Hypo Alpe-Adria-Banke.
 
Srećko Horvat: Možda je društvena odgovornost primjer "racionalnog zgrtanja blaga"
Saša Bajamić   
Nedjelja, 10 Kolovoz 2008
Srećko Horvat: Društvena odgovornost sastavni je dio političke korektnostiDruštvena odgovornost nije uvijek ono za što se prodaje. Sažetak je to razmišljanja mladog filozofa i publicista Srećka Horvata, koji je krajem prošle godine za peti Festival prvih uredio zbornik pod nazivom Društvena odgovornost kapitala, što je ujedno bila i tema tog izdanja festivala. Horvat je umjetnički direktor Subversive film festivala, autor nekoliko knjiga, te urednik u časopisima Tvrđa, Europski glasnik i Zarez, gdje redovito objavljuje kolumnu "Protiv političke korektnosti". U svojim tekstovima kritički se osvrće i na društvenu odgovornost, a što joj konkretno zamjera, na koje to nedostatke ukazuje, te u kojem smjeru smatra da bi ta priča trebala krenuti pokušali smo doznati u kratkom razgovoru.
 
Rujana Čimbur Bakić: Klik miša za društvenu odgovornost
Narcisa Bošnjak   
Srijeda, 23 Srpanj 2008
Rujana Čimbur Bakić, predsjednica Udruge Donacije.infoMnogi ljudi dobre volje i mnoge tvrtke žele donirati. Ipak, nedostatak transparentne i cjelovite informacije o mogućnostima doniranja često obeshrabruje potencijalne davatelje donacija. U tom im pomaže udruga Donacije.info jer njihova je misija - omogućiti humanitarnim udrugama i drugim tražiteljima donacija da se predstave na jednom mjestu te olakšati donatorima da dođu do informacija o mogućnostima doniranja. Osim toga, Donacije.info već drugu godinu za redom dijele Nagradu za korporativnu filantropiju, kojom promiču davanje kao oblik društveno odgovornog poslovanja. O svemu tomu porazgovarali smo s Rujanom Čimbur Bakić, predsjednicom udruge Donacije.info.
 
Sandra Cvetko: donator želi vidljivi rezultat projekta
Narcisa Bošnjak   
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008

Sandra Cvetko - Zagrebačka bankaZagrebačka je banka prije deset godina krenula s dodjelom donacija organizacijama civilnog društva i pojedincima. Tada je u tom filantropskom pothvatu bila poprilično usamljen igrač na hrvatskoj donatorskoj sceni. Danas su taj trend prihvatile mnoge druge velike tvrtke, no Zagrebačka banka još je uvijek među vodećima po ukupnom iznosu donacije i kvaliteti projekata koje podržava. Raspisivanje ovogodišnjeg natječaja bio je povod da o smislu korporativnog davanja kao modelu društvene odgovornosti i ostalim stvarima vezanim uz natječaj popričamo sa Sandrom Cvetko, vodećom specijalisticom Zaba-e za korporativni identitet i komuniciranja, koja ujedno vodi projekt "Natječaj za donacije", kao i ostale projekte društvene odgovornosti u Zagrebačkoj banci.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 13 - 18 od 24
Ured za udruge Vlade RH Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Udruga Linux korisnika Osijek Hrvatski energetski web portal Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj Portal civilnoga društva Zajednica za društveno odgovorno poslovanje Socijalna uključenost Nacionalna mreža za DOP Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Vaš link ovdje Your ad here Your ad here Your ad here

Komentari

Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate hitan zajam za isplatu duga? Trebate li zajam z...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ja sam Ryan Jeremy po imenu. Živim u Sjedinjenim Ameri...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni k...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Trebate li zajmove s niskom kamatnom stopom? Jeste li o...
Decentralizacija je ključ razvoja ruralnog po...
Ja sam Alexander Alexis, privatni zajmodavac i korporat...
Otvoren drugi natječaj razvojnog programa ''P...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Virtualni ženski poduzetnički centar s herceg...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...
Imate ideju, a nemate novca? Slijedite ovih 1...
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams ...

Forum socijalnog poduzetništva IPA Razvoj ljudskih potencijalaThis project is funded by the European Union